Projekt sukker/fedtreducering for kager er nået til den orginale drømmekage. Opskriften her er gammel, helt tilbage til mine første år med diabetes. Men den er god, så god at man rent faktisk kan snyde almindelige mennesker til at tro de spiser en rigtig drømmekage fra Brovst. Jeps, jeg har skam prøvet !
Selvom om drømmekagen er fedt og sukkerreduceret er der stadig en del margarine og farin i kage - altså bare lige for at slå fast, at den ikke er en sundhedsbombe.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Oprindeligt er drømmekagen lavet med Atwel og kun den halve mængde fyld. Meeen det er altså ikke meget, så det er altid blevet fordoblet herhjemme.
Kagen er hurtig og nem. Bare husk at piske æg og sukker helt tykt og hvidt. Find den der sigte i bunden af skabet, for perfect fit skal altså sigtes i, ellers står du med drillende klumper.
Skal du forkæles med drømmekage i kulden ?
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 50 g margarine
- 4 æg
- 50 g sukker
- 250 g hvedemel
- 150 g Perfect fit
- 3 tsk bagepulver
- ½ vaniljestang
- 100 g margarine
- 4 spsk mælk
- 175 g farin
- 150 g kokos
Sådan gør du
- Mælk og margarine smeltes sammen i en gryde og afkøles. Imens piskes æg og sukker tykt og skummende. Sørg for alt sukkeret er pisket ud i æggene. Tilsæt vaniljekorn og pisk dem ud. Mel, perfect fit og bagepulver blandes i en skål og sigtes i æggemassen. Margarine og mælk piskes forsigtigt i dejen. Pisk til dejen er fri for klumper.
- Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir og bag den på næstnederste ovnrille o ca. 20 min ved 200 grader.
- Mens kagen bages laves fyldet. Kom margarine, mælk., farin og kokos i en gryde og smelt det sammen. Når kagen er næsten bagt tages den ud og fyldet fordeles hurtigt udover. Kom kagen tilbage i ovnen i ca. 5 min, til fyldet begynder at boble og blive godt gyldent.
- Spises!
- Kan holde sig svampet i ca. 3 dage, indpakket og ved stuetemperatur.
- Velegnet til frysning.
Skriv en kommentar