Jeg er ikke helt nået til supperne endnu, selvom efteråret er kommet. Det var ellers planen med dette græskar, at få lovet en ordenligt grydefuld suppe til fryseren.
Men istedet blev hokkaido'et brugt i grove stykker. Bagt græskar er mægtig lækkert og nemt. Det kræver lidt god krydring, for ikke at blive vammelt, men ellers er det bare at komme det i ovnen og nyde duften.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min tirsdag er studiefri, virkelig en rar opfindelse! Der ligger en hel bunke pensum og venter, så det kræver vist en omgang varm kakao og nybagt bolle, at komme igennem det...
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1 rødløg
- 2 gulerødder
- 5-6 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk chiliflager
- Salt
- Peber
- 4 kviste frisk timian
- 0,5 dl græskarkerner
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Del græskarret og skrab kernerne ud. Skær skrællen af og del græskarret i grove stykker.
- Skræl løget og skær det i grove stykker - ligeledes ved gulerødderne. Kom alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
- Fordel olivenolie. æbleeddike. honning. chili, salt og peber udover grøntsagerne. Nip lidt af bladene af timiankvistene og kom dem i fadet, sammen med resten af kvisten. Drys med græskarkerner og vend det hele godt sammen.
- Kom fadet i ovnen ved 200 grader. Bag grøntsagerne i ca. 30-40 minutter - de skal være møre, men have bid.
- Krydr med lidt groft salt, olivenolie og lidt peber.
- Server som tilbehør til kød eller bare med spejlæg.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Maja
Super lækker opskrift - TAK! :)
Loui&bearnaisen
Velbekom :)
Elsebeth
Når jeg kan finde billige hokaido-græskar, slår jeg til. Fjerner kun skrællen de steder, hvor den er grim, deler dem i halve og renser dem for kerner og "vat". Når de er bagt i ovnen, blender jeg dem, og putter puréen i fryseposer. Det er hurtigt at lave en suppe, og puréen tager ikke meget plads op i fryseren. Desuden er der flere anvendelsesmuligheder med puréen og kun én med suppen.
Efterårshilsner fra Elsebeth