Advarsel! Den her opskrift kræver en seriøs appetit og at al frygt for kulhydrater og fedt bliver pakket langt væk. Men kan du klare det, så skal du bare se løjer - det er et himmelsk måltid og du stopper ikke før gryden er tom. Ja, jeg siger det bare - læg beslag på sofaen, den bliver nødvendig bagefter!
Der er sådan cirka tusinde versioner af carbonara, det her er min helt simple udgave, men alligevel med et twist. Altså tomaterne.
Jeg har hørt at de ikke er velkomne i den originale version, men jeg synes nu de lige tager toppen af "fedhed", herunder fedt-belægningen på tungen. Kender du den - hvis du har spist lige lovlig mange fastelavnsboller med flødeskum eller drukket sødmælk?
Well, tomaterne er gode. Og nej, der kan ikke bruges friske, for vintertomater smager, som at række tungen (med eller uden fedtbelægning..) ud af vinduet.
Nææ, de skal svuppes ind i gode sager, have et par hvidløg med som selskab og en god halv time i ovnen. Så er der tomater med fuld fart på smagen!
Ellers er det bare at give dig i kast med opskriften. Glemme alt om frygten for saucen skiller og server en ordentlig baljefuld. Måske imorgen aften?
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og mens du fabrilsk leder efter et billede af den endelig ret (som du ikke finder, fordi jeg spiste rub og stub), vil jeg lægge sidste hånd på splinternyt visitkort, kaffe og der er da vist også en fredagskage, som skal besluttes! Hård dag ;)
Ingredienser
Bagte tomater
- 500 g cocktailtomater
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk blandede, tørrede krydderurter (oregano, basilikum, rosmarin, timian, merian..)
- Salt/peber
- 3-4 fed hvidløg
Carbonara
- 500 g spaghetti eller valgfri pasta
- 200 g god pancetta/bacon i 2x2 cm stykker
- 3 æg
- 2 dl piskefløde
- 1,5 dl revet parmesan
- ¼ tsk revet muskatnød
- Salt/peber
- Evt. friske krydderurter og valgfri revet ost
Sådan gør du
Bagte tomater
- Bland tomater med de øvrige ingredienser.
- Kom dem i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Carbonara
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Steg baconen sprød på en pande.
- Dræn pastaen - gen lidt af kogevandet.
- Kom pasten på panden med baconen og varm den med i 2 minutter.
- Pisk æg, parmesan, muskatnød og fløde sammen.
- Kom flødeblandingen i. Rør godt og hurtigt, så æggene ikke "scrambler".
- Når saucen begynder at tykne, kan der evt. tilsættes lidt af kogevandet indtil den ønskede konsistens.
- Fordel carbonaraen i et stort fad. Kom de bagte tomtaer på toppen, kværn frisk sort peber på og drys med ost og krydderurter.
- Server straks!
Julie
Vi lavede retten i forgårs, og den smagte fantastisk! Tak for opskriften :0)
Loui&bearnaisen
Hej Julie
Skønt at høre I kunne bruge den :)