Jeg er bidt af en gal asparges og prøver at få de sidste med, inden de grønne banditter skal hvile indtil næste sæson. Asparges er i min verden kendt som salat-ven og svøbe-ven. Well, forstået sådan at alt kan rulles omkring dem. Bacon, laks, skinke, ost, æg, dej...you name it. Og hvorfor så ikke lave en god kombi, helt over the top. Dej, ost og skinke i en frydefuld kombination med asparges. Det bliver faktisk ikke meget bedre - jeg siger det bare :)
Så har du et gardenparty i pinsen, så er snacken i hus. Eller er det grill med godt selskab, så er forretten reddet (...og sulten, mens der ventes på langsomme kul). Har vi ikke alle været der, hvor de bare ligger og griner af en, mens selskabet er ved at død af sult? Og forfrysninger? Hvidvin og aspargessnitter, så er den ged barberet.
Måske er du ligesom jeg, bare utrolig glad for forretter til aftensmad? Så spis dem på terrassen (eller trappetrinnet), med solen i ansigtet, bare tæer og en kold øl on the side. På en sen tirsdag.
Har du ikke fortjent det? :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg havde.
Beboelsen i flyttekasser trækker ud. Løse ender og alelange lister af mangler. Alting løber os indenom og vi prøver bare at finde den gyldne 25.time i døgnet. Den er ligesom gemt godt i flytterodet...sig til hvis du ser den!
Så inden det hele er så langt oppe over ørerne, at vi ikke kan måge os frem, så har vi sat skyklapper på øjenene og begyndt at øve os i hækkeløb. Op over flyttekasser, mikroovnen, ledningebunker og andet godt. Bare lige et par dages afslapning og tid til at nyde, hvor vi er nået til.
Måske det skal fejres med en aspargessnitte eller 2?
Ingredienser
- 1 rulle butterdej, eller 6 små plader
- 12 grønne asparges
- 12 stykker god skinke, her er brugt parma
- 50 g neutral flødeost, kan udskiftes med krydret udgave
- Salt/peber
- 1 æg
- Parmesan
Sådan gør du
- Skyl og knæk bunden af de grønne asparges
- Skær butterdejspladen i 6 firkanter.
- Smør pladerne med flødeost.
- Skær skinkeskiverne midt over, så de passer til butterdejspladerne.
- Fordel 2 stykker på hver plade.
- Læg 2 asparges på hver plade, så de ligger diagonalt.
- Krydr med salt, peber og revet parmesan
- Fold de 2 hjørner på butterdejspladerne op over aspargsene og tryk dem let sammen.
- Pisk ægget sammen og pensl pakkerne.
- Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne og dejen er "poppet" op.
- Tag dem ud og riv parmesan udover.
- Server straks.
Helen
Kan man bruge hvide asparges fra glas?
Louiogbearnaisen
Hej Helen,
Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg godt, at du kan.
Lad mig høre om resultatet, hvis du prøver det ad 😊
Trine
Kan de forberedes om formiddagen, så de er lige til at sætte i ovnen til aften? :-)
Louiogbearnaisen
Hej Trine,
Ja, det tænker jeg godt, de kan, men jeg har ikke selv prøvet det, så jeg må blive dig svar skyldig!
Fortæl os endelig om resultatet, hvis du prøver det af 😊
Tove Rode
Kan man lave dem i kuglegril eller gasgrill^
Loui&bearnaisen
Hej Tove
Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har aldrig prøvet at lave butterdej i grill.
Mange hilsner
Louise
Stine Bogø Jensen
Kan de laves aftenen forinden? Eller bliver de kedelige af at stå?
Louiogbearnaisen
Hej Stine,
Tak for dit spørgsmål.
De skal laves og spises samme dag, ellers bliver de kedelige.
Prøv dem ad og lad mig høre, om du kan lide opskriften :-)
Hav en dejlig dag.