Mine gamle bøger med diabetesopskrifter er overskrevne med rettelser og tilføjelser. Der er en del år siden, jeg bagte med sukkererstatning, dengang var det Atwel - men efter jeg fik en spand Perfect Fit fra ISIS, har jeg igen fået lyst til at give mig i kast med kagerne.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Derfor er det i den seneste tid blevet til lidt projekter med at genkabe kagerne, fra før, med mine tilføjelser. Her er endnu en og den er mægtig god. I min mangel på fyld, er der tilsat mørkt chokolade og hakkede nødder. De giver lige lidt struktur til kagen.
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 120 g Perfect Fit
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- ¼ tsk nellike, kan udelades
- 1 dl kærnemælk
- 2 revne æbler
- 50 g hakkede hasselnødder
- 50 g hakket mørk chokolade
- 50 g rosiner
- 60 g margarine, smeltet
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Pisk æggene luftige. I en anden skål blandes mel, Perfect Fit, bagepulver, natron, kanel, nellike, chokolade, hasselnødder og rosiner. Kom det forsigtigt ned til æggene og rør det sammen.
- De revne æbler og kærnemælk tilsættes. Til Sidst tilsættes det smeltede margarine.
- Kom dejen i en form, beklædt med bagepapir - den skal kunne rumme 1,5 liter.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min. Hvis kagen bliver for mørk, så kom et stykke staniol over de sidste 10 min.
- Lad kagen afkøle lidt i formen, inden den tages ud og afkøler helt.
- Kagen kan fryses.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar