• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Mazarinkage med marcipan

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Mazarinkage

    Jeg har længe haft lyst til at bage en helt enkel mazarinkage, men opskrifter herpå har slet ikke været at finde. Den skulle ikke have kagebund, den skulle ikke have kartofler, mandelessens eller andet i. Den skulle være helt enkel med marcipan.
    Så det var de gamle bagebøger der måtte findes frem.

    Mazarinkage

    Mazarinkage med marcipan

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid55 minutter minutter
    Antal: 10 pers

    Ingredienser

    • 200 g smør
    • 250 g flormelis
    • 4 æg
    • 125 g hvedemel
    • 275 g marcipan
    • 100 g kartoffelmel
    • 1 tsk bagepulver
    • Mørk chokolade
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smør og flormelis røres sammen til en ensartet masse.
    • I en anden skål rives marcipanen og røres sammen med æggeblommerne til marcipanen er blød.
    • Tilsæt smør/sukker og rør det sammen.
    • Mel, kartoffelmel og bagepulver tilsættes.
    • I en anden skål piskes æggehviderne stive og de vendes forsigtig i dejen.
    • Smør en springform rigtig godt og fordel dejen heri.
    • Bages 45 min ved 180 grader.
    • Afkøles og dækkes af chokolade

    Noter

    Mazarinkagen kan fryses. Tag den op af fryseren et par timer inden servering.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Line Nielsen

      marts 29, 2022 at 7:13 am

      Tak for en fantastisk blog, med de bedste opskrifter! Jeg har lige et spørgsmål til denne, kan den bages dagen før den skal spises? Hvis ja, hvordan opbevares den så bedst?
      Mvh Line

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 06, 2022 at 12:23 pm

        Hej Line,

        Det kan den sagtens - marcipanen holder den god svampet. Jeg vil bare opbevare den pakket ind på køkkenbordet.

        God bagelyst!🤗

    2. Christina Degn Mathiesen

      juli 12, 2018 at 2:04 pm

      Jeg har lige bagt denne Mazarinkage, fulgte opskrift til punkt og prikke, smagen fejler intet, men kagen smuldre rigtig meget, nogen idé om hvorfor den gør det?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 16, 2018 at 12:15 pm

        Hej Christina,

        Tak for din kommentar. Dejligt at høre at du kunne lide kagen, selvom den smuldrede (så træls når det sker 😞)

        Umiddelbart kan det lyde til, at din kage har fået nogle minutter for meget - så kan en mazarinkage nemlig godt smuldre. Bagetiden kan variere lidt, alt efter hvordan din ovn bager og bageformen, så der er desværre ikke andet at gøre end at prøve sig frem.

        Du kan evt. læse mere i "Kageguiden" her: https://louiogbearnaisen.lpages.co/leadbox/142877d73f72a2%3A1158c0037346dc/5678807906254848/ og se, om det kan hjælpe dig.

        Håber du giver det endnu et forsøg og fortæller os om resultatet her på bloggen.

        Hav en dejlig dag.

    3. Tina

      juni 01, 2018 at 12:09 am

      Kan mazarinkagen fryses?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 05, 2018 at 11:20 am

        Hej Tina,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, mazarinkagen kan sagtens fryses - bare husk at tage den op af fryseren et par timer inden servering :-)

        Hav en skøn dag.

    4. Allan Vinje

      april 27, 2018 at 3:59 pm

      Hvilken størrelse form bruger du? Du plejer at angive størrelse.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 02, 2018 at 4:27 pm

        Hej Allan,

        Tak for din kommentar.

        I denne opskrift brugte jeg en 26 cm form, men jeg vil nok anbefale, at du bruger en 24 cm form i stedet for.

        Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en fortsat god dag.

    5. Karina

      juni 11, 2017 at 9:57 pm

      Kan man erstatte kartoffelmel med andet?

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen