Endelig er solen nået til Nordjylland og den bliver nydt fuldt ud med masser af ture ud i det blå. Da Frederikshavn pt. er fyldt til randen med garder-mesterskaber!! Ja, med uniformer, trommer, flag og hele pivtøjet. Der bliver truttet igennem i fløjterne og med over 30 hold kan det godt blive bare liiiidt anstrengende.
Så igår flygtede jeg og tog turen mod nord. Til sol, sommer og Skagenfestival (: Men det får lige et indlæg for sig selv, for jeg brugte jo selvfølgelig festlighederne til at fylde maven (;
Her midt på ugen fik jeg 2 kg rabarber fra fars have. Så efter en halv eftermiddag med bil polering (!!) Ja, nogle ting er sjovere end andre, som bilejer. Men det blev fuldendt med rar hjælp og sådan noget skal belønnes. Med kage (:
Så i de sparsomme 10 kogebøger, jeg har medbragt på ferie, fik jeg fundet en hurtigt opskrift i "Kagedage" fra Hummingbird bakery.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Som den skarpe beskuer nok har spottet, skal man lede længe efter rabarberne i kagen. Så jeg har ændret mængden i opskriften herunder i forhold til bogens. Og så røg det også lige en klump marcipan i. Bare fordi det altid smager forrygende godt.
Kagen blev bagt og afleveret - i den blankpolerede, skinnende, strålende bil (; Og jeg satte kursen mod midtbyen. Til middag fra restaurant 2takt.
Den her ferie er allerede blevet 5 kg farligere...
Ingredienser
Rabarberkompot
- 300 g rabarber skåret i 2 cm stykker
- 50 g sukker
- 10 g smør
- ½ dl vand
Dej
- 190 g sukker
- 190 g blødt smør
- 1 vaniljestang, korn
- 4 æg, S/M
- 50 g revet marcipan
- 140 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g mandelmel
- 1,5 spsk mælk
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til rabarberkompotten i en lille gryde.
- Kog det op og lad det simre ved svag varme til stykkerne er lidt bløde.
- Tag gryden af varmen og lad kompotten køle af.
- Kom smør, vanilje og sukker i en skål. Pisk det hvidt og luftigt.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
- Tilsæt revet marcipan.
- I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver og mandel mel sammen.
- Sigt det i dejen og tilsæt mælken - rør det hele sammen.
- Vend den afkølede rabarberkompot i dejen.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform og drys med mandelflager eller mandelmel.
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 60 minutter.
- Tjek med en tændstik om kagen er gennembagt.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 5-10 minutter, inden den afkøles på en bagerist.
- Server lun eller kold - gerne med cremefraiche.
Ingrid
Jeg har lige bagt din kage. Uhmmm - den er lækker. Saftig, og lidt syrlig fra rabarberne. Jeg havde ikke marcipan i huset, så jeg kom lidt ekstra sukker og mandler i.
Loui&bearnaisen
Hej Ingrid
Tusinde tak for din besked, hvor er det bare dejligt at høre, du kunne bruge kagen :)
Mange hilsner
Louise
Bente
Er ved at bage din kage. Skal den være lidt klæg når vi skal sætte de savlende tænder i den?
Stor hilsen
Bente
Louiogbearnaisen
Hej Bente,
Nej, det skal den ikke. Den skal være saftig, men ikke klæg.
Hav en god weekend!
Kristine
Først vil jeg lige sige, NØJH en lækker kage!
Dernæst: herhjemme er den blevet 3 kg. farligere!!! Pyyyh...
Loui
Jeps - det hele er også på mystisk vis væk !! :D Haha, det sommerferie er altså noget farligt noget - tør slet ikke tænke på der er 1,5 måned endnu ;) Hvad skal det ikke ende med!
Ulrika - den glade kagekone
Åh..som altid smukke billeder! Og kagen ser lækker ud!
Mvh Ulrika
Loui
Tusinde tak :) Det er også blevet spist - rub og stub ;)