En fredag uden planer var lig med masser af tid til at lege med mit nyerhvervede kamera.
Efter en opskrift fra "altfordamerne" blev det til disse lækre sager. Fyldet er fri fantasi, da jeg er vild med oste grissinis og masser af krydderurter. Jeg brugte tørrede krydderurter, men vil klart anbefale en kvist friske.
Hurtige og nemme - hvis det da ikke lige er fordi man skal kombinere det med fotografering og indstillinger.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 3 tsk salt
- 200 g durummel
- 250 g hvedemel eller italiensk tipo 00
- 3 spsk olivenolie
- 100 g revet ost
- 4 spsk timian
- 4 spsk oregano
- 2 tsk groft salt
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt. Durummelet tilsættes og hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være våd og æltes sammen i ca. 7 min med en ske. Når dejen er smidig og blød, æltes olien forsigtig ind i dejen.
- Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. En rektangel på 1 cm. Del den i 2.
- Drys ost ud over halvdelen (se foto) og dernæst drysses med oregano/salt på den ene og timian/salt på den anden. Fold den anden halvdel af dejen ind over og tryk den sammen.
- Skær 10 strimler ud af hver firkant og twist dem. De placeres på en bageplade og bages ved 225 grader i ca. 8 min. Måske mere hvis de skal være meget gyldne og sprøde.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar