Jeg har længe haft lyst til at bage en helt enkel mazarinkage, men opskrifter herpå har slet ikke været at finde. Den skulle ikke have kagebund, den skulle ikke have kartofler, mandelessens eller andet i. Den skulle være helt enkel med marcipan.
Så det var de gamle bagebøger der måtte findes frem.
Ingredienser
- 200 g smør
- 250 g flormelis
- 4 æg
- 125 g hvedemel
- 275 g marcipan
- 100 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Mørk chokolade
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Smør og flormelis røres sammen til en ensartet masse.
- I en anden skål rives marcipanen og røres sammen med æggeblommerne til marcipanen er blød.
- Tilsæt smør/sukker og rør det sammen.
- Mel, kartoffelmel og bagepulver tilsættes.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive og de vendes forsigtig i dejen.
- Smør en springform rigtig godt og fordel dejen heri.
- Bages 45 min ved 180 grader.
- Afkøles og dækkes af chokolade
Noter
Mazarinkagen kan fryses. Tag den op af fryseren et par timer inden servering.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Line Nielsen
Tak for en fantastisk blog, med de bedste opskrifter! Jeg har lige et spørgsmål til denne, kan den bages dagen før den skal spises? Hvis ja, hvordan opbevares den så bedst?
Mvh Line
Louiogbearnaisen
Hej Line,
Det kan den sagtens - marcipanen holder den god svampet. Jeg vil bare opbevare den pakket ind på køkkenbordet.
God bagelyst!🤗
Christina Degn Mathiesen
Jeg har lige bagt denne Mazarinkage, fulgte opskrift til punkt og prikke, smagen fejler intet, men kagen smuldre rigtig meget, nogen idé om hvorfor den gør det?
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Tak for din kommentar. Dejligt at høre at du kunne lide kagen, selvom den smuldrede (så træls når det sker 😞)
Umiddelbart kan det lyde til, at din kage har fået nogle minutter for meget - så kan en mazarinkage nemlig godt smuldre. Bagetiden kan variere lidt, alt efter hvordan din ovn bager og bageformen, så der er desværre ikke andet at gøre end at prøve sig frem.
Du kan evt. læse mere i "Kageguiden" her: https://louiogbearnaisen.lpages.co/leadbox/142877d73f72a2%3A1158c0037346dc/5678807906254848/ og se, om det kan hjælpe dig.
Håber du giver det endnu et forsøg og fortæller os om resultatet her på bloggen.
Hav en dejlig dag.
Tina
Kan mazarinkagen fryses?
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, mazarinkagen kan sagtens fryses - bare husk at tage den op af fryseren et par timer inden servering :-)
Hav en skøn dag.
Allan Vinje
Hvilken størrelse form bruger du? Du plejer at angive størrelse.
Louiogbearnaisen
Hej Allan,
Tak for din kommentar.
I denne opskrift brugte jeg en 26 cm form, men jeg vil nok anbefale, at du bruger en 24 cm form i stedet for.
Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fortsat god dag.
Karina
Kan man erstatte kartoffelmel med andet?