Siden jeg lavede disse naanbrød, har jeg masser af ideer med dem. Udgaven her er endnu et måltidfra sidste uge med besøg. Og igen en billedkvalitet, som virkelig kunne være noget bedre!! Men jeg er vist en smule trættende for mine medmennesker, når jeg skal springe rundt og lege fotograf 20 minutter - inden nogen får lov at spise ;)
Men ellers er det en nem opskrift, som bare smager mægtig godt. Også til frokost dagen efter.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Efter nogle uger med arbejde, familiebesøg, oplevelsesture og koncert holder jeg heeeelt fri. Det er nemlig ret hårdt at holde ferie :) Der bliver drukket litervis af kaffe, spist kirsebær og læst bøger til den helt store guldmedalje.
TIP
Naanbrødene kan sagtens laves dagen før. Udelad at pensle med det klaret smør og nigellafrøene. Dæk dem godt til. Lige inden servering kan de lunes i ovnen, pensles med klaret smør og drysses med nigellafrø. Eller endnu bedre lige lunes på panden i lidt klaret smør.
Tzatziki kan dele vandene og ikke alle er vilde med hvidløg. Drop det og kom grov sennep i istedet. Eller lav en krydderurte variant.
Rucola kan erstattes med andre former for grønne blade.
Laks kan erstattes af kylling- eller oksekødsstrimler, som vendes i samme chilikrydderi.
Grove naanbrød fyldt med spicy laks, tzatziki og rucola
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
Spicy laks
- 450 g laks uden skind
- 3 spsk olie
- 3 spsk chiliflager
- ½ tsk cayennepeber
- 3 spsk citronsaft
- Salt/peber
Tzatziki med agurk og græsk yoghurt
- 3 dl græsk yoghurt 2 eller 10%
- 1 agurk
- 2 fed hvidløg
- ½ citron, saft
- Salt/peber
Servering
- 8 naanbrød
- 3 dl rucola
Sådan gør du
Spicy laks
- Skær laksen i 1 cm skiver på langs. Vend dem med olie, chiliflager, cayennepeber, salt, peber og 1 spsk citronsaft.
- Varm en pande op ved høj varme. Når den er meget varm kommes laksestrimlerne på.
- Steg dem 1-2 min ved høj varme. Den høje varme giver dem en lækker stegeskorpe. Men pas på med de ikke bliver for tørre, det går hurtigt.
- Tag dem af panden og pres resten af citronsaften ud over.
Tzatziki med agurk og græsk yoghurt
- Vask agurken godt. Riv den groft på et rivejern. Den revne agurk presses mellem hænderne, så al saften knuges ud. Du kan evt. bruge et klæde til dette.
- Græsk yoghurt røres op med finthakket hvidløg, citronsaft, salt og peber. Smag den til. Hvis du er i tvivl om hvidløggets styrke, så start med halvdelen. Smagen forstærkes, når tzatzikien trækker i køleskabet! Der kan altid tilsættes mere lige inden servering.
- Kom den den revne agurk i dressingen og vend det hele godt sammen. Kom tzatzikien i køleskabet og lad den trække min. 2 timer inden servering.
Servering
- Kom et klat tzatziki og håndfuld rucola på et lunt naanbrød.
- Fordel laksestykker herpå. Dryp med citronsaft.
- Klap brødet sammen og spis :)
Skriv en kommentar