• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Peanutgratinerede pastinakker

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    peanutgratinerede - bagte- pastinakker - nem aftensmad (1)

    Endelig er der mad igen! Jeg fik afleveret min bachelor "Fremtidens forbrugere i morgendagens supermarked" i mandags, stadig halvsløj og en smule ambivalent. Forventede lidt at studiemanden, som tog imod opgaverne, ville poppe en 'pagne og råbe højt hurra. Måske overdrage en guldmedalje og give en lille sejrsdans.

    Jaaa, det blev så en kryds og et træt "tak". Arhmen, han burde virkelig indføre den champagne der kl. 8.21 - det ville være en fest af modtagelse af opgaver ;) Heldigvis var der rare medstuderende, som skålede i kaffe og gjorde den helt ualmindelig grå januar-mandag lidt mere festlig.

    peanutgratinerede - bagte- pastinakker - nem aftensmad (1)

    Well, et døgns søvn efter, så var jeg i supermarkedet igen. Dog den her gang fysisk og ikke skriftligt. Handlende ind, som havde jeg aldrig set mad før - klar til at indtage mit køkken, fotografering og bloggen igen. Og den første heldige kartoffel i år er intet mere kedeligt end pastinakkker.

    Men i den her forklædning. Svøb. Så griner de temmelig højt fra fadet. Klar til at gøre januarkurene noget sjovere - i hvert fald kyllingen, som passende kan serveres til.
    Jeg stegte bare et par bryster på panden og lod de peanutgrantinerede pastinakker stjæle showet.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Og hold nu op, det var lækkert at være tilbage i de vante omgivelser. Eksperimentere i køkkenet. Snildt snuppe et par timer bag kameraet. Og endnu flere bag computerskærmen, helt uden at skulle overveje kildeangivelse, faglighed eller deale med dårlig samvittighed. Jeg snupper lige en håndfuld af de her arbejdsdage, inden forsvaret for bacheloren snart skal forberedes.

    peanutgratinerede - bagte- pastinakker - nem aftensmad (1)

    Peanutgratinerede pastinakker

    Print Email Pin
    Forb. tid8 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid38 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 6-8 pastinakker
    • 3 spsk olivenolie
    • Salt/peber
    • ½ dl saltede peanuts

    Peanutsauce

    • 100 g crunchy peanutbutter
    • 2 tsk tomatpure
    • 1 lille dåse kokosmælk
    • 1 lille løg, fintrevet
    • 1 fed hvidløg, fintrevet
    • ½ citron
    • ½ lime
    • 2 tsk spidskommen
    • ⅛ tsk cayennepeber
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skræl og del pastinakker i halve (kvarte hvis de er store)
    • Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olie, salt og peber.
    • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
    • Rør alle ingredienserne sammen til peanutsaucen - smag til.
    • Fordel saucen over de forbagte pastinakker, drys med peanuts og bag dem yderligere 10 minutter til toppen er sprød.
    • Server med grøn salat og et stykke kylling

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

     

    pastinakker

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sysleren

      januar 08, 2015 at 2:50 pm

      Jeg lærte i december, at jeg faktisk godt kan lide pastinakker. Det havde jeg måske fundet ud af lidt før, hvis jeg havde fået dem serveret med peanutsauce. For hvor ser det dog lækkert ud. Det skal prøves.

      Tillykke med afleveringen og frem med champagnen!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 08, 2015 at 9:19 pm

        Haha, alt glider nemmere ned med peanuts ;)
        Tusinde tak :) Champagnen gemmer jeg lige på køl indtil forsvaret er ovre, men så skal den også poppes :D

    2. Maria

      januar 07, 2015 at 10:06 pm

      Tillykke med afleveringen af din bachelor !!! Hvilken lettelse det må være og nu kan du igen med god samvittighed trylle i køkkenet.

      Og hvilket comeback med de her peanut pastinakker! Mums altså!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 08, 2015 at 12:04 pm

        Årh, tak søde Maria :) Det er SÅ lækkert at være tilbage, helt uden det behøver være en overspringshandling ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen