Super hurtige boller, der er færdige på bare 50 minutter, men stadig er lækre og saftige. Find opskrift på de hurtige og nemme boller her.
1, 2, 3 - så er de her hurtige boller færdig. For det er bare ikke altid man lige har tid til at bruge flere timer på at bage brød, men samtidig er hjemmebagte boller noget af det bedste.
Så de her hurtige boller er geniale, da de er færdige på under 1 time og samtidig er grove, sunde og mættende.
Jeg laver dem ofte om morgenen, spiser dem til morgenmad og har så også grove, nybagte boller til madpakken. Det bliver ikke meget bedre :)
GRATIS BRØD-GUIDE:
Sådan sikrer du dig perfekt brød og boller hver gang
Jeg kom i tanke om at jeg skulle have noget brød med til flytningen forleden og da der var en anelse travlt med det hele, skulle det gå hurtigt, så blev de her hurtige boller igen hevet frem.
Og det samme med en kage, for det kræver en flyning altså. Jeg var ude i både Banankage med chokolade eller en klassisk Chokoladekage, men det endte med en omgang af mine populære chokolade cookies.
Og sammen med de hurtige boller, så forsvandt både de og cookies allerede inden flyttekasserne var kommet ind af den nye dør.
Hurtige boller
Mælk: Jeg brugte en skummet mælk, men du kan sagtens bruge både minimælk og letmælk. Mælk kan også erstattes af vand, hvis du helt vil lave dine boller uden mælk. Dog vil du få boller, som ikke er helt så bløde. Du kan også bruge yoghurt - så får du super saftige boller.
Gulerødder: Jeg har tilsat gulerødder for ekstra saftighed når nu bollerne ikke skal have så længe. Og så mætter gulerødder bare godt. I stedet for gulerødder kan du også lave de hurtige boller med revet squash.
Solsikkekerner: Er du ikke til solsikkekerner, så udelader du dem bare.
Grahamsmel: Grahamsmel gør bollerne grove og mætter godt. I stedet for grahamsmel, så kan du bruge fuldkornsmel eller fx. hvid hvede, som også er en grov mel, der er lækker at bage med.
Hvedemel: Mængden af hvedemel er varierende, da der kan være stor forskel på, hvor meget en dej suger, så vurder dejen når du ælter. Den skal være let klistret, så du er sikker på at få saftige boller.
Læs mere: Derfor får du tørt og kedeligt brød og boller
Utålmodige boller
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 3 spsk olie
- 3 revne gulerødder
- 1 æg
- 50 g solsikkekerner, kan udelades
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 2,5 dl grahamsmel
- Ca. 10-11 dl hvedemel
Sådan gør du
- Bland kold mælk med varmt vand for at få en lun temperatur. Opløs gæren heri.
- Kom olie, sukker, salt, æg, revne gulerødder, solsikkekerner og grahamsmel i skålen.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Den skal være klistret at ælte.
- Form 14 boller og lad dem hæve tildækket i 30 min. Pensl med æg og drys med solsikkefrø.
- Kom bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader (alm. ovn) . Bollerne hæver videre i ovnen. Bages ca. 20 min, passer cirka med at ovnen når at komme op på 200 grader og bollerne derefter får et par minutter.
Rune McLeod Winther
I overskriften står der at de IKKE skal have, men i selve opskriften skriver du, at de skal hæve tildækket i 30 min - jeg bliver forvirret ;)
Trine Skau
Nu står bollerne og hæver, glæder mig til at smage dem :)
Der står at dejen skal være klistret at ælte. Hvordan skal dejen være når den skal formes til bollerne? Skal den være så klistret at den skal formes med skeer? Jeg har kommet en del i, men den er stadig lidt klistret. Håber ikke at der er kommet for meget mel i, og at de bliver tørre.
Tak for opskriften :)
Ingeborg
Hejsa
Skal ægget ikke i dejen, men kun bruges til pensling?
Dbh I.
Marie
Ægget der står beskrevet i opskriften, er det kun til at pensle med? Eller skal det også i dejen? :-)
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Kan godt se ægget er skrevet lidt midt i opskriften og det kan misforståes. Men ægget skal bruges til pensling :)
Rikke Povlsen
Hvor meget hvedemel skal der i??
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Melmængden varierer en del, så indtil dejen er som beskrevet :)
Karina
Så fik jeg også prøvet disse lækre boller..
Super med boller man kan nå at bage om morgenen...
Havde dog ingen grahamsmel så brugte rug mel i stedet det fungerede super fint..
Rikke
Hej Louise
Er ret vild med din blog og disse boller bager jeg ofte. Jeg tilsætter altid dadler, rosiner eller tranebær samt lidt hakkede nødder og så er jeg ikke så vild med grahamsmel så bruger speltmel og som regel lidt havregryn i stedet. Kan anbefales at eksperimentere lidt :-)
Emma Lauritsen
Virkelig lækre boller, der både smager fantastisk og samtidig er supernemme at lave. Jeg fandt opskriften noget så kærkommen her under eksamenslæsningen, hvor der indimellem må boller til, men uden at det tager alt for meget dyrebar tid! TAK :-)
Stine
Varmluft?
Loui&bearnaisen
over og undervarme :)
Henriette
Har lige rørt dem sammen og de er klar til ovnen. Men jeg har 2 plader. Kan jeg godt bage dem begge samtidig med over/undervarme? Og hvis ikke, bliver andet hold jo ikke bagt med start i en kold ovn?
Bh. Henriette
Loui&bearnaisen
Hej Henriette
Beklager det forsinkede svar. Hmm, har ikke haft 2 plader før, men prøv at bage dem ved varmluft sammen. Ellers så bag andet hold bagefter - derved får de lov at efterhæve mens første hold er i ovnen.
Kirsten
WUW, de er gode, mega luftige og smager sindssyg godt. Jeg søgte efter boller, der ikke skulle hæve i lang tid, og opskriften her er lige i øjet! :)
Ida
De lækreste boller. Elsker at de er så nemme at lave. De er blevet min nye nr. 1 opskrift. Jeg har lige født, så der er ikke så meget tid til at stå i køkkenet, men de her boller kan sagtens klemmes ind mellem amning og alt det andet :o)
Sara
Ganske enkelt fantastiske! Jeg laver dem ret ofte efterhånden - jeg elsker dem! Sødmen fra gulerødder, kanten fra solsikkekernerne. Dog pensler jeg med kaffe, da jeg bedst kan lide blød brød. Jeg bruger gerne 2/3 af dejen til et franskbrødsform, hvilket fungere fantastisk!
Tak for en god opskrift!:-)