• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Chunky Monkey is

    Af Louise | 19 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Jeg har desværre ingen ismaskine, men det afholder mig bestemt ikke fra, at lave is. Det  bliver så bare en parfait og sådan en fætter smager altså himmelsk.

    De fleste som har haft besøg af Ben&Jerry ved, at der findes en Chunky Moneky-udgave. Jeg har aldrig smag den variant, så jeg kastede mig over min egen udgave af den - med masser af godter!

    Da der er masser af fyld i isen, er det vigtigt, at piske fløde godt stiv og forsigtigt vende æggehviden i - så undgår du, at al det gode fyld falder til bunden (;
    Jeg har brugt den opskrift, jeg altid bruger på parfait. Den skal hverken koges op eller røres i fryseren - nemmere bliver det ikke (:

    ....Og når isen alligevel er oppe af fryseren, så kan man jo ligeså god snappe hele baduljen (;

    Jeg har stadig masser af pasturiserede æg i køleskabet, da de jo kun kommer i pakker (!), så det kræver jo selvfølgelig lige en omgang is eller 2 mere. Jeg kan allerede smage en mixed fruit-variant og en ja..den anden kan jeg jo nemt bruge dagens forelæsninger på, at udtænke (:

    Har I nogle gode ideer ?

    Chunky Monkey is - is med banan og chokolade

    Chunky monkey ice-cream

    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid12 timer timer
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 35 g sukker
    • 2 pasturiserede æggeblommer
    • 2,5 dl piskefløde
    • 1,5 pasturiseret æggehvide
    • Korn af ½ vaniljestang
    • 2 bananer
    • 50 g ristede valnødder
    • 50 g mørk chokolade
    • 6-8 knuste makroner
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk ægm vaniljekorn og sukker sammen til det er hvidt og skummende
    • Pisk fløden stiv og vend den i æggesnapsen
    • Skær bananerne i små terne
    • Hak chokolade og valnødder groft
    • Bland bananterne, chokolade, valnødder og knuste makroner i ismassen
    • Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i.
    • Kom isen i en form og kom den på køl.
    • Efter cirka 5 timer er den halvfrossen, semifredo
    • Efter cirka 12 timer er den gennemfrossen.
    • Tag isen op ½ time før den skal spises, så den når at blive lidt blød
    • Server!

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Citron Tiramisu
    • Is med brombær og crumble
      Is med brombær og crumble
    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Fie

      maj 16, 2013 at 7:05 am

      Hej!
      Lyder som en lækker og nem opskrift. Hvor stor er den form/bøtte, som du bruger til at fryse isen i??

      Svar
      • Loui

        maj 16, 2013 at 9:00 am

        Hej Fie

        Den er også skøn :) Det var en 1 liter form jeg brugte.

    2. Katrine

      marts 26, 2013 at 5:11 pm

      Tak for svaret :) Man kan være heldig :)

      Svar
    3. Katrine

      marts 23, 2013 at 1:22 pm

      Hvor har du det fine bestik fra?

      Svar
      • Loui

        marts 24, 2013 at 7:03 pm

        Det er fra genbrug til 2 kr. :)

    4. Linn

      marts 13, 2013 at 7:35 pm

      Det lyder som en meeeeget god iskombination. Indtil videre har jeg kun lavet forskellige frugtbaserede is, men jeg tror måske snart jeg skal kaste mig ud i noget á la det her :)

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:25 pm

        Den er super lækker og det hele spiller bare SÅ godt sammen :) Det må du prøve!
        Har lige smidt en "mixed fruit"-udgave i fryseren, det har jeg nemlig ikke prøvet før! Så nu må vi se om den kan konkurrere :)

    5. Ida

      marts 13, 2013 at 8:07 am

      Hvor lyder og ser det bare lækkert ud :)

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:21 pm

        Tak - den er også mægtig god :)

    6. Anne

      marts 12, 2013 at 4:41 pm

      Eeeeeeeeej, Chunky Monkey er min absolutte favorit B&J's - prøver altid at spise mig lidt træt i det, når vi er i USA fordi det koster en fjerdedel derovre, men det lykkes ikke alligevel - ku være jeg skulle prøve din opskrift o spare lidt penge :)

      Mange hilsner fra

      Anne.

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:20 pm

        Endnu en grund til, at jeg snart må til staterne!!
        Men ligenu må jeg vist nøjes med, at betale overpris og få prøvet den af herhjemme...
        Er nu helt sikker på en hjemmelavet er endnu bedre - så det må du prøve :D

    7. Malene H

      marts 12, 2013 at 12:23 pm

      Hvor ser din is bare lækker og cremet ud! :-) Engang når jeg får plads i min lille lejlighedsfryser, må jeg også begive mig ud i hjemmelavet is!

      Du kan evt. bruge resten af æggehviderne på flødeboller? :-)

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:18 pm

        Den er også rigtig lækker :) Årh ja, sådan en fryser er bare det dummeste. Har selv måtte købe en lille kummefryser til alt mit madlavning ;)
        JA DA, har også både marcipan til bunde og chokolade til overtræk liggende :) Måske et weekendprojekt!

    8. Ulrika - den glade kagekone

      marts 12, 2013 at 9:26 am

      Af resten af æggehviderne kan du jo bruge til marengs! Det smager himmelsk sammen med is!

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:15 pm

        Uhh, ja - det er jo en mægtig god ide:D Og sammen med fløde og bær, så er der da dømt dessert til weekenden :)

    9. Anne - Anneshyggested

      marts 12, 2013 at 9:08 am

      Ej Louise - det ser jo drøn godt ud! :)
      Jeg har aldrig selv smagt den version, fordi jeg ikke er så pjattet med valnødder (med mindre det er valnøddebrød ;) ) - men din is får mig virkelig til at ombestemme mig! :)

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:14 pm

        Er helt sikker på, at valnødder bliver din bedste ven i den er sag ;) Sammen med det andet fyld, så spiller det bare kanon godt sammen :)

    10. A+K

      marts 12, 2013 at 8:08 am

      Selvom termometeret viser minus 6 pt., kunne jeg godt spise sådan en omgang - yum!

      - Anne

      Svar
      • Loui

        marts 13, 2013 at 9:13 pm

        Haha, ja - når sommeren ikke vil komme til en, så må man jo selv skabe sommerstemningen ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen