Nem æbletærte, som er super hurtig at bage. Du kan både lave din egen bund, men også sagtens bruge en færdig tærtedej til din æbletærte.
For nogle uger siden var jeg til en konference, hvor jeg holdt oplæg og workshop om fotografering for begyndere og der blev serveret æbletærter. Jeg elsker alt med æbler, både kager og mad. Sådan en efterårssalat med æble er altså bare genial og passer til så meget efterårsmad.
Æblelysten hang ved, så da weekenden kom, var det tid til at gå på æblerov og lave en nem æbletærte.
Nem æbletærte
Jeg valgte at lave en super nem og hurtig æbletærte med bund og så faktisk kun æbler og nødder - altså uden marcipan eller "kagefyld" i æbletærten, for at gøre den lidt mere frisk.
Jeg er til det syrlige, enkle og blandede. Så det blev let syrlige æbler, drysset med masser af kanel og nødder. Og ja, i stedet for det søde fyld, blev det revne æbler, som kom til at udgøre det "våde" i tærten.
Æbletærten blev sød, syrlig, duftende, knasende, blød, sprød og smager fantastisk med en skefuld creme fraiche eller flødeskum til. Det er testet herfra :-) Og lige til en kop kaffe, så behøver man ikke meget andet.
Det skulle da lige være et stykke hurtig æbletærte mere.
Hurtig æbletærte med færdig tærtedej
Bunden er en hurtig mørdej, men gider du ikke bøvle med mørdej, så nap en rulle færdig tærtedej i supermarkedet og lav din æbletærte med den.
Det dur også perfekt i din her nem æbletærte og du kan lave den på rekordtid. Jeg vil stadig anbefale dig at forbage din bund lidt, hvis du bruger en færdiglavet. Det gør du, du får en lækker sprød bund når æblerne kommer på og skal bages.
Nem æbletærte
Ingredienser
Bund
- 150 g hvedemel
- 100 g smør
- 75 g flormelis
- 1 æg
Fyld
- 3-4 æbler
- 2 spsk kanel
- 2 spsk vaniljesukker
- 40 g mandler
- 40 g hasselnødder
- 3 spsk farin
Sådan gør du
- Smørret smuldret i melet og dejen æltes sammen med de øvrige ingredienser. Når dejen er samlet til en kugle, trykkes den flad og dækkes den til med en frysepose og stilles i køleskabet min. 30 min.
- Dejen skal være kold, ellers kan den ikke udrulles.
- Kom godt med mel på et rent bord og udrul dejen.
- En tærteform smøres og den udrullede dej lægges i formen. Kom et stykke bagepapir i den dej forede form, og fyld op med tørre bønner.
- Bunden forbages 15 min ved 200 grader. Derefter fjernes bønnefyldet og bagepapiret og bunden bages 10 min.
- Skær 2 æbler i tynde både – lad skrællen blive på. De 2 andre æbler rives groft.
- På den forbagte tærtebund lægges æblebådene i et enkelt lag i mønster, så hele bunden dækkes. Dernæst kommes de revne æbler over, fordel den revne masse lidt ned i mellemrummene.
- Kanel og vanilje og farin drysses over. Nødderne hakkes groft og kommes over tærten.
- Tærten bages ca. 15-20 min ved 180 grader, til æblerne er bagte og nødderne er sprøde – men pas på de ikke bliver for mørke.
- Lad tærten køle til den er lun. Serveres med cremefraiche eller flødeskum.
Lotte
Hej - hvis jeg vil lave æbletærten - kan jeg bruge en rulle tærtedej?
Altså den jeg bruger når jeg laver en porretærte?
Loui&bearnaisen
Hej Lotte
Nej, til en porretærte vil tærtedejen være salt. Til æbletærte skal du bruge en sød tærtedej fx. mørdej.
Mange hilsner
Louise