Mini pizza er et hit til madpakken og de små pizzaer er både luftige og sprøde. Opskrift på de mini pizzaer med pepperoni eller skinke og ost - du vælger.
I weekenden går turen mod Tyskland i tog. Til overlevelsespakken er der derfor blevet bagt til den store guldmedalje og en af de lækre sager til madpakken er mini pizza.
Vi kunne også kalde dem en lille focaccia med skinke og ost eller pepperoni, men mini pizza lyder bare lidt hyggeligere.
Fyld på mini pizza
Jeg var ude i to slags topping til mine mini pizzaer - både en udgave med skinke og ost og en udgave med pepperoni og ost, da de skulle passe til børn.
Men de kan toppes med så mange ting fx. pesto og skinke eller bare tomatsauce og ost, hvis det skal være helt klassisk.
Sund mini pizza
For lidt ekstra sund og mæthed, så tilsatte jeg også groft mel til pizzadejen. Her brugte jeg en hvid hvede, som er helt genial at bage med, da den holder de små pizzaer bløde og luftige, men giver ekstra mæthed.
Du kan også skære ned på olivenolie, hvis du vil lave dejen mere fedtfattig - her kan du bruge blot 3 spsk olie i stedet.
Hurtige mini pizzaer
Er du lidt i tidsnød eller orker bare ikke at lave en dej, så kan du også lave mini pizza med en færdiglavet dej fra supermarkedet eller en pizzadej fra frost.
Bruger du en udrullet dej, så skær den ud i cirkler (eller bare firkanter) og kom fyld på. Her skal pizzaerne ikke hæve, men bare i ovnen bed 225 grader i ca. 10 minutter.
Tjek også de her ud: Pizzapakker
Sådan laver du små pizzaer
Forbered dejen efter opskriften til mini pizza herunder- det er vigtigt, at den ikke bliver for tør, så pas på med ikke at tilsætte for meget mel.
Del herefter dejen i mindre stykker og tryk dem flade - de må gerne være lidt rusikke.
Kom tomatsauce på toppen. Jeg brugte blot en købe sauce, men du kan sagtens lave den egen tomatsauce og komme på.
Fordel herefter fyldet på toppen og drys med revet ost. Du kan også bruge en ost med mere smag, hvis du er vild med det. Og kan børnene lide oregano, så drys også med det på toppen.
Bag dine minipizzaer ved høj varme i ovnen. Det er det, som gør de bliver lækre luftige og bløde indeni og sprøde udenpå.
Lad dem afkøle på en bagerist og så kan du fint fryses mini pizza ned, så det er nemt at tage nogle op til madpakken.
Se hele opskriften herunder:
Mini pizza
Ingredienser
- 6,5 dl lunken vand
- 1 dl olivenolie
- 20 g gær
- 150 g groft mel, fx. fuldkornshvedemel eller hvid hvede, kan erstattes af alm. hvedemel
- 1 spsk groft salt
- 700-800 g italiensk hvedemel
- 1 dl durummel til udrulning
Fyld
- 1 dl tomatsauce
- 100 g skinkestrimler
- 100 g pepperoni
- 150 g revet mozerella
Sådan gør du
- Vand og olivenolie blandes i en stor skål. Gæren tilsættes og røres ud.
- Tilsæt først det grove mel og dernæst saltet. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i 3 timer.
- Tag dejen ud af skålen og del i 15 stykker, som formes til boller.
- Tryk bollerne flade og læg dem på bageplade med bagepapir.
- Tomatsaucen kommes på og herefter skinke/pepperoni og revet ost.
- Dæk brødene til og lad dem efterhæve i 30 min.
- Kom dem i ovnen og bag dem ved 225 grader (alm. ovn) i 15-20 min.
Maria
Lyder lækkert! Når du skriver 'god tomatsovs', hvad er så det?☺
Loui
Hej Maria,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
En god tomatsovs er én med et højt indhold af tomat - altså mere tomat end vand og sukker, som tomatsovs ofte kan bestå af :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Nadja
Hej Louise,
Tak for svaret! Det vil jeg prøve. Det altid lækkert med ny inspiration til bagværket!
God aften!
Nadja
Hej Louise, super blog!
Jeg tænker om det er væsentligt om det er italiensk hvedemel eller alm hvedemel? :-)
Loui
Hej Nadja
Beklager mit meget sene svar.
Men jo, det er der. Italiensk hvedemel også kaldet TIPO 00 giver en anden struktur til brødet, da det er "stærkere".
Men du kan godt bruge alm. hvedemel, bare husk det skal have et højt proteinindhold.
God weekend :)
Mange hilsner
Louise