• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    Double-, single- and heavy cream på dansk

    Af Louise | 31 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Har du fundet de lækreste opskrifter på udenlandske blogs? Eller er du faldet over den fineste udenlandske kogebogbog? Ja, så ved du, at det kan være en større research, at forstå diverse produkter og oversætte dem til danske produkter.

    Sidst gav jeg en guide til shortening på dansk, denne gang bliver det fløde/cream på dansk.

    Der findes et helt ocean af forskellige fløde-typer  og det kan ødelægge en hel opskrift, at bruge den forkerte. Jeg har samlet de mest brugte fløde-typer og giver her en guide til forskellen.
    Desværre kan ikke alle fløde-produkterne erstattes med danske.

    Single cream

    Singlecream er helt enkelt kaffefløde - med 9 eller 12% fedt. Kan ikke piskes til skum.

    Half and Half Cream

    Det, som single cream kaldes i USA.

    Light Cream

    En fløde med ca. 20% fedt. Light Cream kan ikke købes i Danmark.

    OBS: Single-, light- og half and halfcream kan ikke erstattes af madlavningsfløde, som kommer i en 18% udgave. Madlavningsfløde indeholder hvedemel til, at jævne varme retter og kan derfor ikke bruges kold. 

    Whipping cream

    Indeholder ca. 30% fedt. Den er mulig at piske til en let skum.

    Heavy cream

    Heavy cream er en fløde, som indeholder ca. 40-42% fedt og den er derfor lidt federe, end den danske udgave. Bliver ofte brugt i USA.

    Heavy cream er i langt de fleste tilfælde mulig at erstatte med almindelig piskefløde 38%, men tjek altid din opskrift og hvordan fløden skal bruges.

    Double cream

    Britiske opskrifter er spækket med double cream. Det er en piskefløde med ca. 48-50% fedt og kan ikke erstattes af dansk piskefløde på 38%. De har vidt forskellige konsistenser, og derfor er det umuligt, at opnå samme resultat.

    Køb af double cream

    Double Cream kan være svært at finde i Danmark, da den ikke er i butikkerne. Rema 1000 havde den på et tidspunkt, men nu er den desværre udgået. Dog kan du være heldig at nogle supermarkeder vil bestille double cream hjem til dig, hvis du forhører dig eller kender du nogle i restaurant- eller caterbranchen så har de ofte også andre muligheder for bestilling af specielle produkter. Herudover, hvis du selv har mulighed for at handle i engro-supermarkeder.

    Naturmælk laver en Økologisk Double Cream 48% som dog kun fås i en 2 liter dunk.

    Arla Unika har en Essens økologisk fløde 48%, som fås i 250 ml. Den er fra Christiansfeld Mejeri og kan blandt andet købes ved Inco og dagrofa, hvis du har mulighed for at handle der eller kender nogle, som har.

    Clotted Cream

    Er et klassisk engelsk produkt, som indeholder ca. 55-60% fedt. Fløden er meget tyk og gullig og bruges ofte til smørelse på scones. Den kan minde lidt om en flødeost, men smagen er mere rund.

    Køb Clotted Cream

    Clotted Cream kan du købe på internettet eller lave selv.

    Mere sulten?

    • sukkerøjne - spiselige øjne
      Sukkerøjne
    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Saima

      juli 02, 2024 at 5:16 am

      Hej from where i can buy double cream or whipping cream in Denmark i have to use it for cake making that 38% is not enough plz help

      Svar
    2. Sofie

      december 24, 2016 at 2:04 am

      Jeg har lavet saltkarameller i Danmark hvor der skal bruges fløde (bruger traditionel piskefløde fra Arla), men jeg bor i Storbritannien. Hvad er ekvivalenten derovre, da jeg gerne vil lave dem derovre også? Opskriften er denne, hvis det hjælper: valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%C3%B8dekarameller-med-delikat-saltsmag/

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 2:27 pm

        Hej Sofie

        Jeg tænker du skal bruge heavy cream eller Whipping Cream.

    3. Ditte

      december 22, 2016 at 3:18 am

      Hej, er der nogen som ved hvad piskefløde (til brug i ris ala mande) hedder i Australien?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 2:10 pm

        Hej Ditte

        Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

    4. Gustav

      oktober 28, 2016 at 12:44 pm

      Heej,

      Tak for guiden! ;D

      Jeg skal bruge noget double cream, men jeg så, at der var nogen der skrev, at man ikke kan få det i Rema1000 mere.
      Inden jeg gennemsøger alle forretninger, så ville jeg høre om du ved, hvor man kan få det henne?

      Ps. Det er til noget vildt lækkert karamelopskrift

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:29 pm

        Hej Gustav

        Dejligt du kunne bruge guiden :)
        Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har brugt double cream, så må blive dig svar skyldig, hvor det kan købes nu.
        Det fremgår det på Rema1000 hjemmeside, at de stadig forhandler double cream: http://rema1000.dk/sortiment/okologi-2/kol-frost/. Hvis de ikke har det, kan det bestilles hjem.

    5. Rikke

      december 30, 2015 at 1:22 pm

      Hej. Kan kaffefløde så bruges som erstatning til half and half cream? :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        december 30, 2015 at 4:01 pm

        Hej Rikke

        Jep, det kan det :)

    6. Jeanette

      april 28, 2015 at 2:50 pm

      Hej
      Er faldet over en opskrift, hvor der skal bruges heavy milk, kan jeg bruge piskefløde i stedet ?
      ;o)

      Svar
    7. Zimone

      marts 07, 2015 at 4:26 pm

      Har lige bagt mine første scones efter en Mary Berry opskrift her i Sydengland hvor jeg bor nu. Men da jeg synes de manglede lidt dansk rå "Umf" så ledte jeg efter andre opskrifter bl.a. med cremed tatar, som jeg ikke vidste hvad var. Googlede og fandt denne fine hjemmeside. Mht til Ris a la man så vil jeg anbefale Whipped creme. Single creme forbliver singlecreme selv efter 15 min piskning. Doublecreme får en smørlignende konsistens efter 1-2 min. Whipped creme er perfekt til Ris a la man. Her er kærnemælk (buttermilk) ikke altid til at få og kun i 250 ml eller 350 ml. Så en god hjemmelavet koldskål er lidt af en udskrivning. Til gengæld er Cornish Clotted Creme en himmerrigsmundfuld på en lun scone med smør og jordbær marmelade.

      Svar
    8. Conny

      marts 01, 2015 at 12:30 pm

      Thickened cream
      Har di et godt bud på hvad et er?
      Sur fløde

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 02, 2015 at 12:43 pm

        Hej Conny

        Uden at vide det præcist bruges det vist mest i Australien og er fløde tilsat gum eller gelatine. Jeg tror du kommer tættest på med Double cream.

        Mange hilsner Louise

    9. Sune Ravn

      februar 01, 2015 at 5:12 pm

      Double cream kan desværre ikke fås mere fra Osted mejeri mere da de er gået konkurs.

      Men Naturmælk har en Økologisk double cream på 48 %. Den finde i to størrelser på hhv. 250 ml (1/4 liter) og 2 liter. Udover naturmælk har Ara Unika også double cream.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 02, 2015 at 12:45 am

        Hej Sune

        Ja, det er de desværre efter jeg skrev indlægget. Men som du nævner er der kommet andre varianter - tak for updaten på indlægget :)

    10. Winnie

      december 21, 2014 at 8:46 pm

      Hej
      Det ser ud til at du ved en del om engelsk fløde... Sagen er at jeg skal holde jul i England og jeg vil gerne lave en dansk ris ala mande til vores værter. Men hvilken fløde skal jeg bruge for at den kan piskes og smager af dansk ris ala mande?
      Mvh Winnie

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 06, 2015 at 11:10 pm

        Hej Winnie

        Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.

        Hvor lyder det dejligt med jul i England - håber det var skøn :)
        Til en anden gang, så vil jeg anbefale heavy-cream med 40% fedt - det er vist den, som kommer tættest på den danske.

    11. Tine Breum Holm

      januar 23, 2014 at 9:33 pm

      Arla Unika laver også en double cream - den sælges i Torvehallerne i København i Arla Unika butikken.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 23, 2014 at 9:46 pm

        Hej Tine

        Tak for tippet :) Håber på Arla Unika finder vej med alle produkterne til hele det mørke Jylland. Har indtil videre kun stødt på det i Århus :)

    12. Nafisa

      oktober 26, 2013 at 11:01 pm

      hvor kan man købe heavy cream fra?

      Svar
      • Loui

        oktober 27, 2013 at 6:21 pm

        Hej Nafisa

        Tror desværre ikke det kan købes i Danmark.

    13. Louise Holm

      oktober 07, 2013 at 6:22 pm

      Hej :)

      Mega fedt med denne guide, det hjælper bestemt meget ..
      Kan alm fløde erstatte Heavycream, når forskellen ikke er større?

      Venligst Louise

      Svar
      • Loui

        oktober 10, 2013 at 12:08 pm

        Hej Louise

        Tak - er glad for du kunne bruge guiden :) Det vil jeg mene, jeg har selv ofte gjort det :)

    14. Julie

      juni 04, 2013 at 9:41 am

      Hejsa :)
      Der er meget man ikke kan erstatte med dansk piskefløde, men kan man erstatte piskefløde med double cream?? Altså, lad os sige, næsten alle opskrifter, danske som udenlandske ;p
      Jeg har endnu ikke brugt double cream, men jeg tripper for at komme igang. Så at Super Best har fået den hjem!

      Svar
      • Loui

        juni 04, 2013 at 12:22 pm

        Hej Julie

        Nej, du kan ikke erstatte piskefløde med double cream. Det er en fløde med ca. 48-50% fedt og har derfor en helt andet konsistens, hvilket gør det umuligt, at opnå samme resultat :)

      • Julie

        juni 05, 2013 at 8:50 am

        Øv, håbede at man måske kunne opnå et mere lækkert resultat med Double Cream i stedet for piskefløde :)
        Nå, jamen jeg må igang med de utallige lækre opskrifter der er derude, med double cream, for at finde ud af hvad det gør af gode ting ;) Ellers dejligt med en blog som informerer om sådanne ting... Har jeg ledt længe efter :D

      • Loui

        juni 05, 2013 at 10:44 am

        Ja, desværre - men der er heldigvis masser af opskrifter med double cream og kan kun anbefale at bruge det :)
        Tak, godt det kan bruges :)

    15. Charlotte Gillesberg

      april 13, 2013 at 7:12 pm

      Tak for en god guide omkring fløde - vi har lige købt en Double Cream fra Osted i Rema1000, og så skulle jeg se, hvad den kunne bruges til :) Så faldt jeg over denne side....

      Jeg har MANGE opskrifter fra USA / UK, og de er bare så lækre....men har manglet lidt hjælp med nogle af ingredienserne - den hjælp har jeg nu fundet :)

      Svar
      • Loui

        april 15, 2013 at 6:17 pm

        Hej Charlotte

        Ej, hvor godt, at du kunne bruge guiden - det er jeg glad for :)
        Sig endelig til, hvis du mangler en guide til noget i dine mange opskrifter :)

    16. Maiken

      marts 06, 2013 at 8:06 pm

      TAK!

      Hvor er det bare fedt med de her guider til erstatninger!
      Har ofte set lækre opskrifter men ikke turde kaste mig ud i dem grundet netop de ingredienser jeg ikke aner hvad er på dansk :)

      Tusind tak for en fantastisk blog som jeg tjekker jævnligt! :)

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:27 pm

        Ej, hvor fedt at du kan bruge mine guides :) Det er jeg rigtig glad for :)
        Jamen så er det bare med, at komme igang med at bage ;)

        Du må endelige skrive, hvis der er nogle ingredienser, som jeg mangler guides til!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen