Jeg er simpelthen bagud på bloggen - har en hel masse indlæg, som bare skal skrives, men tiden smutter bare afsted for tiden! Heldigvis har jeg for første gang, siden gymnasiet, efterårsferie i næste uge (: Så jeg håber på lige, at kunne nå til bunds i bunkerne, inden der starter 3 ugers eksamensræs.
De her kanelgifler blev bagt i sidste uge, efter langtids plagerier fra kæresten. Egentlig skulle det være kanelsnegle, men jeg endte med kanelgifler! Mit fyld var lige i overkanten, så flere af giflerne væltede under bagningen....! Meen vigtigst af alt, de blev gode og godkendt - så hurtigt, at jeg slet ikke nåede fotograferingen ;)
Ingredienser
dej
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 æg
- 75 g blødt smør
- 3 spsk sukker
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ca. 500 g hvedemel, meget varierende – så prøv dig frem
remonce
- 200 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 spsk. kanel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, smør, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
- Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
- Imens laves remoncen. Bland smør, sukker, farin og kanel og pisk det sammen til en ensartet masse.
- Drys lidt mel på bordet, rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5 mm tykkelse.
- Smør remoncen ud i et jævnt lag og rul derefter dejen sammen til en pølse – rul den stramt.
- Skær dejen ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm. Kom sneglene oprejst på en bageplade med papir og lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 20 min.
- Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 180 grader, indtil de er gyldne. Pas på med ikke at give dem for meget, de skal være let bløde når de tages ud, for ikke at blive tørre når de bliver kolde.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Mike
Det da skabt til at gå galt med 200g smør i remoncen.
Louiogbearnaisen
Nope, det skal til 😉
Du kan evt. komme lidt mindre remonce i, hvis du synes det er for meget - det er smag og behag, hvor meget fyld man synes om 🙂
Prøv opskriften ad og lad os høre om resultatet.
God sommer!
gopro
ja især hvis du laver dem med 1/4 remonce
Vanessa
Mhm, de lyder lækre. Dem må jeg da prøve! :)
Loui
Hej Vanessa
De blev også mægtig gode, så kan kun anbefale en omgang af disse i weekenden :)
Mange hilsner
Louise