Lasagne er en klar favorit herhjemme og en ret som ofte er på madplanen. Få opskriften på verdens bedste lasagne med oksekød, gulerødder og hjemmelavet mornaysauce herunder. Helt klassisk og nem - og forrygende lækker!
Server den med godt brød og en grøn salat - en fennikel/pære-salat smager genialt til lasagnen (du finder opskriften under lasagneopskriften).
Opskriften er opdateret august 2018
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 450 g hakket oksekød
- 2 gulerødder, revet
- 1 lille squash, revet
- 1 hakket løg
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse koncenteret tomatpure
- 1 bouillionterning
- 2 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk rødvinseddike
- Salt
- Peber
- Lasagneplader
- Rasp
Mornaysauce
- 60 g smør/margarine
- 3 spsk mel
- 8 dl mælk
- Salt
- Peber
- muskatnød
- 100 g revet parmasan
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Svits hvidløg og løg svitses i olie, i en stor gryde.
- Tilsæt oksekød og brun det godt.
- Kom hakkede tomater i - fylde dåsen op med vand og tilsæt det.
- Kom de revne gulerødder, squash, tomatpure, bouillion og krydderier i.
- Kog saucen op og skrue ned til svag varme. Lad det hele simre under låg i ca. 20 min.
Mornaysauce
- Smelt smørret i en gryde.
- Kon 6 dl mælk i gryden og de resterende 2 dl mælk i en meljævner med 3 spsk mel. Ryst godt.
- Når mælken koger i gryden, kommes meljævningen i og saucen koges rigtig godt igennem, Krydres med salt, peber og muskat.
- Tilsæt den revne parmasan og kog saucen igennem, til den tykner.
Saml lasagnen
- Kødsauce og lasagneplader lægges lagvist i et stort ildfastfad.
- Start med kødsauce i bunden. Kom eventuelt lidt morneysauce imellem lagene.
- Slut af med et lag lasagneplader og morneysaucen hældes ud over toppen tilsidst.
- Drys rasp udover toppen.
- Bag lasagnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 30 minutter - til den er gylden og bobler.
- Lad den trække 10 minutter inden servering.
- Server med en grøn salat fx. fennikel/pæresalat
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Ingredienser
- 5 dl blandet salat
- 1 pære
- 1 fennikel
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk soja
- 1 spsk balsamico
- 3 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Pæren og fennikelen skæres enten meget, meget fint i tynde strimler ved håndkraft, eller på et manolinjern. Strimlerne blandes med salaten.
- Dijonsennep, soja, olie, balsamico, salt og peber piskes sammen og blandes med salaten.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Maria Seistrup
Hvor sjovt, din lasagneopskrift og min er stort set ens 😉 men jeg bager rødpeber (og nogen gange også auberginetern) i ovnen og fordeler mellem lagene, det giver flere grøntsager og smager supergodt.
Hilsen fra en trofast følger.
Maria
Loui&bearnaisen
Hej Maria
Årh, det lyder lækkert med det mellem lagene - det skal da prøves, selvom jeg nu ikke er meget for at ændre ved den helt klassiske lasagne ;-)
Tusinde tak for at du følger med og kommer med tips, det betyder meget :)
Mange hilsner
Louise
Loui
I allerhøjeste grad!
Tak :)
madogvin
Og oveni, at det er ligeså nemt som en omgang Knorr lasagne, så smager det mange mange mange gange bedre!!!
Det ser godt ud!