Nem opskrift på saftige græskarmuffins, som er bagt med olie og toppet med frisk citronglasur. Super lækre og hurtige at bage
En lille forsinket Halloween herlighed. Det vrimler med græskar i supermarkederne og endelig er det muligt, at få en masse forskellige slags. Jeg er ret vild med Butternut squash - faktisk mest det lækre navn... Men også fordi, det er super anvendeligt i køkkenet, især til bagværk.
Da jeg havde fingre i Jamie Olivers bog: "Hjemme hos Jamie" forleden og lavede Filodejstærte, fandt jeg også denne opskrift på muffins. Perfekt til det græskar, som har gloet på mig hele ugen fra køleskabet!
I den oprindelige opskrift skriver han mængden passer til 12 muffins, men som ved mange af Jamies opskrifter får jeg altid en masse overskydende dej. Så jeg endte op med 12 muffins + en kage!!!eg reducerede også farinen til 300 g, skrællede græskarret og ændrede glasuren. Men så var der vist hellere ikke flere ændringer (;
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Min J-dag igår tog en brat ændring i planerne, da den endte med en eftermiddagslur, som resulterede i en omgang Bøf-bearnaise, rødvin og min snorken ret tidligt! Det er hårdt, at gå i skole (:
Mens resten af verden sover, bliver min friskhed i dag brugt på lidt mere læsning, og et arrangement hos Arla senere.
Hvad skal du bruge lørdagen på ?
Græskarmuffins med citronglasur
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 400 g butternut squash, uden kerner og skræl
- 4 æg
- 1 nip salt
- 350 g brun farin
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1,75 dl rapsolie
- 50 g valnøddekerner
- glasur
- 2 dl cremefraiche 38%
- saft af ½ citron + skal
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk flormelis
Sådan gør du
- Skær det renset græskar i tern og blend det helt fint.
- Kom det blendet græskar i en stort skål og tilsæt æg, salt, farin, mel, bagepulver, kanel og olie.
- Pisk det hele godt sammen med en håndmixer. Vend valnøddekernerne i.
- Fordel dejen i muffinsforme – helst i en plade. Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
- Prik med en tændstik i kagerne, for at tjekke de er gennembagte. De må ikke få for meget, for så bliver de tørre!
- Lad dem køle helt af på en bagerist, mens glasuren laves.
- Bland alle ingredienserne til glasuren sammen og smag den til med citronsaft/flormelis. Den skal være sur-sød.
- Når kagerne er kolde fordeles glasuren på kagerne og de pyntes med lidt revet citronskal.
Linett
Hej Louise. Min græskar er meget svær at blende og bliver I stedet ret grovrevet. Hvad brugte du til at blende med?
Louiogbearnaisen
Hej Linett,
Jeg brugte bare en miniblender.
Eventuelt kan du køre din mos igennem en sigte for at få en helt fin pure - nogle græskar kan godt have nogle tråde, så mosen ikke bliver helt så fin.
Håber det kan hjælpe dig lidt på vej :-)
Piskeriset
Meget indbydende muffins - og så er det jo en herlig tid med alle de græskar! Jeg tror, jeg vil hamstre lidt, for der er ikke længe til, at de forsvinder fra handlen igen.
Ps. og bonuspoint for at snige en King-bog med på billederne ;-)