Havregrynskugler er et must som julekonfekt. Tag børnene med i køkkenet og lav en stor portion klassiske havregrynskugler eller tilsæt lige din favorit smag til dem. Herunder får du den bedste originale opskrift fra oldemor.
December råber på julegodter og et must i mit køkken er havregrynskugler. Det er super nemt at lave havregrynskugler og de holder sig gode længe i køleskabet. Altså hvis de får lov at stå..
Du ved, det kan være noget så farligt at have sådan en dåse stående i køleskabet. Utallige ture i køkkenet, hvir man lige får nappet en..to..fem!
Så er du advaret ;-)
Det var dog ikke kun havregrynskugler, som blev fremstilet i dag.
Nææ, for når man er i gang, kan man ligeså godt gå all-in. Så herudover forsvandt en pose dadler, samt appelsinjuice, julekrydderier og lakrids. Alt sammen ned i skønne, sunde konfektkugler.
Skal vi bare sige; de allerede er væk!
Det samme er havregrynskuglerne her om lidt. Hav en dejlig december dag.
Havregrynskugler 101
- Børnevenlige? Skal havregrynskuglerne være mere børnevenlige, så hiv rom ud.
- Ideer til drys? Tril dem i lige det, du kan lide: Kokos, smeltet chokolade, krymmel, kakaopulver, frysede tørrede bær eller pynt dem med lidt spiseligt guldstøv, hvis der skal være ekstra fest.
- Holdbarhed? Havregrynskugler holder sig cirka en uges tid i en lufttæt beholder i køleskabet - de kan ikke fryses.
4 gode varianter af havregrynskugler
- Med Baileys: Tilsæt 2 spsk baily i stedet for rom og du har en rigtig dessert konfektkugle, som er farlig god
- Med kaffe: Min personlige favorit. Kaffefløde bliver udskiftet med kold, stærk kaffe og havregrynskulgerne bliver bare helt geniale, som eftermiddags eller aftensnack.
- Med appelsin: Kom 2 spsk appelsinsaft eller 1 spsk revet appelsinskal i og du har en favorit hos børnene.
- Med chokolade: Der skal du hellere have fat de de her Chokoladetrøfler
Sunde havregrynskugler
Well, der er en stor mængde smør i opskriften her, så hvis du erstatter den, så vil det gå ud over smag og konsistens. Så i stedet anbefaler jeg at du stryger forbi og napper de her lidt sundere kugler med dadler:
Er du mere på en mere kaget-kugle, så prøv dem her:
Havregrynskugler
Ingredienser
- 250 g finvaslede havregryn
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 40 g kakao
- 1 spsk rom eller romessens
- ½ dl kaffefløde, kan udskiftes med sødmælk eller kodl kaffe
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en jævn masse.
- Form dejen til kugler af valgfri størrelse og rul dem i havregryn (eller dit favorit drys).
- Kom kuglerne på en bageplade og stil dem i køleskabet min. 2 timer før servering.
- Spis!
- Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt boks i køleskabet - de holder sig en god uge.
Kamilla
Blender du havregrynene inden du blander alle ingredienserne sammen?
Louiogbearnaisen
Hej Kamilla,
Nej, det gør jeg ikke - de skal bare i, som de er ☺️
Men køb de finvalsede, det fungerer bedst.
Hav en fortsat forrygende dag!
IDA SPROGØ NEJSTGAARD
NEMME OG SUPER LÆKRE
IDA
Lene Rasmussen
De bedste havregrynskugler jeg nogensinde har lavet og smagt.
Rullede dem i kokos.
Glædelig jul.
Rikke
Uuhmm, de lyder lækre:-)
Jeg plejer at skifte noget af smørret og sukkeret ud med marmelade, enten en blanding af appelsin og hindbær eller bare den ene slags, det er lækkert, og giver en frisk smag med amme konsistens, som var det smør:-)
Glædelig jul
Rikke
Loui
Det var en super god ide med marmeladen - tak for tippet :) I kuglerne jeg lavede med lakrids røg der appelsinjuice i for lidt friskhed.
Tak og ilm, Rikke :)