• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Ciabattabrød

    Af Louise | Leave a Comment

    Find opskriften på lækkert, italiensk ciabattabrød med durummel, som er super saftigt her

    Sus til opskrift Print opskrift

    Ciabattabrød - opskrift på saftigt ciabattabrød med durummel

    Ciabattabrød er ret genialt, for det passer til det meste. Mild i smagen, sprødt og bare farligt.. Man skal lige have en skive, så en luns og til sidst så er det brød væk ;-)

    Her er det en lynhurtig udgave af brødet, men du kan sagtens både hive surdej ind og langtidshæve det, hvis du vil have et brød med endnu mere smag og struktur. Og de der store huller? Dem får du, hvis du ikke ælter for meget med brødene når du former dem, samt får æltet din dej godt inden.

    Hvad er ciabattabrød?

    Ciabatta stammer fra Italien og er et af de mest kendte brød derfra. Det bruges både som forret til en bruschetta, til salater og som tilbehør til hovedretter.

     

    Ciabattabrød 101

    • Skal der durummel i? Jep, det giver sprødhed til brødet og giver det rigtige ciabatta-smag.
    • Kan det laves kun med surdej? Sagtens - brug en lys surdej og erstat gær med surdej, samt øg hævetiden, så får du også et rigtig lækkert brød.
    • Vil det kunne laves groft? Well, det kan du godt ved at bruge noget groftmel, men en klassisk ciabattabrød er lyst og let.
    • Er Tipo 00 det samme som pizzamel? Det kan det være, men du kan også købe Tipo 00 i de fleste butikker. Kan du kun finde pizzamel, så brug det, da det også er et "stærkt mel".
    • Koldhævet ciabatta, sagde du? Ja da - du bruger bare 5 g gær i stedet og kommer dejen på køl natten over. Tag den ud og lad den hvile 1 time på køkkenbordet inden, du former brødene.
    • Kunne man tilsætte fyld? Det vil være rigtig lækkert - både soltørrede tomater, krydderier og ost vil være lækkert i brødet.

     

    Sådan får du ekstra sprød skorpe

    For en ekstrasprød skorpe kan du bage brødet på en bagesten og spraye det med vand hver 10. minut. Har din ovn damp-program, så brug det.

     

    Flere italienske brødopskrifter

    • Foccacia brød med tomat og rosmarin
    • Brød med semidried tomater, basilikum, mozzarella og salt

     

    🍴 Opskrift

    Ciabattabrød

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 2 brød

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 5 dl vand
    • 2 tsk salt
    • 1 spsk olivenolie
    • 250 g durummel
    • 600-700 g italiensk hvedemel tipo 00
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, durummel og italiensk hvedemel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt og længe. Du kan med fordel bruge en el-mikser. Dejen skal strækkes godt og blive sej, så ælt i min 10 minutter. Hæver tildækket 1 time.
    • Hæld dejen ud på bagepapir og del den forsigtig i 2. Form til 2 brød, ved at skubbe siderne lidt ind under brødet, undgå at trykke for meget luft ud af brødet.
    • Lav en lang rids ned gennem brødene og lad dem hæve tildækket i 30 min.
    • Pensl med vand og drys med durummel. Bages 15 min ved 250 grader (alm. ovn), skru ned til 200 grader og bag videre i 10-15 min.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    Ciabattabrød - opskrift på saftigt ciabattabrød med durummel

     

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen