Vinteren har sneget sig tilbage! Udover jeg er godt og grundig skuffet, så er der dog en lille lyspunkt! Jeg kunne nemlig kaste mig over en rigtig vinterklassiker igår; en tung, fed pie med butterdej. Så er der altså dømt comfort-food i bedste stil.
Opskriften har jeg bragt en gang før på bloggen, men det var i den tidlige opstart, så den fortjener en revanche. Selve opskriften er fra min mors gemmere, men er efterhånden blevet lavet i utallige versioner. Den er nemlig perfekt til køleskabets rester.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Er du ikke vild med tomatsmagen, så kan jeg stærkt anbefale, at skifte tomatpure ud med dijonsennep. Estragon kan erstattes af salvie eller timian. Og er du på jagt efter en fedtfattig udgave, så erstat piskefløden med kaffefløde, cremefraichen med en 6% og butterdejen med filodej.
Resterne af min pie er smidt i fryseren til den kommende kolde uge. Idag står den nemlig på en hel dags undervisning, med nybagte myslibarer og senere mad hos svigermutter.
Hvad er din yndlings comfort-food ? (:
Ingredienser
- 2 små plader frosen butterdej eller 1 fersk rulle butterdej
- 1 kyllingfilet eller 150 g kogt kyllingkød
- 100 g champignoner
- ½ dåse hvide aspargessnitter
- 2 forårsløg
- 1 dl grønne ærter
- 100 g bacon
- 2 spsk paprika
- 1 spsk estragon
- Salt
- Peber
- 1 spsk tomatpure
- 3 spsk mel
- 1 dl fløde
- 1,5 dl vand fra aspargs
- 0,5 dl hønseboullion
- 4 spsk cremefraiche 18%
Sådan gør du
- Baonen steges sprødt og kommes på fedtsugende papir. Lad baconfedtet blive på panden
- Kyllingen skæres i mindre stykker og kommes på panden og steges.
- Champignoner tilsættes og svitses med et par minutter, sammen med tomatpure.
- Aspargessnitter og bacon kommes på panden og varmes med.
- Drys melet ud i panden under omrøring og spæd til med væsken. Det hele koges rigtig godt igennem,
- Tilsæt væsken lidt efter lidt, så klumperne røres ud. Tilsæt krydderierne og cremefraiche.
- Lige inden gryden tages af varmen kommes ærter og forårsløg i retten og det hele varmes godt igennem. Stuvningen skal være godt tyk.
- Kom fyldet i en tærteform eller fordel i portionsforme.
- Kom butterdejen udover som et låg og tryk den lidt fast til kanten. Der må gerne hænge dej udover.
- Prik med en gaffel i dejen og pensl med sammenpisket æg.
- Pien bages ved 200 grader i ca. 10 min, indtil låget er gyldent og sprødt.
- Lad den gerne trække 10 min inden servering og server med en grøn salat – masser af grøn salat.
Vegas
Hvor meget butterdej bruger du til sådan en?
Louiogbearnaisen
Hej Vegas,
Tak for dit spørgsmål.
Til denne opskrift brugte jeg 2 små plader (frosne), som blev rullet sammen til én plade. Du kan også bruge en fersk rulle butterdej.
Jeg har opdateret opskriften, så det er klart, hvor meget butterdej man skal bruge :-)
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på den manglende information.
Hav en skøn dag og weekend!
Kamilla
Hvor mange pers. Er den ca. Til ?
Loui&bearnaisen
Der er til ca. 4 personer med en salat som tilbehør :)
Torkild
Nøj, den var god, farlig, farlig mad :-)
Laura
Du skriver ikke noget om hvornår tomatpureen skal i?! Jeg ville umiddelbart "brænde den af" før jeg tilsatte asparges, men jeg ved ikke hvad du har gjort?
Loui
Hov, den er smuttet! Den skal i sammen med champignonerne - skulle være skrevet ind nu :)
Martin Villumsen
Mums! Sådan en go' pie er bare skønt, og jeg bliver nødt til snart at lave en chicken pie.. Sidst jeg lavede pie var det med lam i mørk øl, og det er altså bare den bedste slags comfort food man kan lave :)
Loui
Årh, det lyder som en lækker sag, du har haft lavet. Er helt vild med lam, så sådan en pie er skrevet bag øret! Og HELT enig - pie kan man slet, slet ikke få nok af :)
Kristine
Nøøøjh - sådan en basse har jeg længe drømt om at lave, men det er aldrig blevet til noget. Måske det kommer til at ske nu :)
Tak for lækker inspiration søde ;)
Loui
Du SKAL lave sådan en fætter - det er ren selvforkælelse :)
God weekend, søde :)