• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Kartoffelbrød

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Kartoffelbrød er en god måde at få brugt overskydende kartofler og så smager det skønt. Opskrift på saftigt brød med kartofler her:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Kartoffelbrød

    Kartoffelbrødet tager lidt tid, men det er det hele værd. Kartoffelbrødet bliver luftigt med kartoflerne, men mættende og med masser af smag.

    Spis kartoffelbrød med ost, spegepølse eller brug det som sandwich. Det er også genialt som madbrød til gryderetter, supper og grillmad.

    Der er så mange muligheder, hvor brødet passer genialt til :-)

    Kartoffelbrød

    Inden du suser til opskriften, så lad os se på et par fif til kartoffelbrødet, så du får bagt det allerbedste.

    Kartoffelbrød i gryde

    Kan kartoffelbrødet bages i en gryde? Jeps. Har du en støbejernsgryde, så varm den godt op i ovnen og bag brødet heri. Så bliver det næsten endnu bedre!
    Du kan se, hvordan du nemt bager grydebrød her. Har du ikke en støbejernsgryde kan du også bruge en stegeso.

    Kartoffelbrød 101

    Jeg bruger en rest kartofler, så jeg har ikke vandet?

    Ingen problem, så bruger du blot almindeligt koldt vand fra hanen.

    Kan speltmel udskiftes?

    Sagtens. Du kan bruge lige det grove mel, som du har lyst eller helt udelade det.

    Kan jeg bruge andet end kærnemælk?

    Ja, du kan bruge neutral yoghurt eller i snæver vending også mælk. Dog vil de syrnede mælkeprodukter holde brødet saftigere i længere tid.

    Kan bage kartoffelbrød med surdej?

    Det vil være rigtig lækkert. Udskift blot gær med surdej.

    Kan dejen laves til boller?

    Nemt. Du former blot dejen til boller og bager dem cirka 15-20 minutter afhængig af størrelse. Små kartoffelbrød er så lækre på madpakken.

    Kan brød med kartofler fryses?

    Ja, det kan du sagtens.

    Flere af de bedste brød opskrifter

    • Ciabattabrød
    • Lyst surdejsbrød
    • Valnøddebrød med porter

    Kartoffelbrød

    Kartoffelbrød
    Kartoffelbrød er en god måde at få brugt overskydende kartofler og så smager det skønt.
    Print Email Pin
    Forb. tid30 minutter minutter
    Hævetid18 timer timer 40 minutter minutter
    Samlet tid19 timer timer 10 minutter minutter
    Antal: 1 brød
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Dag 1

    • 2 dl koldt kartoffelvand
    • 5 g gær
    • 1 tsk groft salt
    • 1 tsk honning
    • 140 g kogte, kolde kartofler, mosede
    • 125 g groft speltmel
    • 125 g hvedemel

    Dag 2

    • 1,5 dl kærnemælk
    • ½ dl vand
    • 1 tsk salt
    • 300 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Dag 1:

    • Opløs gæren i kartoffelvandet og tilsæt salt og honning.
    • Pres de kogte kartofler gennem en sigte og kom dem i, sammen med speltmel og hvedemel.
    • Rør det hele godt sammen til en kilstret dej og dæk skålen til med madfilm. Lad dejen hæve lunt natten over. evt i en kold ovn, da den så undgår træk.

    Dag 2

    • Lun kærnemælken og kom den i en stor skål med salt og 150 g hvedemel. Rør det sammen til en klistret dej.
    • Tilsæt derefter fordejen fra dag 1 og ælt de to deje godt sammen. Ælt lidt efter lidt ca. 150 g hvedemel i, til dejen er glat og smidig.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 2 timer.
    • På et melstrøet bord skrabes dejen forsigtig ud, med en dejskraber. Fold dejen let sammen og kom den op i et meldrysset fad eller en hævekurv.
    • Dæk dejen til og lad den efterhæve i 2 timer.
    • Tænd ovnen på 250 grader (alm. ovn), med en bageplade i.
    • Når ovnen er varm, vippes brødet forsigtig ud på et stykke bagepapir - pas på ikke at ødelægge luften i dejen. Drys med lidt mel på toppen.
    • Bagepapiret med brødet flyttes over på den brandvarme bageplade og kommes i ovnen.
    • Bages først 20 min ved 250 grader (alm. ovn), derefter skrues ned til 200 grader (alm. ovn), hvor brødet bager videre i ca. 15-20 min. til det er bagt.
    • Tag brødet ud og lad det afkøle på en bagerist.

    Noter

    Kartoffelbrødet kan fryses. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    cookiebog

    Cookie-bog

    Den ultimative cookiebog med 136 sider spækket med de bedste cookie-opskrifter

    Klik her og få cookie-bogen nu →

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Gitte jensen

      marts 07, 2022 at 3:18 pm

      Det vil jeg gerne glæde min mand med ,mon det kan bages i en rugbrødsform på 2l,så skiverne bliver *høje*

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 14, 2022 at 1:36 pm

        Det vil du sagtens kunne 🙂

        God bagelyst!

      • Gitte jensen

        marts 25, 2022 at 4:26 pm

        Tusind tak for svar 🤗

    2. Malene

      november 10, 2021 at 3:56 pm

      Super godt brød, har bagt det over de sidste 2 dage og overrasket min datter i morges, hun er nyeligt flyttet hjemmefra, med dette lækre brød og hjemmelavet hønsesalat.
      Hvis du har videre udviklet det, så må du endelig sige til👍

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 11, 2021 at 5:04 pm

        Hej Malene,

        Tak for din kommentar - skønt at høre, at du kunne bruge opskriften - lyder lækkert med hjemmelavet hønsesalat :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen