Et slag på tasken; jeg tror den her pie har været 3-4 gange på bloggen! I forskellige udgaver, men stadig lige syndig og ualmindelig god hver gang. Kyllinge pie er min efterårs last nummer et, den ultimative comfort-food, det som kan redde selv den mest bidske, blæsende dag med regn og rusk. Hver gang!
Den her gang har jeg haft fingrene i fyldet. Sidste gang var det vist tærtelåget, som jeg pillede ved, så vidt jeg husker? Nuvel, fyldet fik lige en spand rodfrugter, lidt æble og krydderurter. Al det som efteråret så fint byder på til fri afbenyttelse. Næsten da, du skal lige hente det hjem og sikkert også smide et par dukater for det. Men så er der også prægtig pie til flere dage. For jep, den er ligeså tung, som den lyder og kræver en god times tid på sofaen bagefter. Men så er der jo også en perfekt undskyldning for det ;)
Har du set det? Altså de der brødklumper som ligger ovenpå tærtelåget? Well, det er "pyntning" ala. Loui&bearnaisen... Jeg eeeelsker når tærter er noget så fint pyntede, med efterårsblade, snørkler, pæne udskæringer.
Tsk tsk...Jeg nåede en kvart runde inden jeg blev utålmodig. Og bare et godt råd, det bliver bestemt ikke pænere, når man laver 1 cm tykke blade, fordi man ikke lige gider rulle dejen ud 14 gange..
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Så hvis du bare lige forestiller dig tærten er pyntet fint med blade på hele kanten - flotte, skarpe blade, som ligner rent faktisk ligner blade, så er jeg glad ;)
Ingredienser
Låg
- 250 g hvedemel
- 125 g smør
- 1 tsk salt
- 1 æg
- ½ dl vand
Fyld
- 150 g kogt kyllingekød i strimler
- 100 g bacon i tern
- 1 løg, fintsnittet
- 1-2 persillerødder i tern, pastinakker, knoldselleri
- 2 gulerødder i tern
- 1 stort æble i tern
- 1 spsk tomatpure
- 3 spsk mel
- 2 dl hønseboullion
- 1 dl fløde
- ½ dl cremefraiche
- 2 tsk grov sennep
- 1 tsk tørret estragon eller salvie
- 1 tsk tørret timian
- Salt/peber
Sådan gør du
Låg
- Bland alle ingredienserne til tærtelåget i en foodprocessor og kør det hurtigt sammen.
- Saml dejen, pak den ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
Fyld
- Steg baconen sprød på en pande. Tag den af og kom den på fedtsugende papir.
- Steg kyllingekødet i baconfedtet på panden.
- Tilsæt løg og rodfrugter - svits det et par minutter. Kom dernæst tomatpurren og baconen på panden.
- Drys melet ud i panden under omrøring og hæld bouillon ved lidt af gangen. Tilsæt fløde og kog det hele godt igennem under omrøring, så alle klumper røres ud.
- Tilsæt cremefraiche, sennep, krydderier og æbleternen. Varm hele molevitten godt igennem og smag til.
- Kom fyldet i en stor tærteform eller flere små.
- Rul tærtedejen ud og kom den på som låg. Tryk dejen lidt fast til tærteformens kanter. Prik med en gaffel eller skær et par snit i låget, så varmen kan komme ud.
- Pensl låget med sammenpisket æg.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 15-20 minutter indtil låget er gyldent og sprødt.
- Tag tærten ud og lad den hvile 10 minutter inden servering.
Rikke
Det ser lækkert ud 😍
Men er det rigtig forstået der kun er låg på og ingen bund?
Louiogbearnaisen
Hej Rikke,
Den er også super lækker, så kan varmt anbefale, at du laver den 😊
Det er helt rigtig forstået, at der kun skal låg på...i denne opskrift er der ingen bund.
Lad os høre hvordan resultatet bliver!
Tanne
Hvor mange personer er denne opskrift til?
Jette Rosendal
Hej Louise. Jeg synes, det lyder som en super lækker tærte - er ret så sikker på, at den skal prøves snarest :-) venlig hilsen Jette