Der har været tryk på den sidste uge og livet har taget adskillelige drejninger - både den ene og den anden vej.
De sidste par dage har jeg brugt på festivas i praktikken. Hvis du endnu ikke har opdaget det, så har Karolines Køkken smidt en ny, pæn kogebog på gaden. I torsdag var lanceringsdagen og det skulle jo fejres. Jeg har desværre ikke været med til udarbejdelsen af den, men den smittende stemning i køkkenet, den kunne jeg da dele. Med kaffe, lagkage og smil (:
Oven i har den stået på smagning af de første 10 svenske juledesserter og mine helt egen afprøvninger af mine opskrifter - Yah.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Well, det er godt weekenden er ankommet, den har været tiltrængt. Så lige for at slutte ugen af, så snupper vi det planlagte indlæg til i onsdags. Nemlig, de her små tærter, som jo er en alternativ version af mini æbletærterne jeg flashede i mandags. Æbletærterne er her spicet op med lakrids - både i pulver og sirup-udgave - og ellers en smule valnødder. Så er du vild med lakrids, så er svaret her. Godt nok ikke sendt fra himlen, men bare fra mig. Same, same...ikke? (;
Ingredienser
- 1 portion mørdej
- 50 g marcipan
- 2 store æbler
- 2 tsk kanel
- 1 tsk lakridspulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk farin
- 1 spsk citronsaft
- 1-2 spsk mørk rom, eller anden spiritus
- 6 spsk tyk karamelsauce, med salt
- 75 g hakkede valnødder
- 4 spsk grovvalsede havregryn
- 8 spsk lakridssirup, sød
Sådan gør du
- Rul mørdejen ud og udstik 8 cirkler (ca. 10 cm i diameter).
- Kom mørdejscirklerne i en muffinspladeform og tryk dem lidt ud heri.
- Stil formen i køleskabet indtil brug.
- Skræl og skær æblerne i små tern.
- Vend dem med kanel, lakridspulver, vaniljesukker, farin, citron og rom.
- Bland de hakkede hasselnødder og havregryn med karamelsaucen.
- Skær marcipanen i 8 skiver. Kom i skive i bunden af hver muffinsform ovenpå mørdejen.
- Fordel æbleternene i formene og pres dem godt sammen.
- Kom 1 spsk nødde-karamel ovenpå æblefyldet.
- Bag tærterne i 10 minutter ved 200 grader.
- Læg et stykke stanniol ovenpå tærterne, så de ikke bliver brændte og bag dem færdig i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærtene afkøle i muffinspladeformen på en bagerist.
- Dryp lakridssirup udover kagerne og server med cremefraiche.
Noter
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Den her weekend står også på tid i køkkenet, da jeg har nogle Halloween slas efteråersting i baghånden, som skal leges med. Og jep, selvfølgelig er græskarret inviteret. Uf, det bliver godt. Jeg kan mærke det.
God weekend til jer - om den så skal bruges ude eller inde - til det ene eller det andet (:
Kirsten
Hej Louise,
Hvilken karamelsauce bruger du?
Loui&bearnaisen
Hej Kirsten
Jeg har brugt en fra Konnerup & co med havsalt til dem her. Men en helt almindelig en duer fint :)
Camilla
Hej, hvad skal man med lakridspulveret? :)
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Det blander du i sammen med æblerne 🙂
Opskriften er opdateret med det nu.
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Hav en skøn dag!