• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Carbonara med krydderbagte tomater

    Af Louise | 2 Comments

    hh-1-4Advarsel! Den her opskrift kræver en seriøs appetit og at al frygt for kulhydrater og fedt bliver pakket langt væk. Men kan du klare det, så skal du bare se løjer - det er et himmelsk måltid og du stopper ikke før gryden er tom. Ja, jeg siger det bare - læg beslag på sofaen, den bliver nødvendig bagefter!

    Der er sådan cirka tusinde versioner af carbonara, det her er min helt simple udgave, men alligevel med et twist. Altså tomaterne.
    Jeg har hørt at de ikke er velkomne i den originale version, men jeg synes nu de lige tager toppen af "fedhed", herunder fedt-belægningen på tungen. Kender du den - hvis du har spist lige lovlig mange fastelavnsboller med flødeskum eller drukket sødmælk?

    carbonara

    Well, tomaterne er gode. Og nej, der kan ikke bruges friske, for vintertomater smager, som at række tungen (med eller uden fedtbelægning..) ud af vinduet.
    Nææ, de skal svuppes ind i gode sager, have et par hvidløg med som selskab og en god halv time i ovnen. Så er der tomater med fuld fart på smagen!

    Ellers er det bare at give dig i kast med opskriften. Glemme alt om frygten for saucen skiller og server en ordentlig baljefuld. Måske imorgen aften?

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Og mens du fabrilsk leder efter et billede af den endelig ret (som du ikke finder, fordi jeg spiste rub og stub), vil jeg lægge sidste hånd på splinternyt visitkort, kaffe og der er da vist også en fredagskage, som skal besluttes! Hård dag ;)

    hh-1-10

    🍴 Opskrift

    Carbonara med krydderbagte tomater

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    Bagte tomater

    • 500 g cocktailtomater
    • 3 spsk olivenolie
    • 2 tsk blandede, tørrede krydderurter (oregano, basilikum, rosmarin, timian, merian..)
    • Salt/peber
    • 3-4 fed hvidløg

    Carbonara

    • 500 g spaghetti eller valgfri pasta
    • 200 g god pancetta/bacon i 2x2 cm stykker
    • 3 æg
    • 2 dl piskefløde
    • 1,5 dl revet parmesan
    • ¼ tsk revet muskatnød
    • Salt/peber
    • Evt. friske krydderurter og valgfri revet ost
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bagte tomater

    • Bland tomater med de øvrige ingredienser.
    • Kom dem i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

    Carbonara

    • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
    • Steg baconen sprød på en pande.
    • Dræn pastaen - gen lidt af kogevandet.
    • Kom pasten på panden med baconen og varm den med i 2 minutter.
    • Pisk æg, parmesan, muskatnød og fløde sammen.
    • Kom flødeblandingen i. Rør godt og hurtigt, så æggene ikke "scrambler".
    • Når saucen begynder at tykne, kan der evt. tilsættes lidt af kogevandet indtil den ønskede konsistens.
    • Fordel carbonaraen i et stort fad. Kom de bagte tomtaer på toppen, kværn frisk sort peber på og drys med ost og krydderurter.
    • Server straks!

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    1 (3)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Julie

      februar 09, 2015 at 5:43 pm

      Vi lavede retten i forgårs, og den smagte fantastisk! Tak for opskriften :0)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 09, 2015 at 7:51 pm

        Hej Julie

        Skønt at høre I kunne bruge den :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen