Jeg fik vist hyldet de danske bær rigeligt forleden, så selvom jeg har uanede mængder ros til de her bær også, så slipper du for min lovprisning. I stedet går den til kagetærten, som om sommeren er min yndlings nummer ét. Om den så er proppet med creme, flødeskum, mazarin eller andre goder sager, så smager den guddommeligt. Ud med de tunge bradepandekager, store lagkager eller fondantmonstrene. Nææ, bare mel, smør og æg. Top med danske bær og frugter. Måske en kugle vaniljeis on the side? Cremefraiche? Og server på en lun sommeraften med en god kop kaffe. Årh, så er det altså dansk sommer når den er allerbedst.
Well, til dagene med regn, smager den nu også fortrinligt i sofaen. Under et tæppe, med en god sommerbasker i fjernsynet. Så om du skal bruge pinsen på festivitas og mangler desserten - eller du har ryddet kalenderen til at smide stængerne op i ¨fifaen - så er der himmelsk kage, man kun kan blive glad i låget af :) Garantien medfølger opskriften ;)
Inden jeg skal guffe det allersidste stykke, må skybruddet meget gerne forlade matriklen. I min forhave står den nemlig 19 (!) pallerammer, som meget gerne skulle blive min køkkenhave. Idag! Okay, de står overhovedet ikke endnu, men har indtaget hæderspladsen foran køkkenvinduet. I en bunke. En meget våd, jordet bunke... som helt sikkert bliver en fest, at omdanne til køkkenhave. Hvad gør man ikke for selvforsyning ;)
Ingredienser
Bund
- 150 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 125 g koldt smør
- 1 æg
Smørelse
- 100 g chokolade, her 70%
- 50 g hakkede, smuttede mandler
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- 2 dl piskefløde, eller cremefraiche 38%
- Korn af 1 vaniljestang
- 2 spsk flormelis
- 1 spsk citronsaft
Top
- 500 g blandede bær, stikkelsbær, solbær, ribs, hindbær, blåbær, brombær + 2 psk flormelis, hvis det er frosne bær som bruges.
- Evt. revet citronskal
Sådan gør du
Bund
- Bland alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til dejen er akkurat samlet.
- Læg den i køleskabet 15 minutter.
- Smør en springform (eller tærteform med løs bund) og tryk dejen ud heri.
- Kom dejen tilbage i køleskabet 15 minutter.
- Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden ved 175 grader i ca. 20 minutter.
- Tag den ud og lad den afkøle lidt på en bagerist. Tag den fordigtig ud af formen og lad den afkøle helt.
Smørrelse.
- Smelt chokoladen og fordel den på tærtebunden. Drys med hakkede mandler på midten.
- Lad chokoladen størkne helt.
Mascarponecreme
- Mens tærten hviler laves cremen.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Pisk creme med en håndmixer til den er luftig - smag gerne til.
Servering
- Fordel mascarponecremen på den afkølede tærtebund
- Top med bær.
- Server straks
Anna
Hejsa!
Din kage lyder helt fantastisk. Hvis nu den laves på forhånd og først skal spises efter en lang køretur til Sverige, kan man så piske cremen op igen, eller tror du at den holder fint, hvis den er på køl?
Jeg ville herved først samle kagen når vi er fremme.
Tak!
Louiogbearnaisen
Hej Anna,
Jeg synes, cremen holder formen ret godt i køleskabet pga. mascarponen, så jeg tænker, det er helt fint, hvis bare den er godt på køl 🙂
God tur til Sverige!
Julia Brandhof
Fååårk mand ... hvor er denne tærte bare helt fantastisk.... den bedste jeg endnu har smagt...
Tak for en dejlig inspirerende blog.
Kærligst Julia :)
Loui&bearnaisen
Hvor lækkert den kunne spises - og tusinde tak Julia :)