• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    De bedste gulerodsboller

    Af Louise | 27 Comments

    Så er ferien slut for mit vedkommende, og jeg starter hårdt ud med rapportskrivning. Så weekenden blev nydt i fulde drag.

    Først med skønt besøg lørdag, hvor min veninde fra det københavnske var på visit. Hvorefter vi tog turen fra kaffe til øl med rare mennesker.

    Jeg bager ofte de her boller for tiden, da de bare er ret lækre. Dem nåede jeg lige lørdag formiddag, så der var proviant til weekenden.
    Med en kop kaffe og en lun gulerodsbolle startede søndagen med noget så spændende som etiklæsning, og endte heldigvis på sofaen, med kæreste, film og lige endnu en gulerodssag.

    Gulerodsbollerne er hurtige, nemme og holder sig saftige flere dage pga. af kærnemælken og de revne gulerødder. De er perfekte til morgenmad med ost på eller mellemmåltid, hvor de bare spises som de er.

    Fibre fra gulerødder og grovemel mætter godt, sammen med protein fra kærnemælken og æggene.
    Bollerne har en højt fedtindhold pga. af smør og solsikkekernerne.  Er du ikke til smør, så erstat det med olie og få det gode fedt både fra olie og fra kernerne. Meeen de smager bedst med smør...


    🍴 Opskrift

    Gulerodsboller med kærnemælk og solsikkekerner

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Antal: 14 styk

    Ingredienser

    • 20 g gær
    • 4 dl kærnemælk
    • 1 spsk rørsukker
    • 1 tsk salt
    • ca. 3 groftrevne gulerødder, mellemstore
    • 2 æg
    • 0,5 dl solsikkekerner
    • 1,5 dl groft mel
    • 6-8 dl hvedemel
    • 60 g blødt smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og solsikkekerner - rør godt.
    • Kom det grove mel i, sammen med lidt hvedemel. Rør det godt sammen og tilsæt mere hvedemel indtil dejen er klistret, men kan æltes. Ælt det bløde smør ind i dejen. Det kan virke umuligt, men giv det lidt tid og æltning. Tilsæt mere hvedemel om nødvendigt. Dejen skal være klistret, men sammenhængende.
    • Kom dejen tilbage i skålen, drys med lidt hvedemel og dæk skålen til.
    • Lad bollerne hæve 2 timer.
    • Hæld dejen forsigtigt ud på bordet og del den groft med en kniv eller dejskraber. Bollerne skal være rustikke.
    • Kom bollerne på en bageplade med papir. Dæk dem til og efterhæv 30 minutter.
    • Pensl bollerne med vand og bag dem ca. 15 minutter ved 225 grader.
    • Afkøl på en rist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Malene0

      januar 23, 2020 at 2:23 pm

      Super lækre boller- har efterhånden lavet den nogle gange - i går puttede jeg squash og havregryn i. Mindst lige så lækre😁 Ungerne elsker dem også.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 27, 2020 at 5:58 pm

        Hvor er det dejligt at høre, at opskriften kan bruges, og bollerne er et hit 👍 😊

        Lyder også lækkert med squash og havregryn i - tak for tippet 🙏

    2. Emilie Nielsen

      september 19, 2019 at 4:31 pm

      Kan man bruge andet end kærnemælk og i så fald hvad? Yoghurt natural? :)

      Svar
    3. Malene Holm Bendsen

      april 20, 2019 at 5:53 am

      Kære Loui
      Kan bollerne fryses? Vil nemlig gerne bage lidt på forskud til min datters fødselsdag😊🇩🇰
      Bedste hilsner
      Malene

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 30, 2019 at 3:38 pm

        Hej Malene,

        Ja, det kan de sagtens :-)

        Bare husk at tage dem op i god tid - du kan evt. lune dem i ovenen inden servering.

        Håber I får en dejlig fødselsdag :-)

    4. Mary

      marts 21, 2019 at 9:44 am

      🙈🙈 skal kærnemælken være lun?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 21, 2019 at 2:12 pm

        Hej Mary,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Kærnemælken skal bare være stuetemperatur ligesom gæren - så altså ikke køleskabskold :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en fortsat skøn dag!

    5. Helle

      september 10, 2017 at 7:05 am

      Kære Lou..
      Først og fremmest tusinde tak for denbezeste blog. Jeg har brugt dine opskrifter med held mange gange og flere er nu også vores lille yndlingsopskrifter. Men at bage udennøjagtige mål for mel er jeg virkelig en klump til. Hvor meget tror du jeg skal bruge.. Det vil være en kæmpe hjælp. På forhånd tusind tak. Mange hilsner Helle

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 11:10 am

        Hej Helle,

        Tak for de søde ord og dit spørgsmål.

        Jeg vil mene, at du skal bruge omkring 7-8 dl mel. Prøv dig frem og kom melen i lidt af gangen, indtil den har den rette konsistens.

        Lad mig høre hvordan det er går og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en forrygende dag :-)

    6. Betina Elsborg

      februar 20, 2017 at 6:05 pm

      Tak for en god opskrift. Vil da lige dele at jeg har lavet med 2 dl Fuldkornsspelt, 1,5 dl finmalet rugmel og 5 dl hvedemel.
      Jeg rørte det hele sammen med håndmixer det var ingen problem, og lavede dem i mindre bradepande.
      Det hele virkede :0)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 27, 2017 at 1:07 pm

        Hej Betina

        Velbekom :) Og rigtig dejligt, at høre opskriften bare virkede for dig :)

    7. Michella

      januar 22, 2016 at 3:38 pm

      Wow! De her ER virkelig de bedste gulerodsboller, og jeg har testet mig med meget brødbagning.
      Jeg har allerede bagt dem to gange på en uge og har brugt flere typer mel (grahamsmel, lidt fuldkornshvedemel, lidt durummel (for at komme af med en rest), hvid hvedemel og alm. hvedemel), men de er stadig lige lækre!
      Jeg har brugt lurpak smør begge gange og det er intet problem at få æltet ind i dejen.

      TAK! :D

      Svar
    8. Ullala

      januar 14, 2016 at 1:22 pm

      TAK for en lækker opskrift, fra en hardcore hjemmebager - Disse boller vil der blive bagt MANGE af fremover! Jeg kan anbefale at sjusse sig frem med både hvedemel/ grovmel, og gulerødderne - Alt efter smag og behag - Og de smager himmelsk, selvom jeg brugte olie i stedet for smør. Jeg bruger sjældent opskrift, men denne er kommet i gemmerne, trods sjusningen ;)

      Svar
    9. Winnie

      januar 26, 2015 at 12:28 pm

      Hej hej
      Nu er jeg i gang.. Eller dvs jeg har sat dejen til at hæve. Men det er da alt for lidt med 1,5 dl grovmel.. Så skriver du godt nok hvedemel. Men hvor meget ca? Jeg vejede ikke af men puttede en del i..
      Hvor meget hvedemel vil du skønne der skal i

      Svar
      • Susanne

        januar 23, 2016 at 5:14 pm

        Jeg bruger meget forskelligt, nogle gange en pose kærner ca 2-300 G. Samt ca. 6-700 gram hvedemel, vil jeg tro...
        Håber det kan bruges :)

    10. Julie

      maj 25, 2014 at 9:40 pm

      Det er simpelthen de bedste boller jeg nogensinde har smagt! Jeg brugte 1 dl A38 og 3 dl mælk, hvilket jeg regner med mere eller mindre giver den samme smag som kærnemælk. Tak for opskriften!:)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 27, 2014 at 10:29 am

        Hvor er det dejligt at høre, Julie :)

    11. Camilla R

      oktober 08, 2013 at 2:25 pm

      Kan man røre sammen med en håndmixer, eller "ødelægger" man så dejen?

      Svar
      • Loui

        oktober 10, 2013 at 12:07 pm

        Hej Camilla

        Jeg har ikke prøvet det med en håndmixer, så det ved jeg desværre ikke.

    12. Anne-Mette Solberg

      august 29, 2013 at 8:26 am

      Hej. Sikke en lækker side! Man bliver inspireret.
      Jeg skal holde brunch søndag kl. 10 og tænkte jeg ville bage dit rugbrød og disse gulerodsboller (+verdens bedste brød) og de er jo selvfølgelig bedst nybagte. Jeg er bange for jeg løber tør for tid (og får for lidt søvn), hvis jeg skal lave alle tingene søndag morgen, så her kommer spørgsmålet: Kan jeg lave dejene dagen før og lade dem overnatte i køleskabet eller i garagen?

      Svar
      • Loui

        august 29, 2013 at 11:53 am

        Hej Anne-Mette

        Tusinde tak :)
        Jeg har ikke selv afprøvet det, men forstiller mig sagtens det kan lade sig gøre ved at, reducere mængden til 10 g gær stille dejen køligt.

        God brunch på søndag :)

      • Anne-Mette Solberg

        august 29, 2013 at 8:57 pm

        Tak :-)

    13. Schou

      august 28, 2012 at 6:33 pm

      De smagte rigtig godt, men sidste jo også ikke mindre end 3 styks lørdag eftermiddag ;)

      Svar
    14. Mette

      august 28, 2012 at 5:28 pm

      Super gode boller :) Det er første gang, jeg laver en af dine opskrifter, men det er bestemt ikke sidste.

      Svar
      • Loui

        august 28, 2012 at 5:39 pm

        Hej Mette

        Det er jeg bare rigtig glad for at høre :) Håber du finder mere der kan bruges :)

        Mange hilsner

        Louise

    15. Gitte Hansen

      august 27, 2012 at 6:45 pm

      Hejsa

      Godt med en reminder. Gulerodsboller er jo sunde og lækre men man glemmer tit at lave dem. Tak for huskeren :-)
      P.S.: Hvor mange gulerødder putter du i til denne portion? Det har du lige glemt at skrive...Eller også er jeg bare mandagstræt, kan ihvertfald ikke få øje på det.
      Tak for god inspiration.
      Mange hilsner
      Gitte

      Svar
      • Loui

        august 28, 2012 at 8:40 am

        Hej Gitte

        Ja, i forbindelse med lidt oprydning på bloggen, faldt jeg også over gulerodsbrud og har bagt med gulerødder lige siden :) Er lidt sjovt, som man kan genopdage gode ting.
        Du havde helt ret! I min mandagstræthed havde jeg glemt at skrive det, så det er rettet nu - tak ;)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen