• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Enebærgryde

    Af Louise | 8 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Her først i november var jeg på visit hos Arla og fik i den forbindelse rusket godt og grundigt op i de gamle Karolineopskrifter. Da jeg i fredags fik besøg af Mutter og Bette bror skulle vi selvfølgelig have Karolines enebærgryde.

    Jeg er ikke vokset op med Karolines køkken, da min diabetes-diæt satte en stopper for det. Fuldfed saucer, gryderetter og smør i grimme mængder, kunne slet ikke forenes med diabetes. Men indmellem måtte der gerne syndes, og hvad bedre end gode gryderetter eller mousser :)

    Tiderne er en anden nu og diæten er afskaffet og skiftet ud med frihed. Ret rar følelse skal der tilføjes.
    Jeg er ikke gammel nok til, at have de orginale bøger og min Mutter vil bestemt ikke af med hendes...hmf! Ja, men har vel prøvet, at snige dem med hjem, engang eller 17...

    Nå, men internettet er heldigvis opfundet og i Karolines køkken nye bog om "mormormad" finder du også den fantastiske enebærgryde. Har du aldrig smag den, hvilket jeg tvivler stærkt på, er det nu du skal skrive den bag øret. Og kender du den, så er tiden lige nu, til en omgang af enebærgryden!

    Jeg gengiver ikke opskriften, da jeg på ingen måde har pillet ved den - du finder den hos Arla.dk.
    Jeg lavede den fedtfattigeudgave - jojo, lidt skadet er man vel af diæter.. og brugte frisk rosmarin, nogle flere enebær og jævnede den. Den blev serveret med ris, rødvin og INGEN grøntsager. Har du lyst til lidt fyld, så prøv den med løg og champignoner - det er godt :)

    Og et bette tip! Lav enebærgryden dagen før servering og lad den trække i køleskabet, så al smagen rigtig kommer frem.

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sanne

      november 26, 2012 at 7:20 pm

      Lækker mørke-mad man kan sidde og få varmen ved! ..Den må siges at være en klassiker - med god grund!

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:08 pm

        Hej Sanne

        Ja, sådan en grydefuld, kan få den mest mørke novemberdag til at lyse lidt op :) En genial ret!

    2. Piskeriset

      november 26, 2012 at 4:26 pm

      Det er da også en milliard... ok måske lidt kortere tid... men i hvert fald lang tid siden, at jeg har fået enebærgryde! Ellers en rigtig hyggelig ret :-)

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:10 pm

        Hej Piskeriset

        Eeeej, så er det på tide, du smækker sådan en omgang på bordet!! Man skal have sine Karoline-klassikere med max. 100 års mellemrum ;)

    3. Kit // A + K = ♥

      november 26, 2012 at 12:46 pm

      Jeg elsker enebærgryde - jeg plejer at få den med bagt kartoffelmos med i hasselnødder til (:

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:11 pm

        Hej Kit

        Ja, den er jo faktisk oprindeligt med kartoffelmos til og det er altså også bare fantastisk :) Jeg er ret vild med risen, som suger al sovsen ;)

    4. Anne

      november 26, 2012 at 10:01 am

      Jeg elsker enebærgryde! Det er så lækkert og vinteragtigt <3 Har dog ikke fået det noget der ligner et års tid, sikke noget, må snart få det smagt igen!

      - Anne

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:13 pm

        Hej Anne

        Ja, tror også det er en af de retter, som minder mig mest om efterår/vinter. Den er dejlig enkel, krydret og syndig :) Ej, så må du da have gang i en grydefuld, her i nærmeste fremtid - det hører sig til :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen