• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kalkungryde med abrikoser og linser

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Muligvis ikke verdens mest fotogene gryderet, men tilgengæld en lækker en.

    Opskriften er fra et dameblad af ukendt oprindelse, da det var en udrevet side, jeg har haft gemt i lange tider.
    Da lammekød simpelthen ikke er til at opdrive i andet end store stykker, blev jeg tvær og gik til yderligerheder - så det blev kalkun i stedet. Jeg er ikke i tvivl om at lammekødet vil være perfekt i retten, så det bliver næste gang.
    Gryderetten er nem og hurtigt - og smager fantastisk hvis man er til "alt-i-en-gryde".
    Vi fik en mangochutney til, men jeg forestiller mig at en græsk yoghurtdressing også ville gøre sig ret godt.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Hvis du alligevel er ude ved din lokale pusher efter lammekød - som de ALTID har! Så køb nogle af deres lækre fladbrød med til gryderetten.

    Kalkungryde med abrikoser og linser

    Kalkungryde med abrikoser og linser

    Print Email Pin
    Antal: 2 pers.
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 300 g kalkuntern eller lam
    • 2 løg i både
    • 2 fed hvidløg i skiver
    • 100 g tørrede abrikoser i strimler
    • 1 aubergine i tern
    • 3 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk chili
    • 1 håndfuld tomater i tern
    • 4 dl vand
    • 1,5 dl røde linser
    • salt
    • peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Brun kødet i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem stege med ved jævn varme. Løgene skal ikke tage farve.
    • Når løgene er blevet lidt bløde, kommes aubergine, abrikoser og krydderier i gryden. Lad det hele stege i ca. 5-8 min ved jævn varme, indtil auberginen er blevet lidt blød. Kom halvdelen af tomaterne, vand og linser i gryden, låg på, og lad retten simre i ca 20 min ved svag varme. Når linser og kød er mørt, tilsættes resten af tomaterne.
    • Server med chutney, frisk koriander, persille eller anden frisk krydderurt og godt brød.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen