• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Af Louise | 22 Comments

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Dagen i dag stod på tidlig weekend, så da jeg havde lovet at bage klassiske fastelavnsboller i løbet af februar var dagen perfekt til det.
    Efter morgenkaffen blev vaniljecremen lavet og kom på køl.
    Opskriften smider jeg op en af dagene, for hvad mange tror, er det ret nemt at lave vaniljecreme - meget nemmere end opbagt sauce, som jeg bestemt ikke har talent for.

    Opskriften på fastelavnsboller blev udviklet lidt efter fødselsdagsboller og lidt efter tidligere fastelavnsboller, for jeg reviderer min opskrift hvert år. I år blev smørmængden reduceret, men hvis du vil være gavmild, så kom 225 g smør i dejen - det giver vældig gode boller! Og som den skarpe læser har set, er det selvfølgelig kardemomme i dejen; jeg kan jo faktisk ikke bage uden....

    Fastelavnsbollerne her er nemme og hurtige, med en super lækker dej at arbejde med. Et par timer og så er der forkælelse for alle.

    Herunder er en omgang billedspam af bollerne, advarer på forhånd, men de er simpelhen så "fotogene" ;) - og så tvivler jeg på, at fadet står fuldt ret længe.

    Mit næste weekendprojekt står på fastelavnsboller af weinerbrødsdej, med syltetøj, creme og flødeskum. Jeg har et par opskrifter i ærmet, så nu skal jeg vist bare have røvet køledisken for smørpakker, mange pakker!

    🍴 Opskrift

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Antal: 10 stk.

    Ingredienser

    Dej

    • 25 g gær
    • 1 dl mælk
    • 0,5 dl kaffefløde 9%
    • 150 g smør
    • 1 æg
    • 1 spsk sukker
    • 1 tsk kardemomme
    • 1 tsk salt
    • 300 g hvedemel
    • 1 æg til pensling

    Fyld

    • 3 dl vaniljecreme
    • 1 dl yndlings syltetøj
    • evt. chokolade, nougat, marcipan

    Glasur

    • 100 g flormelis
    • 1 spsk kakaopulver
    • 1 past. æggehvide

    Top

    • Masser af krymmel
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Lav først vaniljecreme og kom den på køl...(eller snyd og pisk et brev sammen)

    Dej

    • Smør, kaffefløde og mælk varmes op til smørret er smeltet.
    • Hæld det over i en skål og lad det blive lunt.
    • Gæren røres ud heri. Sukker, æg, salt og kardemomme tilsættes.
    • Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, og dejen æltes. Dejen skal være blød og skinnende: den må IKKE blive for tør!
    • Dæk dejen til og lad den efterhæve 1 time.
    • Dejen rulles ud i en firkant på ca. 0,5 cm. Dejen skulle meget gerne kunne udrulles uden, at der behøves tilsættes mere mel.
    • Del dejen i 9-12 firkanter, afhængig af ønsket størrelse på fastelavnsbollerne
    • Kom 1 spsk creme på midten af hver firkant og top med 1 tsk syltetøj - eller det fyld du bedst kan lide. Creme og chokolade er slet ikke dårligt.
    • Fold forsigtig kanterne sammen på firkanten - pensl evt. med lidt æg.
    • Kom bollerne på en bageplade med lukningerne nede. Sørg for de er godt lukkede, så fyldet ikke løber ud.
    • Dæk bollerne til og lad dem hæve 20 min, mens ovnen varmer til 200 grader.
    • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 200 grader.
    • Når de er gyldne og flotte, er de færdige.
    • Lad dem køle af på en bagerist. Når de er blevet lune, laves glasuren.

    Glasur

    • Pisk flormelis, kakao og æggehvide sammen til en meget tyk glasur.
    • Kom 1 spsk fyld glasur på hver bolle og lad det selv flyde ud.
    • Drys med krymmel eller andet sjov.
    • Spises lune eller kolde.
    • Fastelavnsbollerne kan fryses og optøes i ovnen.
    • Bare lad være at komme glasur på bollerne inden de fryses!
    • Nyd dem !

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj
    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og syltetøj

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Malene Sjøgren

      februar 06, 2022 at 11:40 am

      Hej Loui
      Jeg vil fryse fastelavnsbollerne ned, da jeg skal lave rigtig mange.
      Når de er optøet på bordet og skal i ovnen, hvor lang tid skal de have og på hvor meget?
      God søndag

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 07, 2022 at 1:33 pm

        Hej Malene,

        De skal bare lige lunes, alt efter din ovn så en 10-15 min. tænker jeg (ved 100-150 grader).

        God bagelyst!

    2. Taltossen fanafdig

      februar 25, 2020 at 3:22 pm

      Louise du skal lige rette 0,5 mm til 0,5 cm ellers er den sgu noget tynd du

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 26, 2020 at 10:58 am

        Gud ja, det har du da helt ret i :-)

        Det er nu rettet.

        Tak for heads up og god bagelyst!

    3. Lone Rytter Melin

      juli 29, 2018 at 10:21 am

      De er bare super gode. Jeg har bagt efter mange forskellige opskrifter inden jeg fandt denne - og nu er det kun den, jeg bruger og tit, på opfordring af familien.

      Jeg har lige et spørgsmål til dette :Fastelavnsbollerne kan fryses og optøes i ovnen - hvordan optøer du dem?

      Jeg skal bruge dem kl. 10.00 og vil gerne bage dem i forvejen.

      På forhånd tak.

      Mvh Lone

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:06 pm

        Hej Lone,

        Tusinde tak de fine ord - hvor er det dejligt at høre at du kan bruge opskriften på mine fastelavnsboller :-)

        Ang. dit spørgsmål, så optøer jeg normalt bollerne på køkkenbordet og luner dem så i ovnen efterfølgende.

        Håber det kan hjælpe dig, men sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

        Hav en fantastisk dag.

    4. Inge-Marie

      februar 10, 2018 at 11:12 am

      Skal lave 35 fastelavnsboller til festen i vores forsamlingshus i morgen. Denne opskrift var lige den jeg ledte efter. Både børn og voksne kan li' dem og de er ok at transportere.
      Tak for din lækre blog og den skønne tone her😁

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 12, 2018 at 11:22 am

        Hej Inge-Marie

        Tusind tak for din kommentar og de fine ord :-)

        Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne her på bloggen. Jeg håber at fastelavnsbollerne blev et hit hos både børn og voksne.

        Hav en fantastisk dag!

    5. Jette

      februar 09, 2018 at 8:09 am

      Skal prøve dine fastelavnsboller. Hvordan gør du så det ikke løber ud🤗

      Svar
      • louiogbearnaisen

        februar 09, 2018 at 4:36 pm

        Hej Jette,

        Tak for dit spørgsmål.

        For at fyldet ikke løber ud, lukker jeg fastelavnsbollerne godt til i bunden. Jeg har ikke haft problemer med at det er løbet ud :-)

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en dejlig dag og god weekend!

    6. Camilla Thomsen

      januar 28, 2016 at 10:03 am

      Hej, hvor skal kaffefløden i? Den står i ingrediensliste, men den står ingen steder i fremgangsmåden :(

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 28, 2016 at 2:53 pm

        Hej Camilla

        Det beklager jeg - jeg har opdateret opskriften så fremgangsmåden passer :)

    7. Line

      februar 27, 2014 at 10:46 am

      Hej Louise

      De ser simpelthen så lækre ud - dem MÅ jeg lave.

      Kan disse laves et par dage i forvejen og tilsættes glasur på dagen? Eller er det bedre at fryse dem ned og så tø dem op dagen forinden?

      Hilsen Line

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 27, 2014 at 11:08 am

        Hej Line

        Dagen før kan de sagtens laves, men hvis det er et par dage vil jeg fryse dem ned. Der er forholdsvis meget smør i dejen, så de bliver hurtig kedelige hvis de ligger ude. Håber det var svar :)

    8. Katrine

      februar 25, 2014 at 12:22 pm

      Hvor ser de lækre ud! Dem må jeg prøve :)
      Ved du om de kan bages uden noget i og så kan komme creme eller noget i når de afkølet?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 25, 2014 at 1:17 pm

        Hej Katrine

        Fastelavnsboller er også bare den bedste :) Jeg har aldrig prøvet det, men forstiller mig hullet i midten vil blive bagt sammen, hvis der ikke er noget i. Det er vist bare et forsøg værd :)

    9. Lise Berg

      februar 22, 2014 at 1:00 pm

      En utrolig appetitlig blog med skønne fotos. Tak! Mon du kan hjælpe med opskrift på vaniljecremes, så vil jeg kaste mig ud i at bage fastelavnsboller :-)? Mvh Lise

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 25, 2014 at 1:25 pm

        Tusinde tak :) Jeg laver altid vaniljecreme lidt på gefühl, så har ikke lige en opskrift ved hånden. Men skriver det mig bag øret at få smidt en opskrift på bloggen :) Tak for reminderen.

    10. Loui

      februar 15, 2012 at 11:17 am

      Tusinde tak :)

      God onsdag :)

      Louise

      Svar
    11. foodMAD

      februar 15, 2012 at 10:55 am

      Dejlig blog og lækre, lækre billeder! :-)

      Svar
    12. Loui

      februar 10, 2012 at 7:21 pm

      Hej Annette

      Tak for de fine ord :) Syntes helt sikkert du skal kaste dig ud i en omgang fastelavnsboller - de er nemme og man bliver så glad af dem :)

      God fredag og weekend

      Louise

      Svar
    13. Annette

      februar 10, 2012 at 4:28 pm

      Elsker gammeldags fastelavnsboller og disse ser super lækre ud. Rigtig flotte billeder ! Har endnu ikke prøvet at bage nogle selv, men måske jeg skulle gøre et forsøg :-)

      Jeg har i øvrigt givet dig en blog award, som du kan læse mere om på min blog :-) Rigtig god weekend :-)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen