• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Snacks og appetizer

    Asparges og skinke i butterdej

    Af Louise | 8 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)


    Aspargessnitter (3)

    Jeg er bidt af en gal asparges og prøver at få de sidste med, inden de grønne banditter skal hvile indtil næste sæson. Asparges er i min verden kendt som salat-ven og svøbe-ven. Well, forstået sådan at alt kan rulles omkring dem. Bacon, laks, skinke, ost, æg, dej...you name it. Og hvorfor så ikke lave en god kombi, helt over the top. Dej, ost og skinke i en frydefuld kombination med asparges. Det bliver faktisk ikke meget bedre - jeg siger det bare :)

    Så har du et gardenparty i pinsen, så er snacken i hus. Eller er det grill med godt selskab, så er forretten reddet (...og sulten, mens der ventes på langsomme kul). Har vi ikke alle været der, hvor de bare ligger og griner af en, mens selskabet er ved at død af sult? Og forfrysninger?  Hvidvin og aspargessnitter, så er den ged barberet.

    Måske er du ligesom jeg, bare utrolig glad for forretter til aftensmad? Så spis dem på terrassen (eller trappetrinnet), med solen i ansigtet, bare tæer og en kold øl on the side. På en sen tirsdag.

    Har du ikke fortjent det? :)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Jeg havde.

    Beboelsen i flyttekasser trækker ud. Løse ender og alelange lister af mangler. Alting løber os indenom og vi prøver bare at finde den gyldne 25.time i døgnet. Den er ligesom gemt godt i flytterodet...sig til hvis du ser den!
    Så inden det hele er så langt oppe over ørerne, at vi ikke kan måge os frem, så har vi sat skyklapper på øjenene og begyndt at øve os i hækkeløb. Op over flyttekasser, mikroovnen, ledningebunker og andet godt. Bare lige et par dages afslapning og tid til at nyde, hvor vi er nået til.

    Måske det skal fejres med en aspargessnitte eller 2?

    Aspargessnitter (2)

    Asparges og skinke i butterdej

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • 1 rulle butterdej, eller 6 små plader
    • 12 grønne asparges
    • 12 stykker god skinke, her er brugt parma
    • 50 g neutral flødeost, kan udskiftes med krydret udgave
    • Salt/peber
    • 1 æg
    • Parmesan
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skyl og knæk bunden af de grønne asparges
    • Skær butterdejspladen i 6 firkanter.
    • Smør pladerne med flødeost.
    • Skær skinkeskiverne midt over, så de passer til butterdejspladerne.
    • Fordel 2 stykker på hver plade.
    • Læg 2 asparges på hver plade, så de ligger diagonalt.
    • Krydr med salt, peber og revet parmesan
    • Fold de 2 hjørner på butterdejspladerne op over aspargsene og tryk dem let sammen.
    • Pisk ægget sammen og pensl pakkerne.
    • Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne og dejen er "poppet" op.
    • Tag dem ud og riv parmesan udover.
    • Server straks.

    Noter

    Skinke kan udskiftes med graved laks - rør gerne flødeosten op med frisk dild og citronsaft i det tilfælde.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    Aspargessnitter (1)

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • ostestænger - pizzaruller
      Ostestænger
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • Taco muffins . opskrift på taco skaller med fyld
      Taco muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Helen

      februar 17, 2023 at 3:32 pm

      Kan man bruge hvide asparges fra glas?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 20, 2023 at 5:52 pm

        Hej Helen,

        Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg godt, at du kan.

        Lad mig høre om resultatet, hvis du prøver det ad 😊

    2. Trine

      oktober 20, 2022 at 10:26 am

      Kan de forberedes om formiddagen, så de er lige til at sætte i ovnen til aften? :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 20, 2022 at 11:43 am

        Hej Trine,

        Ja, det tænker jeg godt, de kan, men jeg har ikke selv prøvet det, så jeg må blive dig svar skyldig!

        Fortæl os endelig om resultatet, hvis du prøver det af 😊

    3. Tove Rode

      august 04, 2020 at 2:12 pm

      Kan man lave dem i kuglegril eller gasgrill^

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 04, 2020 at 8:34 pm

        Hej Tove

        Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har aldrig prøvet at lave butterdej i grill.

        Mange hilsner
        Louise

    4. Stine Bogø Jensen

      maj 05, 2018 at 8:38 pm

      Kan de laves aftenen forinden? Eller bliver de kedelige af at stå?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 07, 2018 at 4:16 pm

        Hej Stine,

        Tak for dit spørgsmål.

        De skal laves og spises samme dag, ellers bliver de kedelige.

        Prøv dem ad og lad mig høre, om du kan lide opskriften :-)

        Hav en dejlig dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen