Alle weekender kræver kage! Sådan er det bare. Den her weekend fik jeg lyst til, at kaste mig over en helt enkel mazarinkage med marcipan. Jeg har før erklæret min ubetinget kærlighed til stikkelbær, så de allersidste rester fra fryseren blev brugt heri. Det syrlige stikkelsbær, sammen med den søde, svampede kage - Ohhh , det er himmelsk (:
Har du ikke stikkelsbær, så skal du nu tage ud og købe en stikkelbærbusk til haven. Indtil den liver op og smider røde stikkelsbær i nakken på dig, kan jeg varmt anbefale at bruge rabarber. De er lige på trapperne (: Ellers er hindbær, solbær og ja, alle former for syrlige bær mægtig lækre i kagerne.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Men husk nu lige, den busk! Vi skal have udbredt de forrygende gode stikkelsbær igen - jeg tager gerne imod en høst (;
Halvdelen af dejen brugte jeg til de her små kager, den anden halvdel af mazarinmassen kom i små tærteforme, blev dyppet i chokolade og toppet med mascarpone og stikkelsbær - ren jordbærtærte-style. Se opskriftensenere på ugen..
I dag har jeg modulet sidste timer og så har jeg lige én læsedag inden den står på eksamen over 2 dage. Og nåhr ja, det er så på min fødselsdag - kunne det være bedre (;
Mandag står den allerede på et nyt modul og det glæder jeg mig helt vildt til, da vi der rykker ud på vores speciale-linje. Yah, det bliver godt (:
Ingredienser
- 150 g flormelis eller 125 g sukker
- 125 g blødt usaltet smør
- 125 g revet marcipan
- 2 æg
- 50 g mel
- 200 g røde hele stikkelsbær
- 4 spsk sukker
- korn af ½ vaniljestang
Sådan gør du
- Bland vaniljekorn og de 4 spsk sukker sammen - bland det med stikkelsbærrene og stil dem til side.
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
- Tilsæt mel og vend det i.
- Fyld dejen i ca. 6-10 smurte forme - afhængig af størrelsen
- Kom stikkelsbærrerne i kagerne og tryk dem lidt ned.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen.
- Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Anne
Hej Louise
Har lige et par spørgsmål til din lækre kage (:
Kan man fryse kagerne og i så fald hvordan er det bedst?
Tøer du stikkelsbærene op inden du kommer den i kagen?
Kan man lave kagen i en større springform?
- Anne
Loui&bearnaisen
Hej Anne
Jeps, du kan sagtens fryse kagerne - kom dem i en frysepose eller en beholder når de er helt kolde og så ind i fryseren :)
Nej, jeg kom dem sådan halvfrosne i - tør de for meget op, så bliver de lidt bøvlede at få ned i kagen.
Yes, det kan du sagtens. Jeg har ikke selv prøvet det, så må blive dig svar skyldig på størrelse af bageform og bagetid. Men tænker en 20 cm bageform nok vil være ret god i størrelsen.
Mange hilsner
Louise
Line
Hej Louise
Igen må jeg prøve en af dine dejlige opskrifter - men men men - jeg er ikke noget geni i et køkken :(
Der står at man skal blande sukker og bær - her har jeg så valgt at blande flormelis og bær. Næste punkt er smør og sukker - og så bliver jeg i tvivl om hvilken sukker man skal blande med bær og hvilken skal piskes med smør?
Og hvordan pisker du smør? Jeg har nu forsøgt mig med bamixen, både med stavblenderens piskedims og i minihakkeren uden held. Herefter har jeg forsøgt mig med piskeriset til min Teddy Bjørn (køkkenmaskine) og det vil heller ikke piskes, samler sig bare som en klump :(
Hilsen Line, som er nybegynder i en køkken
Loui
Hej Line
Skønt du kan lide mine opskrifter :)
Sukkeret du skal blande med bær er de 4 spsk, som står efter bær i opskriften. Sukkeret som skal piskes med smør er det som står først :) Har rette lidt i opskriften, så det giver mere mening nu :)
Jeg pisker smør og sukker med min håndmixer. Det er nemmest hvis smørret har stuetemperatur og hvis man starter på lav hastighed. Og ja, det kræver lige lidt tålmodighed før det bliver en ensartet masse :)
Håber det var lidt hjælp ellers skriver du bare igen :)
ancala
Må jeg forslå en billigere løsning på stikkelsbærbusk manglen :-) Find en busk, få lov til at få en gren på 20 cm, plant den dybt, så 3-5 cm stikker op, i en krukke(evt murespand, med huller i bunden) med jord. Og vent til sommer, sol og varme.
Har selv lige startet projektet i dag (se evt min blog)
Glæder mig til at kunne prøve din opskrift af på mine stikkelsbær til efteråret :)
MVH Anna Cathrine
Loui
Det lyder jo som lige den løsning jeg søger :) Det skal prøves :D Tak for tippet !
Ulrika - den glade kagekone
Yndige billeder! Jeg har plantet stikkelsbær, men desværre har de hvert eneste år fået lus eller andet skidt. Og de trives dårligt. Det er rigtig ærgerligt, fordi jeg elsker stikkelsbær ligesom dig!
Mvh Ulrika
Loui
Tak :) Øv, for dine buske. Troede faktisk de var ret nemme, at have - men mit have kendskab rækker jo så også kun til landbrug, hvor jeg kan gå ud og plukke løs ;)
A+K
Sikke en lækker ide med sure stikkelsbær til den søde mazarin! Lyder bare godt (:
- Anne
Loui
Det er simpelthen SÅÅÅ godt sammen :)
Kristine
Øøøh, og du snakker om at være ond ift. kage-bloteri!!!!??? Nu er du den lede her frk. sød :) STIK MIG DA SÅDAN EN SVEND, NU TAK! Sidder og dør langsomt over en pædagogik-opgave!!!!!
Ps. MEGA søde billeder. Jeg er PJATTET med dem....
Loui
Hahaha, sorry ;) Tager en hel kurvfuld med, når vi ses :D
Frida
Hvor har du købt de søde små tærteforme? Og det ser godt ud ;)
Loui
De er købt i Netto for meget, meget længe siden - spothylderne er min bedste ven ;) Tak :)