Puuh, dagene går hurtigt for tiden og der er slet ikke nok timer i døgnet. Så lige nu er det praktikken, som prioriteres højest. Jeg er tilbage på min pind hos Karoline og arbejder derudaf. Køkkenet er godt nok omdannet til filmstudie idag, hvor den næste reklamefilm optages, så der er ikke meget ro. Men sjovt er det, at følge med på sidelinjen. "....optagelse 247... få gryden til at ryge...maaaake-up...og værs'go...cut, cut....overdriv suppe-ophældning...og vær'go....optagelse 576...."
Og hey, det er pludselig blevet efterår! Smukke farver, lækre frugter og ....kulde. Det kræver selvfølgelig den obligatoriske æblekage - i denne omgang en Apple cream pie. Lidt variation skal der til år efter år. Den er nem, relativ hurtigt og smager guddommeligt. Lidt sød for min smag, men det er jo min sure tand.. Resten af familien spiste den med velbehag.
Og ja, jeg var jo hjemme i Frederikshavn den her weekend, hvor jeg havde fyldt tiden helt ud med gode ting. Her kan nævnes brombærrov, hyldebærplukning, biograftur, franske vaffel-testning, gensyn med den skønneste veninde og jubilæumsfest på mit gamle gymnasium, hvor mange af de kendte ansigter fra både elever og lærere var tilstede. Ork, det var en mægtig god aften (: Sådan et gensyn kunne man godt snuppe hvert eneste år.
Hvis du er blevet godt og grundigt træt af apple pies, selvom jeg tvivler på det er muligt. Ja, så har jeg en anden sag i baghånden. Godt nok ikke kage, men varme drikke til de kolde, mørke efterårsstunder.
Kan jeg byde dig et glas varm hyldebærsaft senere på ugen ? (:
Ingredienser
Mørdej
- 150 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 110 g koldt smør i små tern
- 3-4 spsk koldt vand
Fyld
- 8 skrællede æbler i tynde både.
- 150 g sukker
- korn fra ½ vaniljestang
- 50 g hvedemel
- 2 ½ dl cremefraiche 38%
Crumble
- 60 g smør
- 60 g hvedemel, eller havregryn, mandelmel
- 60 g sukker
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, salt og sukker sammen i en stor skål.
- Tilsæt smørtern og bland ingredienserne sammen med en gaffel. Smørret må gerne være i klumper.
- Tilsæt vandet lidt af gangen og saml hurtigt dejen. Dejen skal ikke æltes!
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvilke i køleskabet min. 30 minutter.
- Rul dejen ud og fordel den i en høj tærteform (eller springform).
Fyld
- Vend æblerne med sukker, vaniljekorn, hvedemel og cremefraiche. Fordel fyldet i tærteformen.
Crumble
- Bland smør, hvedemel og sukker sammen i en skål og smuldr det til "krummer".
- Fordel crumblen på toppen udover æblefyldet.
- Bag tærten ved 225 grader i 10 minutter. Skru ned til 175 grader og bag 45-50 minutter - til den er gylden og boblende. Lad tærten køle af på en bagerist.
- Server med cremefraiche eller flødeskum.
Skriv en kommentar