Endelig er der mad igen! Jeg fik afleveret min bachelor "Fremtidens forbrugere i morgendagens supermarked" i mandags, stadig halvsløj og en smule ambivalent. Forventede lidt at studiemanden, som tog imod opgaverne, ville poppe en 'pagne og råbe højt hurra. Måske overdrage en guldmedalje og give en lille sejrsdans.
Jaaa, det blev så en kryds og et træt "tak". Arhmen, han burde virkelig indføre den champagne der kl. 8.21 - det ville være en fest af modtagelse af opgaver ;) Heldigvis var der rare medstuderende, som skålede i kaffe og gjorde den helt ualmindelig grå januar-mandag lidt mere festlig.
Well, et døgns søvn efter, så var jeg i supermarkedet igen. Dog den her gang fysisk og ikke skriftligt. Handlende ind, som havde jeg aldrig set mad før - klar til at indtage mit køkken, fotografering og bloggen igen. Og den første heldige kartoffel i år er intet mere kedeligt end pastinakkker.
Men i den her forklædning. Svøb. Så griner de temmelig højt fra fadet. Klar til at gøre januarkurene noget sjovere - i hvert fald kyllingen, som passende kan serveres til.
Jeg stegte bare et par bryster på panden og lod de peanutgrantinerede pastinakker stjæle showet.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og hold nu op, det var lækkert at være tilbage i de vante omgivelser. Eksperimentere i køkkenet. Snildt snuppe et par timer bag kameraet. Og endnu flere bag computerskærmen, helt uden at skulle overveje kildeangivelse, faglighed eller deale med dårlig samvittighed. Jeg snupper lige en håndfuld af de her arbejdsdage, inden forsvaret for bacheloren snart skal forberedes.
Ingredienser
- 6-8 pastinakker
- 3 spsk olivenolie
- Salt/peber
- ½ dl saltede peanuts
Peanutsauce
- 100 g crunchy peanutbutter
- 2 tsk tomatpure
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1 lille løg, fintrevet
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- ½ citron
- ½ lime
- 2 tsk spidskommen
- ⅛ tsk cayennepeber
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl og del pastinakker i halve (kvarte hvis de er store)
- Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olie, salt og peber.
- Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Rør alle ingredienserne sammen til peanutsaucen - smag til.
- Fordel saucen over de forbagte pastinakker, drys med peanuts og bag dem yderligere 10 minutter til toppen er sprød.
- Server med grøn salat og et stykke kylling
Sysleren
Jeg lærte i december, at jeg faktisk godt kan lide pastinakker. Det havde jeg måske fundet ud af lidt før, hvis jeg havde fået dem serveret med peanutsauce. For hvor ser det dog lækkert ud. Det skal prøves.
Tillykke med afleveringen og frem med champagnen!
Loui&bearnaisen
Haha, alt glider nemmere ned med peanuts ;)
Tusinde tak :) Champagnen gemmer jeg lige på køl indtil forsvaret er ovre, men så skal den også poppes :D
Maria
Tillykke med afleveringen af din bachelor !!! Hvilken lettelse det må være og nu kan du igen med god samvittighed trylle i køkkenet.
Og hvilket comeback med de her peanut pastinakker! Mums altså!
Loui&bearnaisen
Årh, tak søde Maria :) Det er SÅ lækkert at være tilbage, helt uden det behøver være en overspringshandling ;)