Muligvis ikke verdens mest fotogene gryderet, men tilgengæld en lækker en.
Opskriften er fra et dameblad af ukendt oprindelse, da det var en udrevet side, jeg har haft gemt i lange tider.
Da lammekød simpelthen ikke er til at opdrive i andet end store stykker, blev jeg tvær og gik til yderligerheder - så det blev kalkun i stedet. Jeg er ikke i tvivl om at lammekødet vil være perfekt i retten, så det bliver næste gang.
Gryderetten er nem og hurtigt - og smager fantastisk hvis man er til "alt-i-en-gryde".
Vi fik en mangochutney til, men jeg forestiller mig at en græsk yoghurtdressing også ville gøre sig ret godt.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Hvis du alligevel er ude ved din lokale pusher efter lammekød - som de ALTID har! Så køb nogle af deres lækre fladbrød med til gryderetten.
Ingredienser
- 300 g kalkuntern eller lam
- 2 løg i både
- 2 fed hvidløg i skiver
- 100 g tørrede abrikoser i strimler
- 1 aubergine i tern
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk chili
- 1 håndfuld tomater i tern
- 4 dl vand
- 1,5 dl røde linser
- salt
- peber
Sådan gør du
- Brun kødet i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem stege med ved jævn varme. Løgene skal ikke tage farve.
- Når løgene er blevet lidt bløde, kommes aubergine, abrikoser og krydderier i gryden. Lad det hele stege i ca. 5-8 min ved jævn varme, indtil auberginen er blevet lidt blød. Kom halvdelen af tomaterne, vand og linser i gryden, låg på, og lad retten simre i ca 20 min ved svag varme. Når linser og kød er mørt, tilsættes resten af tomaterne.
- Server med chutney, frisk koriander, persille eller anden frisk krydderurt og godt brød.
Skriv en kommentar