• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Fisk og skaldyr

    Spicy fiske tacos med avocadodressing

    Af Louise | 8 Comments

    fiske tacos - mexicanske opskrifter med fisk - tortilla med fisk (1)Har du fundet sombreroen frem? Krøllet den mexicanske mustache? Ellers er det nu, for jeg spiller op til mexicansk fiesta og serverer spicy fiske tacos med hele molevitten!
    Kuller i krydret forklædning, sprøde, bløde tortillas, cremet avocadodip, masser af friske grøntsager og selvfølgelig iskolde Coronas.

    Arhmen, der er ikke et mexiacansk skæg, som ikke er fedtet efter sådan en omgang fiske tacos. Man kan jo næsten se de stikkende kaktus for sig og høre lyden af maracas.. Overveje at slå mave under skyggen af sombreroen.

    fiske tacos - mexicanske opskrifter med fisk - tortilla med fisk (1)

    Ej, jeg har ikke mange stereotype forstillinger om mexicansk kultur. Overhovedet ;)

    Men selvom jeg aldrig har sat mine blege stænger på mexicansk sand og kun spillede macars i folkeskolen (når man trak nitten til valg af instrument i musik..), så er jeg ret vild med de mexicanske smage. I hvert fald den fordanskede udgave af mexicansk mad.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Jep, for både de helt halsbrændende chilier og de grønne kviste, som mest af alt minder om rengøring, dem er jeg endnu ikke helt mexicaner nok til endnu.
    Faktisk stødte jeg på en videnskabelige artikel for nogle år siden, som fremlagde at det er genetisk bestemt om vi kan lide koriander eller ej.

    Mine gener er åbenbart ikke så globale..

    fiske tacos - mexicanske opskrifter med fisk - tortilla med fisk (1)Well, lige i den her uge må de nu gerne kunne lide lidt af hvert, for jeg har nemlig pakket sydfrugterne og forsvinder over alle bjerge imorgen. Ikke til halsbrækkende pister, dem lader jeg pænt skibumserne have i fred.
    I stedet har jeg pudset gebisset, vandkæmmet håret og kommet mit korpus i det stiveste puds. Jeg tager nemlig på charmeoffensiv til hovedstaden, hvor der gerne skulle være samlet en hel del af de danske madbumser i Bella Centret.

    Og altså jeg er jo sådan set arbejdssøgende, som det så korrekt hedder. Vi kan også sige ledig. Nydimitteret. Eller bare en, som meget gerne vil skifte den titel ud med et job, en projektansættelse, en freelanceaftale eller et samarbejde med mit selvstændige erhverv. Så hej netværk, hej Louise på farten. Med kaffe i termokoppen og rigeligt (mexicansk..) musik i bilhøjtalerne.

    God søndag :)

    ...og hasta la vista, baby! 
    fiske tacos - mexicanske opskrifter med fisk - tortilla med fisk (1)

    🍴 Opskrift

    Spicy fiske tacos med avocadodressing

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 4 pers

    Ingredienser

    Spicy fisk

    • 400 g kullerfilet
    • 1 æg
    • 1 tsk røget paprika
    • 1 tsk oregano
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk løgpulver
    • ½ tsk spidskommen
    • ⅛ tsk cayennepeber
    • Salt/peber
    • 1 dl rasp eller knuste tortillachips

    Avocadodip

    • 2 avocado
    • 1 dl cremefraiche
    • 1 lime, saft
    • Salt/peber

    Fyld

    • Tortillapandekager eller tacoskaller
    • Grøn salat
    • Agurk i tynde strimler
    • Løg i tynde ringe
    • Frisk chili i tynde ringe
    • Frisk lime
    • Frisk koriander eller persille
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle de tørre ingredienser sammen. Pisk ægget.
    • Skær fisken i ca. 4 cm stykker og vend dem i æg og krydret rasp.
    • Varm en dyp pande med en god del olie op.
    • Steg fisken sprød på begge sider og kom den på fedtsugende papir.
    • Krydr med groft salt.
    • Bland alle ingredienser til avocadodippen og mos den groft sammen.
    • Smag til.
    • Lun tortillaer eller tacos.
    • Fyld dem op med fisk, grønt og dip.
    • Spis straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    fiske tacos - mexicanske opskrifter med fisk - tortilla med fisk (1)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Louise

      marts 03, 2015 at 3:22 pm

      Uhm, det ser lækkert ud! Tror det skal på menuen i aften :-)
      Hvad er det for nogle skaller du bruger? Jeg kender kun dem, der ligner forstørrede tacochips, men er meget åben for nyt ;-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 03, 2015 at 3:28 pm

        Hej Louise

        Jeg har udstukket nogle mindre "pandekager" i store tortilla-pandekager (Du ved, de bløde) og så har jeg ristet dem. Er ikke så vild de helt sprøde tacos - der helt umulige at spise ;)

      • Louise

        marts 03, 2015 at 3:32 pm

        Tak, det vil jeg også prøve.
        Nej, de er nemlig komplet umulige - man er smurt ind i fyldet efter første bid ;-)

      • Loui&bearnaisen

        marts 03, 2015 at 4:07 pm

        Præcis! :D Du kan lægge de små pandekager over lidt sammenkrøllet sølvpapir/noget andet rundt inden i ovnen, så får de formen.

    2. Anna

      februar 28, 2015 at 10:32 pm

      Ja tak. Har aldrig tænkt på at bruge fisk i tacos, men det er jo genialt. Og så flotte billeder - elsker dine billeder.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 02, 2015 at 12:50 pm

        Det er så lækkert og en perfekt måde at få indført ugens fisk :)
        Tusinde tak, Anna.

    3. Anna

      februar 24, 2015 at 12:18 pm

      Yummy looks delicious :)

      https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 02, 2015 at 12:54 pm

        Thanks, Anna :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen