Lad os snakke om knoldsellerien. Du ved den fætter, som ser allermest utilnærmelig og uappetitlig ud i grøntsagsafdelingen. Med jord, knuder og måske en grøn, meget lang dusk på toppen. Skal vi være helt ærlige, så er det ikke den som vi griber først ud efter, vel? Hvad skal den overhovedet bruges til? Gammeldagssuppe, rodfrugtblandingen i ovnen? Meeeen er det nu også den du tager til rodfrugtblandingen, når der ligger nemme pastinakker ved siden af?
Ej, knoldsellerien er en ensom gut og det er da lidt synd. Sådan bare at dømme den på udseende og besværlighed.
Så grib fat i knolden, næsten gang du kommer forbi den. Find den store køkkenkniv frem, hav en ekstra karklud til jord på bordet og find de ekstra kræfter. Hak så den skal af og 1 minut efter er der skøøøn selleri. Nok til flere dage, hvis du bare pakker den i poser. Nu er den jo så bare klar til, at blive forvandlet til herlighed. Det fortjener den. Og den gør det godt, når den får lov :)
Især i den her efterårsret, som max. tager 30 minutter at lave - fra start til slut! Jeg er vild med pyt i panden og må sige at den her sidder lige i skabet - jeg spiste den ligesom den er serveret her - uden tilbehør. Men den er nu også pragtfuld sammen med kylling, gris, ko eller og lam. Måske and? Det er jo ved at være tid.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Husk at bruge frisk peberrod som river i næsen! Det gør hele forskellen i dressingen. Du kan købe sådan en starut i de fleste større supermarkeder - ofte ligger den ved siden af ingefær. Og den skal faktisk bare behandles ligesådan. Skrælles og rives - men kun det du skal bruge. Frys den hel ned og der er peberrod til hele vinteren.
Ingredienser
- 200 g bacon , i tern
- 2-3 løg, i grove både
- ½ knoldselleri, i grove tern
- 1-2 æbler, i tern
- 1,5 dl hvedekerner, kogte
- 2-3 stilke frisk timian
- Salt/peber
Dressing
- 2 dl cremefraiche 9%, eller 18%
- 3 tsk friskrevet peberrod
- 2 tsk grov sennep
- 1 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Lad den trække, mens resten laves.
- Steg baconen sprød på en pande og kom den på fedtsugende papir.
- Hæld baconfedtet fra panden, men lad 1-2 spsk blive.
- Kom løg og selleritern på baconpanden og svits det et par minutter.
- Skru ned til jævn varme, tilsæt timianstilke og lad det stege 5-8 minutter, til det er mørt, men har godt bid. Det må endelig ikke tage for meget farve.
- Kom æbletern, hvedekerner, bacon på panden og steg det hele 1-2 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Server straks med dressingen og evt. et stykke kylling, frikadelle eller hvad du lyster.
Låvise
Jeg er en af dem der ELSKER knoldsellerien - og gerne i mange forskellige udgaver. Så din opskrift er gemt til senere afprøvning for den ser fantastisk ud...nomnomnom
Go´ weekend
Knus Låvise
Loui&bearnaisen
Jeg er også ret stor fan af knolden :) Eller den er faktisk blevet genopdaget, da jeg næsten ikke fik den brugt sidste vinter. En skam! Så den her sæson skal den bare bruges :)
God weekend til dig :)
Katrine
Mums, hvor ser det bare godt (og flot) ud! Lige en ret efter mine smagsløg - det skal prøves! :)
Loui&bearnaisen
Tak :) Den smager også bare af efterår og hygge :)
A+K/VenterPaaVin
For sevans det ser godt ud - peberodsdressing er bare alt for lækkert, og alt for længe siden jeg har fået.
- Anne
Loui&bearnaisen
Peberrod er bare yndlings i mit køkken lige i øjeblikket - den kommer i alt og det kradser godt i næsen ;)