Da jeg for nogle uger siden fyldte år, skulle det klart foregå med en syndig sag af en chokoladekage uden mel. Så min forkærlighed for mørk chokolade og flødeskum stjal pladsen for lagkagen i år. Chokoladekagen her er en traditionel chokoladekage uden mel, men med mandel istedet. Chokoladen er udskiftet med en mørkere variant for mere bitterhed til den søde kage.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Chokoladekagen uden mel nem og helt fantastisk. Den kan laves flere dage i forvejen og bliver kun bedre i køleskabet. Skær den evt. igennem i midten og smør halvdelen af chokoladeskummet mellem de 2 lag. Så bliver det ikke meget bedre at have fødselsdag.
Ingredienser
- 125 g smør
- 200 g mørk chokolade 70%
- 8 æg, deles i hvider og blommer
- 1 nip salt
- 200 g sukker
- 100 g mandelmel
Top
- 150 g mørk chokolade 55%
- 3 dl piskefløde
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde.
- Lad det afkøle.
- Kom sukker og æggeblommer i en skål og pisk med en håndmixer til det er hvidt og skummende. Vend det smeltede smør/chokolade i æggemassen. Tilsæt herefter mandelmel.
- Pisk æggehviderne stive sammen med salt.
- Bland halvdelen af æggehviderne i chokoladeblandingen og slå det let sammen. Vend herefter forsigtig den anden halvdel af æggehviderne i.
- Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm) og bag den ca. 45 min ved 160 grader varmluft.
- Kagen afkøles i formen. Den vil falde sammen under afkøleningen, da der ingen mel er i.
- Når kagen er afkølet tages den forsigtig ud af formen og kommes indpakket i køleskabet til næste dag.
Top
- Kom piskefløde og chokolade i en gryde og smelt ved svag varme.
- Sørg for at røre godt rundt, så al chokoladen bliver smeltet.
- Kom flødeblandingen i en beholder og lad den afkøle sammen med kagen til næste dag.
Servering
- Inden servering piskes chokoladefløden til skum og sprøjtes ud i toppe på kagen. Pynt med revet chokolade og server med hindbær.
- (Kagen opbevares i køleskabet og er allerbedst efter nogle dage i køleskabet, så den når at sætte sig.)
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar