• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Tærter

    Sund tærtedej + tærte med squash, serranoskinke og oregano

    Af Louise | 20 Comments

    Tærtedej eller tærtebund må være et af de ord, som er blevet brugt allermest på bloggen her. Jeg har lavet utallige, storset altid efter samme med metode, hvor olie og yoghurt erstatter smørret.
    Og ja, her er endnu en - denne gang med rugmel. Det grove mel gør tærten mægtig sprød, mættende og smagfuld. Derudover gør den grove bund, at sådan et tærtestykke, sagtens kan bruges som alternativ frokost.
    Her har jeg lavet små portionstærter, som gør det nemt lige, at smide dem i madpakken :)


    🍴 Opskrift

    Grov tærtebund med rug

    Grov tærtebund med rug

    5 små forme (10 cm) eller 1 stor form
    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 1 styk

    Ingredienser

    • 125 g hvedemel
    • 125 g rugmel
    • 1 tsk salt
    • 60 g rapsolie
    • 70 g  yoghurt , max. 0,5 %
    • 1 dl vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienserne til bunden sammen, men hold lidt af vandet tilbage. Kom vandet i lidt efter lidt, til dejen har en sammenhængende, lidt våd konsistens.
    • Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
    • Fordel dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. (afhængig af størrelse på tærteformen)

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    🍴 Opskrift

    tærte med squash, serranoskinke og oregano

    Tærte med squash, skinke og ost

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 1 tærtedej med rug
    • 1 squash i små tern
    • 3 forårsløg, hakket
    • 100 g serranoskinke
    • 3 spsk frisk oregano
    • 3 æg
    • 3,5 dl cremefraiche 9% eller 18%
    • 100 g revet ost
    • Salt
    • peber
    • muskatnød
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Steg serranoskinken sprød på en pande og kom den på fedtsugende papir.
    • Kom squash og forårsløg på panden. Svits det indtil squashen har fået lidt farve og er blevet møre.
    • Tag panden af varmen og krydr med frisk oregano, salt og peber.
    • Kom fyldet på den forbagte tærtebund og fordel serranoskinken ovenpå. Drys med halvdelen af den revne ost.
    • Pisk æg, cremefraiche, salt, peber og muskatnød sammen. Hæld æggemassen udover fyldet i tærten. Drys med resten af osten.
    • Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 min (små forme) 30 minutter (stor form)
    • Når tærten er fast og gylden tages den ud og hviler 5 minutter før servering.
    • Server med en grøn salat.

    Noter

    TIP: Tilsæt evt. 1 spsk grov sennep til æggemassen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Dorthe n Lissau

      januar 08, 2018 at 3:38 pm

      Kan bruge hytteost i stedet for yougurt?

      Svar
      • Loui

        januar 11, 2018 at 3:00 pm

        Hej Dorthe,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, det kan man godt. Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver :-)

        Hav en skøn dag.

    2. Kia Bergstrøm Genz

      oktober 09, 2017 at 12:28 pm

      Hej Louise

      Har din hjemmeside mon en funktion så din opskrift er printer venlig ?
      Jeg er ved at lave madplan og har brug for at printe opskriften :D

      Hilsen K

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 09, 2017 at 1:28 pm

        Hej Kia

        Ja, de senere opskrifter har :) Jeg er ved at få rettet alle opskrifter til, så de nemt kan printes - desværre er den her ikke klaret endnu.

    3. Linda

      februar 21, 2015 at 3:38 pm

      Hej Louise
      Det er vel intet problem at bruge creme fraiche til bunden i stedet vel?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 02, 2015 at 12:57 pm

        Hej Linda

        Nej det tror jeg ikke - den får nok bare en lidt anden smag, men ellers burde der ikke være det store, hvis bare du ikke bruger 38% :)

    4. sanne

      november 21, 2013 at 12:38 pm

      Wauw en lækker blog! En sand fest at gå på opdagelse i :) Jeg mangler dog svar på en ting - kan tærterne fryses?
      Mvh Sanne

      Svar
      • Loui

        november 22, 2013 at 8:07 pm

        Tusinde tak :) Jeg fryser ofte mine tærter og vil også mene disse her sagtens kan fryses - dog uden skinke og frisk oregano på toppen :)

    5. Anne Marie

      maj 26, 2013 at 1:00 pm

      Hej Louise.
      Vil man kunne bruge fromais frais i stedet for yoghurt?? Det har jeg nemlig allerede i køleskabet???

      God Søndag;)

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:22 pm

        Hej Anne Marie

        Det kan du sagtens bruge :)

    6. Christina

      august 30, 2012 at 11:22 am

      Lækkert! Men HVOR har du købt portionsformene?

      Svar
      • Loui

        august 30, 2012 at 11:39 am

        Hej Christina

        Tak :) Dem har jeg købt i "Kunst&køkkentøj" her i Århus, men de fåes efterhånden ret mange steder :)

        Mange hilsner

        Louise

      • Christina

        august 31, 2012 at 12:54 pm

        Nå for sytten. Ja, jeg har bare kun fundet den størrelse i Imerco og der kostede én form 89 kr (og med dessert til 8 mennesker i ovnen) blev jeg en smule for fornæret :-)

      • Loui

        september 01, 2012 at 9:39 am

        Wow, det var godt nok dyrt. Jeg gav 20 kr. for en med løs bund på 100 mm størrelse!
        Så der burde være råd til alle kan få en dessert ;)

        God weekend

        Mange hilsner

        Louise

    7. Sofie

      august 29, 2012 at 9:54 pm

      Tror du evt. man kan lave den af ren rugmel?:-)
      Og ved du om bagetiden af tærternedejen er den samme, hvis man benytter andet fyld?:-)

      Svar
      • Loui

        august 30, 2012 at 9:20 am

        Hej Sofie

        Jeg tror at bunden vil blive meget hård og bastant, hvis du bruger ren rugmel - så det vil jeg nok ikke anbefale.
        Bagetiden af tærtedejen er stort set den samme, da den er forbagt. Med hensyn til fyldet, kommer det lidt an på antal æg og fedtprocent i dine mælkeprodukter .
        Håber det var til lidt hjælp, eller skriver du bare igen :)

        Mange hilsner
        Louise

      • Sofie

        august 30, 2012 at 3:00 pm

        Tak for svaret, tror du man kan lave den med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? (min mave er bestemt ikke glad for hvedemel, så jeg prøver for alt i verden at undgå det :-))

      • Loui

        august 30, 2012 at 4:17 pm

        Jeg har ikke prøvet det, men hvis du øger mængden af olie, yoghurt og vand lidt, tror jeg det kan lade sig gøre :) (det grove mel kræver mere væde, så lav den lidt mere klistret inden du stiller den på køl)

        Mange hilsner

        Louise

      • Sofie

        august 30, 2012 at 9:32 pm

        Mange tak for svarene!
        Super dejligt du gider tage dig tid til at svare på dine læsers åndssvage spørgsmål ;-)
        jeg må straks i krig!

        hilsen sofie :-)

      • Loui

        september 01, 2012 at 9:44 am

        Det var så lidt :)
        Du spørger bare en anden gang, jeg vil altid gerne hjælpe :)

        Håber du får en super lækker tærte - er spændt på, at høre hvordan den bliver uden hvedemel.

        God weekend

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen