Ligeså godt som gammeldags æblekage er, ligeså god er gammeldags rabarberkage.
Gammeldags rabarberkage
Min udgave af kagen er altid med ristede gryn, nødder og makroner da jeg synes det både giver mere bid og en bedre smag en rasp eller kun makroner, som godt kan falde lidt sammen, når kagen står og trækker.
Men er du til ren makron, så hop på den udgave. Eller nap en pose af det færdige æblekagerasp i supermarkedet. Det er altså også en nem omgang.
Rabarberkompot er hurtig og en god måde at få brugt de frosne frugter til andet en marmelade. Jeg har tilsat jordbær, da de også var på lager i fryseren, samt for at søde kompotten lidt ekstra og holde den røde farve. Men du kan sagtens lave den med ren rabarber.
Gammeldags rabarberkage
Ingredienser
Kompot
- 400 g rabarber i små stykker
- 200 g jordbær
- 1 spsk vand
- 1 vaniljestang, eller 3 tsk vaniljesukker
- 0,5 dl sukker
Knas
- 1 spsk smør
- 1-2 spsk rørsukker
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl hakkede hasselnødder og/eller mandler
- 8-10 makroner
- 2,5 dl Flødeskum
Sådan gør du
Kompot
- Kom jordbær og rabarber i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og stang. Lad det koge op og simre til grød i ca. 10 min. Jævn den evt. med 1 tsk majsstivelse, hvis den er for tynd. Kom grøden i en beholder og lad den afkøle helt.
Knas
- Smørret smeltes på en pande. Når den er godt varm tilsættes sukker, havregryn og de hakkede nødder. Skru ned til medium varme og rist blandingen til sukkeret begynder at smelte og grynene er gyldne. Sørg for hele tiden at røre rundt, da det nemt brænder på.
- Kom blandingen på en tallerken og lad den afkøle.
Rabarberkage
- Kompot og gryn lægges lagvis i 6 små glas eller en stor skål. Ved hvert lag gryn knuses et par makron udover.
- Top og server med letpisket flødeskum.
Lars Ledet
Makronerne kan snildt skiftes ud med kokosmel 👍
Louiogbearnaisen
Hej Lars,
Tak for tippet - det lyder sørme også lækkert med kokosmel 🤩👍
Bente Artmann
Super go opskrift,nem at gå til,jeg laver normalt ikke dessert, men.nu fik jeg blod på tanden....
Loui&bearnaisen
Hej Bente
Tusinde tak, så dejligt du kunne bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise