Har du fundet de lækreste opskrifter på udenlandske blogs? Eller er du faldet over den fineste udenlandske kogebogbog? Ja, så ved du, at det kan være en større research, at forstå diverse produkter og oversætte dem til danske produkter.
Sidst gav jeg en guide til shortening på dansk, denne gang bliver det fløde/cream på dansk.
Der findes et helt ocean af forskellige fløde-typer og det kan ødelægge en hel opskrift, at bruge den forkerte. Jeg har samlet de mest brugte fløde-typer og giver her en guide til forskellen.
Desværre kan ikke alle fløde-produkterne erstattes med danske.
Single cream
Singlecream er helt enkelt kaffefløde - med 9 eller 12% fedt. Kan ikke piskes til skum.
Half and Half Cream
Det, som single cream kaldes i USA.
Light Cream
En fløde med ca. 20% fedt. Light Cream kan ikke købes i Danmark.
OBS: Single-, light- og half and halfcream kan ikke erstattes af madlavningsfløde, som kommer i en 18% udgave. Madlavningsfløde indeholder hvedemel til, at jævne varme retter og kan derfor ikke bruges kold.
Whipping cream
Indeholder ca. 30% fedt. Den er mulig at piske til en let skum.
Heavy cream
Heavy cream er en fløde, som indeholder ca. 40-42% fedt og den er derfor lidt federe, end den danske udgave. Bliver ofte brugt i USA.
Heavy cream er i langt de fleste tilfælde mulig at erstatte med almindelig piskefløde 38%, men tjek altid din opskrift og hvordan fløden skal bruges.
Double cream
Britiske opskrifter er spækket med double cream. Det er en piskefløde med ca. 48-50% fedt og kan ikke erstattes af dansk piskefløde på 38%. De har vidt forskellige konsistenser, og derfor er det umuligt, at opnå samme resultat.
Køb af double cream
Double Cream kan være svært at finde i Danmark, da den ikke er i butikkerne. Rema 1000 havde den på et tidspunkt, men nu er den desværre udgået. Dog kan du være heldig at nogle supermarkeder vil bestille double cream hjem til dig, hvis du forhører dig eller kender du nogle i restaurant- eller caterbranchen så har de ofte også andre muligheder for bestilling af specielle produkter. Herudover, hvis du selv har mulighed for at handle i engro-supermarkeder.
Naturmælk laver en Økologisk Double Cream 48% som dog kun fås i en 2 liter dunk.
Arla Unika har en Essens økologisk fløde 48%, som fås i 250 ml. Den er fra Christiansfeld Mejeri og kan blandt andet købes ved Inco og dagrofa, hvis du har mulighed for at handle der eller kender nogle, som har.
Clotted Cream
Er et klassisk engelsk produkt, som indeholder ca. 55-60% fedt. Fløden er meget tyk og gullig og bruges ofte til smørelse på scones. Den kan minde lidt om en flødeost, men smagen er mere rund.
Køb Clotted Cream
Clotted Cream kan du købe på internettet eller lave selv.
Saima
Hej from where i can buy double cream or whipping cream in Denmark i have to use it for cake making that 38% is not enough plz help
Sofie
Jeg har lavet saltkarameller i Danmark hvor der skal bruges fløde (bruger traditionel piskefløde fra Arla), men jeg bor i Storbritannien. Hvad er ekvivalenten derovre, da jeg gerne vil lave dem derovre også? Opskriften er denne, hvis det hjælper: valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%C3%B8dekarameller-med-delikat-saltsmag/
Loui&bearnaisen
Hej Sofie
Jeg tænker du skal bruge heavy cream eller Whipping Cream.
Ditte
Hej, er der nogen som ved hvad piskefløde (til brug i ris ala mande) hedder i Australien?
Loui&bearnaisen
Hej Ditte
Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Gustav
Heej,
Tak for guiden! ;D
Jeg skal bruge noget double cream, men jeg så, at der var nogen der skrev, at man ikke kan få det i Rema1000 mere.
Inden jeg gennemsøger alle forretninger, så ville jeg høre om du ved, hvor man kan få det henne?
Ps. Det er til noget vildt lækkert karamelopskrift
Loui&bearnaisen
Hej Gustav
Dejligt du kunne bruge guiden :)
Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har brugt double cream, så må blive dig svar skyldig, hvor det kan købes nu.
Det fremgår det på Rema1000 hjemmeside, at de stadig forhandler double cream: http://rema1000.dk/sortiment/okologi-2/kol-frost/. Hvis de ikke har det, kan det bestilles hjem.
Rikke
Hej. Kan kaffefløde så bruges som erstatning til half and half cream? :-)
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Jep, det kan det :)
Jeanette
Hej
Er faldet over en opskrift, hvor der skal bruges heavy milk, kan jeg bruge piskefløde i stedet ?
;o)
Zimone
Har lige bagt mine første scones efter en Mary Berry opskrift her i Sydengland hvor jeg bor nu. Men da jeg synes de manglede lidt dansk rå "Umf" så ledte jeg efter andre opskrifter bl.a. med cremed tatar, som jeg ikke vidste hvad var. Googlede og fandt denne fine hjemmeside. Mht til Ris a la man så vil jeg anbefale Whipped creme. Single creme forbliver singlecreme selv efter 15 min piskning. Doublecreme får en smørlignende konsistens efter 1-2 min. Whipped creme er perfekt til Ris a la man. Her er kærnemælk (buttermilk) ikke altid til at få og kun i 250 ml eller 350 ml. Så en god hjemmelavet koldskål er lidt af en udskrivning. Til gengæld er Cornish Clotted Creme en himmerrigsmundfuld på en lun scone med smør og jordbær marmelade.
Conny
Thickened cream
Har di et godt bud på hvad et er?
Sur fløde
Loui&bearnaisen
Hej Conny
Uden at vide det præcist bruges det vist mest i Australien og er fløde tilsat gum eller gelatine. Jeg tror du kommer tættest på med Double cream.
Mange hilsner Louise
Sune Ravn
Double cream kan desværre ikke fås mere fra Osted mejeri mere da de er gået konkurs.
Men Naturmælk har en Økologisk double cream på 48 %. Den finde i to størrelser på hhv. 250 ml (1/4 liter) og 2 liter. Udover naturmælk har Ara Unika også double cream.
Loui&bearnaisen
Hej Sune
Ja, det er de desværre efter jeg skrev indlægget. Men som du nævner er der kommet andre varianter - tak for updaten på indlægget :)
Winnie
Hej
Det ser ud til at du ved en del om engelsk fløde... Sagen er at jeg skal holde jul i England og jeg vil gerne lave en dansk ris ala mande til vores værter. Men hvilken fløde skal jeg bruge for at den kan piskes og smager af dansk ris ala mande?
Mvh Winnie
Loui&bearnaisen
Hej Winnie
Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.
Hvor lyder det dejligt med jul i England - håber det var skøn :)
Til en anden gang, så vil jeg anbefale heavy-cream med 40% fedt - det er vist den, som kommer tættest på den danske.
Tine Breum Holm
Arla Unika laver også en double cream - den sælges i Torvehallerne i København i Arla Unika butikken.
Loui&bearnaisen
Hej Tine
Tak for tippet :) Håber på Arla Unika finder vej med alle produkterne til hele det mørke Jylland. Har indtil videre kun stødt på det i Århus :)
Nafisa
hvor kan man købe heavy cream fra?
Loui
Hej Nafisa
Tror desværre ikke det kan købes i Danmark.
Louise Holm
Hej :)
Mega fedt med denne guide, det hjælper bestemt meget ..
Kan alm fløde erstatte Heavycream, når forskellen ikke er større?
Venligst Louise
Loui
Hej Louise
Tak - er glad for du kunne bruge guiden :) Det vil jeg mene, jeg har selv ofte gjort det :)
Julie
Hejsa :)
Der er meget man ikke kan erstatte med dansk piskefløde, men kan man erstatte piskefløde med double cream?? Altså, lad os sige, næsten alle opskrifter, danske som udenlandske ;p
Jeg har endnu ikke brugt double cream, men jeg tripper for at komme igang. Så at Super Best har fået den hjem!
Loui
Hej Julie
Nej, du kan ikke erstatte piskefløde med double cream. Det er en fløde med ca. 48-50% fedt og har derfor en helt andet konsistens, hvilket gør det umuligt, at opnå samme resultat :)
Julie
Øv, håbede at man måske kunne opnå et mere lækkert resultat med Double Cream i stedet for piskefløde :)
Nå, jamen jeg må igang med de utallige lækre opskrifter der er derude, med double cream, for at finde ud af hvad det gør af gode ting ;) Ellers dejligt med en blog som informerer om sådanne ting... Har jeg ledt længe efter :D
Loui
Ja, desværre - men der er heldigvis masser af opskrifter med double cream og kan kun anbefale at bruge det :)
Tak, godt det kan bruges :)
Charlotte Gillesberg
Tak for en god guide omkring fløde - vi har lige købt en Double Cream fra Osted i Rema1000, og så skulle jeg se, hvad den kunne bruges til :) Så faldt jeg over denne side....
Jeg har MANGE opskrifter fra USA / UK, og de er bare så lækre....men har manglet lidt hjælp med nogle af ingredienserne - den hjælp har jeg nu fundet :)
Loui
Hej Charlotte
Ej, hvor godt, at du kunne bruge guiden - det er jeg glad for :)
Sig endelig til, hvis du mangler en guide til noget i dine mange opskrifter :)
Maiken
TAK!
Hvor er det bare fedt med de her guider til erstatninger!
Har ofte set lækre opskrifter men ikke turde kaste mig ud i dem grundet netop de ingredienser jeg ikke aner hvad er på dansk :)
Tusind tak for en fantastisk blog som jeg tjekker jævnligt! :)
Loui
Ej, hvor fedt at du kan bruge mine guides :) Det er jeg rigtig glad for :)
Jamen så er det bare med, at komme igang med at bage ;)
Du må endelige skrive, hvis der er nogle ingredienser, som jeg mangler guides til!