De fineste små pakker med lækkert fyld. Jeg er vild med indpakket mad - i dej; Tærter, pizza, brød, wraps, ja hvad som helst.
Jeg havde egentlig besluttet mig for en omgang pirogger her til påskeugens frokoster, men lige pludselig var det meget sjovere, at eksperimentere lidt. ...Og det havde slet ikke noget, at gøre med overspringshandling fra rengøring(;
Min hygge i køkkenet endte ud i de her skønne snitter fyld med flødeost, ricotta og en rest kylling. Jep, de er nemlig endnu en ting, som er blevet til af rester (;
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Snitterne er perfekte til madpakken og en skål salat.
Eller spis dem til en kop suppe på en kold søndag og nyd den sidste rest af vinteren. Jeg prøver ihærdigt, at sætte pris den .. Sofa, dyne og kaffe - here I come!
Men først skal jeg lige have smidt en omgang små mandelbrød i ovnen - der er godt gang i det lille bageri herhjemme og det dufter helt og aldeles pragtfuldt (:
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 3 dl kærnemælk
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 1 dl havregryn
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 5-6 dl hvedemel
Fyld
- 150 g flødeost
- 50 g ricottaost
- 3 spsk citronsaft
- Salt/peber
- 1 tsk karry
- 1 fintsnittet forårsløg
- Ca. 100 g kogt kylling i små stykker
- 1 sammenpisket æg
Sådan gør du
- Kom vand og kærnemælk i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt salt, olie, havregryn og fuldkornsmel og rør det sammen
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes godt.
- Ælt dejen ca. 10 minutter til den er blød og smidig. Pas på med den ikke bliver for tør!!!
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
- Imens laves fyldet. Rør flødeost, ricotta, citron, karry, salt og peber sammen. Smag til.
- Tilsæt forårsløg og kylling og vend det hele godt sammen.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant med 0,5 cm tykkelse.
- Pensl pladen med sammenpisket æg
- Skær pladen ud i ca. 20-26 ens firkanter.
- Kom 1 spsk fyld på halvdelen af firkanterne. Kom de andre firkanter over, som en top og tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Lad snitterne efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensl snitterne og prik dem med en gaffel i toppen.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Tag snitterne ud og lad dem afkøle på en rist.
Maria
Er lige faldet over din hjemmeside 😍Vil høre dig om de Kan de fryses ned? ☺️ Tænker min datter sku ha sådan en med i madpakke.
Loui&bearnaisen
Hej Maria
Jep, det kan de sagtens :)
Anne Marie
Hejsa.
Jeg er super vild med din blog - kigger faktisk forbi herinde flere gange om dagen.... LOVE IT.
Men igen er jeg nød til at spørge - kan de spises som en del af en slankende kost??? Eller har du nogle forslag til hvordan jeg evt kan lave dem, så de ikke feder ret meget...
Endnu en gang super god og inspirerende BLOG.... Du gør det super godt...
Anne Marie
Loui
Hej Anne Marie
Tusinde tak :)
Ja, det kan de sagrtens :) Jeg ville udskifte ricotta og friskosten med et fedtfattigt produkt, såsom kvark. Og selvfølgelig give den gas med masser af grøntsager til sådan en snitte :)
Laura
Nej hvor lyder det godt - dem bliver jeg nødt til at prøve i ferien. Jeg afprøvede din opskrift på fastelavnsboller på et tidspunkt, og de var super skønne. Tak for en dejlig og opmuntrende blog :)
Loui
Det skal du helt sikkert - de er gode :) Fedt du kunne bruge fastelavnsbollerne :)
Tusinde tak :)