• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Pommes Anna med bacon, æble og kartofler

    Af Louise | 10 Comments

    pommes anna med bacon, æble og kartofler (1)Grøntudvalget her i januar. Jeg ved ikke engang hvad jeg skal sige for, at beskrive det. Det er bare tarveligt. Ikke engang kålene kan strutte mere og rødbederne begynder også at se en smule trætte ud.
    Phew, det er altså en hård måned, at komme i gang med den gode kost, fyldt med masser af frugt og grønt. Jeg tager hatten af for Jer, som er i gang med den store livsstilsændring her i januar.

    Det er edder'mugme sejt og kræver godt nok en god portion tålmod, at få alle de anbefalede grøntsagerne tilberedt, til bare at blive en smule lækre.

    Min plan?

    Pak det hele ind i bacon.

    Og det har jeg i sinde at praktisere i stor stil den næste tid, for grøntsager skal der til - men de skal altså også kunne glide ned og bare smage af en smule for, at jeg gider.

    pommes anna med bacon, æble og kartofler (1)Pommes Anna. En klassisk kartoffelret, som jeg tror de fleste er stødt på ved festlige lejligheder. Den bliver i hvert fald skambrugt til selskaber, da den kan laves dage i forvejen og kræver minimum af mesterkok, for at se flot anrettet ud på tallerkenen. Ved siden af oksestegen. Og gulerødder, ærter og andre ubestemmelige, kogte, bagte grøntsager. Vi har vist alle været der.

    Den her udgave er luksus-versionen. Rolls Royce inden for Pommes Anna. Og passer ganske fortrinligt til en ganske almindelig torsdag aftensmad. Enten med en salat (hvis du kan opstøve friske, sprøde blade et sted..) eller  til et stykke kød; kylling, karbonade eller hvad der nu er på menuen.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Herligheden passer sig selv i ovnen. Okay, det kræver lige et godt kvarter, at få formen foret, men så klarer den også sig selv.

    Er du ekstra lystig, så skær den i 1-2 cm stykker og steg dem på panden i lidt olie. Ualmindelig godt, siger jeg bare, u-a-l-m-i-n-d-e-l-i-g-t godt..

    pommes anna med bacon, æble og kartofler (1)

    🍴 Opskrift

    Pommes Anna med bacon, æble og kartofler

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid1 time time
    Samlet tid1 time time 15 minutter minutter

    Ingredienser

    • 300 g bacon i skiver
    • 2 bagekartofler
    • 3 æbler
    • Frisk oregano, timian eller rosmarin
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smør en rugrbrødsform med smør eller olie.
    • Læg baconskiver i, så de overlapper hinanden og der hænger 10 cm udover kanten.
    • Skær bagekartofler og æbler i tynde skiver, med kniv eller mandolinjern, ca. 1mm.
    • Læg skiftevis et lag kartofler og æble i formen. Krydr med salt, peber og friske krydderurter mellem lagene.
    • Slut af med at folde bacon ind over fyldet.
    • Sæt formen i ovnen og stil en anden tung form eller en form med vand i, ovenpå.
    • Bag ved 175 grader i ca. 1 time.
    • Tag ud, afkøl lidt i formen inden den vippes forsigtig ud.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    pommes anna med bacon, æble og kartofler (1)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Liset

      december 15, 2017 at 1:39 pm

      Jeg kunne godt bruge et billede af det færdige resultat. Bliver bacon'en feks brun\ sprød og hvordan " opfører "skiverne sig kan det holde sammen eller går det i stykker.

      Svar
      • Loui

        december 18, 2017 at 2:20 pm

        Hej Liset,

        Tak for dine spørgsmål.

        Jeg har desværre ikke noget billede af det færdige resultat.

        Hvis du bruger en metalform vil baconet blive sprødt og ja, skiverne holder sig sammen og falder ikke fra hinanden.

        Lad mig endelig høre hvordan det går :-)

        Hav en dejlig dag

    2. Karina

      december 14, 2017 at 12:50 pm

      Hej hej, ser nemt og lækkert ud, men jeg mangler måske lige et billede af det færdige snit, inden jeg kaster mig ud i det... er æblesorten afgørende for konsistensen? Vh. Karina

      Svar
      • Loui

        december 15, 2017 at 2:39 pm

        Hej Karina

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg synes det er lækrest at bruge et lidt fast æble mens andre i familien hælder til de mere mosede æbler. Da kartoflerne holder ret meget på konsistensen er det ikke så afgørende - jeg har brugt flere forskellige sorter med samme gode resultat hver gang og hvor der sagtens kunnes skæres skiver.

        Lad mig høre hvordan det går :-)

        Hav en dejlig dag.

    3. Pia H

      januar 09, 2015 at 7:55 pm

      Savl!!!!!!!!!!!!!

      Faldt tilfældigt over din blog... og nu har du mig hængende :-D Utrolig lækre billeder... og tekst med en "lille smule" god humor. Glæder mig til at komme tilbage.

      - Pia

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 10, 2015 at 12:34 pm

        Hej Pia

        Tusinde tak, hvor er du sød - det er jeg bare glad for at høre :)

        Hav en skøn weekend :)

    4. Anna J.

      januar 08, 2015 at 8:22 pm

      Smukke, smukke billeder. Du er virkelig talentfuld.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 08, 2015 at 9:13 pm

        Tusinde tak, Anna :)

    5. Linda

      januar 08, 2015 at 8:21 pm

      Sikke en god ide og hvor ser det lækkert ud. Det skal prøves!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 08, 2015 at 9:13 pm

        Tak, Linda - der er også bare SÅ godt :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen