Jeg har været i helvede. Og heldigvis tilbage igen! I går stod den på julegave indkøb i Århus midtby, hvilket burde forbydes. Eller ihvertfald bare planlægges lidt bedre næste år fra min side Skal vi bare sige, at vi ikke var de eneste med det påfund....
Jeg fik dog klaret alle indkøbene med bravour, hvis jeg selv skal sige det. Jeg brude faktisk være personlig shopper, så skarp er jeg. Hehe. Og om modtagerne så mener det samme, ja, det må vi jo se (; Meeeen jeg har en ret god feeling. Ellers, hvis det går helt galt, kan jeg da sagtens selv bruge gaverne!
Flæskestegssandwich? Jep, endnu en gris er blevet stegt og denne gang blev det ikke sovs og kartofler, men sandwich. Faktisk hele 3 udgaver; Gourmet grill-udgaven, tøse-udgaven og den hippe udgave. Først får i dog gourmet grillen, med steg, rødkål og surt. Selvfølgelig hjemmelavet. Okay, grisen har ikke gået i min forhave og ligeledes er grøntsagerne også fra en anden have. Lidt større end min... Jeg fik hellere ikke lige bagt burgerboller. Men resten. Den er skam hjemmelavet. Med kærlighed (;
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Nu indrømmer jeg noget igen! Hold lige fast i noget, for det er vildt. I mine 24 år har jeg aldrig fået en flæskestegssandwich. Aldrig. Dette er min første nogensinde. Jep, I er nu vidende til "min første gang" - beæret, ikke? (; Naah, men den er sandwich er mere end rar og har I rester i juledagene, så er det bare at få den lavet. Men stay turn, for de næste udgaver, er om end endnu bedre (:
Inden jeg får dem smidt op, skal jeg lige idag gennemleve 9 timer på studie, med alt fra fødevarekemi, til ledelse, til fotostyling, til opgaveskrivning, til økonomi. Kan du også høre kaffemaskinen kalde på mig? Det kan jeg!!
Og hey, faktisk er der noget med den her flæskestegsandwich jeg lige vender tilbage til. Den er nemlig økologisk. Hvilket er derfor jeg har spist flæskesteg 3 gange denne måned (selvom jeg ikke bryder mig om det), for at kunne lave et kvalificeret indlæg. Men inden det kommer skal jeg lige have et møde med en (meget klog) lærer på studiet. Og et par timer til skrivning. Læs med snarest.
Har du fået spist flæskesteg her i december?
Ingredienser
- 2 boller, ristede (evt. burgerboller)
- 4-5 skiver kold flæskesteg med svær, svinekam
- 4-5 spsk god mayo
Syltede agurker
- ¼ del agurk i skiver
- ¼ dl vand
- ½ dl eddike
- ca. 4 spsk sukker
- Salt/peber
Rødkål
- 10 g smør
- Ca. 3 dl fintsnittet rødkål
- 3-5 spsk ribsgele
- 3-5 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Sådan gør du
Syltede agurker
- Bland vand, eddike, sukker, salt og peber sammen. Smag dressingen til.
- Kom agurkeskiverne i lagen og lad dem trække min. 1 time.
Rødkål
- Svits rødkål i smørret.
- Tilsæt ribsgele, eddike, salt og peber. Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Sandwich
- Smør brødene med mayo, fordel flæsestegsskiver ovenpå sammen med rødkål og syltede agurker.
- Spis.
A + K = ♥
Jeg har fået spist masser af steg ja :D
Normalt er jeg ikke til syltet rødkål, men det lyder godtnok fristende med kirsebærsirup deri.
- Anne
Loui
Steg skal der til i december ;) Det er altså også ret lækkert med kirsebærsirup i, det giver lige en lidt anden smag. Selvom jeg dog er voldsomt glad for den traditionelle udgave også og gerne spise den til alt :D