Så er efterårs favoritten fundet! Jeg skal faktisk kun spise de her kartofler resten af sæsonen, for de smager ualmindelig godt på en regnvåd, blæsende dag.
Og dem er der da kommet en del af, her på det sidste - så mange, at mit krydderurtebed suger til sig af vandet og nægter at gå i vinterdvale. Den der persilledusk er bare ikke til at slå ihjel, ligemeget hvor meget jeg plukker og plukker. Der er vist ingen tvivl om, at vi skal leve af persillesauce resten af året - uh, eller endnu bedre grydestegt kylling. Men hvis persillen bliver ved med den iver, så kan ikke engang kyllinger proppes med så meget urt.
Well, jeg klager ikke over krydderurterne bliver ved lidt endnu, for det er nu meget rart hive både timian, estragon og salvie ind til de varme retter. Især kartoflerne her var glade for et skud salvie - og det var jeg også. Den har virkelig sneget sig ind på mig henover sommeren og ligger meget højt på hitlisten lige nu. Det gør persille ikke..
Så ved du ikke lige hvad fredagensmenuen skal stå på eller mangler en godt tilbehør til lørdagsstegen, jamen så er det de her bagte kartofler, som du skal hoppe på.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Søde kartofler er helt sikkert at foretrække, da de bliver mere "moset", men det er ikke alle supermarkeder, som ligger inde med den store slags af dem. Så en god, gammelsdags bagekartoflerne kan også gøre det.
Og så er det bare at smide dem i ovnen og bruge ventetiden på at drikke god rødvin i stearinlysets skær ;)
Inden jeg når dertil i dag, skal jeg lege med beder og guleroder i alverdens farver - den står nemlig på fotografering til nyt projekt. Jep, der er masser af fine projekter i øjeblikket og jeg har da også brugt det meste af min uge på farten - så det blive godt med en hel dag bag kameraet - i selskab med de pæneste rodfrugter. Nåhr ja, og den busk havtorn, som fylder min stue - og lige mangler at blive plukket! Har du ikke set sådan en fætter, så vil jeg bare sige at den har torne, så lange som kløer!
Ingredienser
- 4 søde kartofler, store
- 150 g bacon i tern
- 1-2 æbler, mellemstore
- 4 spsk frisk salvie eller 2 tsk tørret salvie, kan erstattes af timian
- Salt
- Peber
- 1 tsk grov sennep
- 100 g revet ost, evt. cheddar
- ¼ tsk revet muskatnød
Sådan gør du
- Prik kartoflerne med en gaffel og pak dem ind i sølvpapir.
- Bag dem møre i ovnen ved 180 grader i ca. 60 minutter.
- Tag dem ud, pak dem ud og afkøl dem lidt.
- Skær en snit på langs i kartoflerne og skrab forsigt kartoffelfyldet ud - pas på kartoflerne ikke går i stykker.
- Vend kartoffelmosen med salt, peber, sennep, ost og muskatnød. Smag til.
- Kom kartoffelmosen tilbage i kartoflerne.
- Kom kartoflerne tilbage i ovnen og varm dem 5-10 minutter ved 180 grader.
- Steg baconen sprød på en pande. Afdryp på fedtsugende papir.
- Skær æblerne i tern og steg dem på baconpanden nogle minutter, så de bliver møre, men har bid. Krydr med salt, peber og salvie.
- Bland æblestykkerne med baconen.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og fyld dem med æble/bacon-fyldet.
- Server straks.
Dorte
Men hvorfor skal de pakkes i sølvpapir når de skal bages ? gør det noget godt for noget eller nogen :-) ?
Louiogbearnaisen
Hej Dorte,
Tak for dit spørgsmål.
Grunden til at kartoflen pakkes ind i sølvpapir er for at forhindre at alt vandindholdet i kartoflen fordamper og at skrællen blive "læder-agtig" :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag
Dorte
Hej
ok tak det giver mening , men sølvpapir ? det giver ikke mening af bruge tænker jeg , kan man ikke med samme resultat anvende fornuftigt alternativ ?
bagepapir f.eks. ?
Anne-Marie
Det ser så lækkert ud. Jeg er helt vild med havtorn, hvor finder du dem henne?
Kan varm anbefale at du klipper grenene helt ind til bærrene også fryser dem. Mange bær kan bankes af og resten er lettere at tage af, fordi de ikke splatter.
Kh.
Anne-Marie
Sine Smed
Årh mums! Jeg tror jeg lige har fundet min aftensmad til i morgen. Det ser vildt lækkert ud.
Loui&bearnaisen
Håber de smagte :)
Anne Schou
Dem tror jeg vores gæster skal have serveret i aften, selvom jeg ikke er så glad for at servere gæstemad, som jeg ikke har prøvet før og er bange for at splitte kartoffelen af når mosen skal skrabes ud :)
Loui&bearnaisen
Hehe, håber det gik og kartoflerne forblev ...kartofler ;)
Anna Cathrine
Tak for inspiration til aftensmaden - så tak for mad :) Lige den post jeg havde brug for I dag..
Loui&bearnaisen
Velbekom :)
A+K/VenterPaaVin
Årh - æbleflæsk kartofler! Lyder SÅ godt - og så lige med en bøf og et glas rødvin.
- Anne
Loui&bearnaisen
Præcis :D
Louise/ Søde Citroner
Hold nu op. De ser godt nok lækre ud. Opskriften er hermed skrevet bag øret! Godt arbejde, navnesøster ;-)
Loui&bearnaisen
Tak, Louise ;)