• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Den klassiske RØDGRØD med fløde

    Af Louise | 1 Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Jeg har sagt det lige rigeligt. Jeg har fryseren fuld af bær. Og der svinder bare slet ikke i dem, da de er ret drøje i brug!

    Men til en forelæsning her først på ugen, valgt mine tanker at vandre hen på brug af bær...  Og hvad mere indlysende en rødgrød!!

    Jeg har aldrig nogensinde fået rødgrød derhjemme, ude eller lavet det selv. Til genglæd har jeg fået spandevis af Muttes himmelske jordbær/rabarbergrød (:
    Så opskriften blev ud fra hukommelsen og  fryserens indhold.

    Rødgrød er der jo tusindevis opskrifter på, da de fleste familier har deres helt egen version. Men helt essentielt er rødgrød, grød af røde bær!
    Så føl dig fri til at kaste ribs, brombær eller måske rabarber i (:

    Jeg lavede en meget sukkerreduceret grød, da jeg er usædvanlig vild med sur grød. Vil du have en hel traditionel grød, skal der lige del bær og sukker - altså ca. 250 g i den her omgang. Jeg vil anbefale, at smage sig frem - det kan ret hurtigt blive en hvinende sød omgang.

    Piskefløde ? Ja, fuldfed piskefløde, som varmer godt om hofterne (; Ej, men det hører sig til og smager fortryllende med grøden.

    Er du lidt skræmt over piskefløden, så se med imorgen - hvor jeg har et godt alternativ !


    Den klassiske RØDGRØD med fløde

    Rødgrød med fløde

    Print Email Pin
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 350 g jordbær
    • 250 g solbær
    • 250 g hindbær
    • 1 dl vand
    • 1 vaniljestang
    • Ca. 80 g rørsukker
    • 2 spsk kartoffelmel
    • Piskefløde
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Tø bærrerne op hvis de er frosne - eller rens  de friske bær.
    • Kom alle bærrerne i en tykbundet gryde med vandet og kog det langsomt op.
    • Skum for urenheder.
    • Tilsæt sukker og vaniljekorn+stang, mens der røres godt. Tag lidt af væsken fra og rør kartoffelmelet ud i det.
    • Bland kartoffelmelet i lidt efter lidt, mens der røres i grøden og varm den igennem. Den må ikke koge!
    • Kom grøden i en skål og drys med sukker på toppen(så der ikke dannes skind). Nedkøl grøden i køleskabet.
    • Server grøden lun eller kold med piskefløde

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Citron Tiramisu
    • Is med brombær og crumble
      Is med brombær og crumble
    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Anne

      januar 10, 2013 at 7:30 pm

      Åh, det er aaaaaaaalt for længe siden, at jeg har fået frugtgrød! Elsker-elsker-elsker det :D

      - Anne

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen