Æggekage er hurtigt at lave og kan nemt varieres. Her har jeg lavet en æggekage med kartofler og spinat, for mere mæthed - find opskrift herunder
Jeg har før givet et indblik i min forkærlighed for restemad og jeg vil bare så gerne slå et slag for de muligheder, der er i at genbruge mad.
Selv om det her er en madblog, er det faktisk sjældent jeg bruger opskrifter i hverdagen - her er det mit køleskab/fryser som inspirerer mig. Efter en del år på SU, har jeg udvilket et efterhånden godt talent for lige at trylle rester sammen og bruge hvad der er i køkkenet.
Som så mange kogebøger dikterer, kan man komme virkelig langt med et basislager og der kan jeg altså kun være enig. For hold nu op, hvor er jeg blevet reddet af frosne grønsager, bønner, krydderier og æg mange, mange gange.
Æggekage med kartofler
Og æggekage er en klar favorit, som kan varieres så meget. Her er en nem udgave af æggekage med kartofler og spinat for endnu mere mæthed. Og med lidt revet parmesanost på toppen, så er der lækker aftensmad eller frokost.
Læs også: Klassisk æggekage
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Ingredienser
- 8 kogte, kolde kartofler i skiver
- 3 spsk olie
- Salt
- peber
- 8 hele æg
- 1,5 dl mælk
- 1 spsk maizena
- 4-6 spsk revet parmesanost
- Peber
- Muskat
- 100 g frossen, hakket spinat (Tøet op og vredet fri af væde)
- Revet parmesanost
Sådan gør du
- Kom olien på en stor pande og steg kartoflerne ved høj varme, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber.
- Imens piskes æg, mælk, maizena, ost, muskat, peber, og spinat sammen.
- Kom æggemassen over de stegte kartofler. Lad massen sætte sig lidt og skru ned til jævn varme. Sørg for at æggekagen ikke brænder på i bunden!
- Æggekagen er færdig når den er fast og gylden i bunden. Drys med friskrevet parmesanost.
Trine
Uhm, sikke en god ide til rester! Det grønne får det til at se meget mere fristende ud end en almindelig bleg æggekage :)
Loui
Hej Trine
Ja, en ren æggekage kan altså godt blive lidt kedelig og smagsløs.
Så jeg er blevet ret glad for at blande æg med alt muligt og især spinat. Det går bare godt sammen.
God weekend :)
Mange hilsner
Louise