Selvom at jeg sværger til pizza med tynde, sprøde bunde så går jeg ikke af vejen for en deep pan pizza indimellem. De er allerbedst når de er lavet helt rigtig i en støbejernspande, hvor de får den der sprøde crust, som hæver op og stadig har et blødt, svampet indre. Uhm, og så kan deep pan pizza bære en rar mængde fyld - gerne til kødsiden. Jow, sådan amerikansk laban er faktisk ganske udmærket.
Mangel på støbejernspande og god ovn skulle bestemt ikke stoppe mig i sidste uge, hvor trangen til pizza var ankommet og ikke var sådan til at slippe af med igen. Så frem med runde bageforme og rester i køleskab og fryser.
Den ene pizza blev helt klassisk med kødfyld og løg. Den anden med vegetar-kød-grøntsagen; aubergine! Jeg eeeelsker den og ovenpå deep pan pizza kan jeg nu konkludere at kærlighedsforholdet kun er nået nye højder. Yezz, det er et hit!
Så er der tomatsauce i opskriften?
Well, Det havde jeg ikke.. Altså tomatsauce.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg åbnede en dåse cocktailtomater (jeg syntes de er de bedste dåsetomater), stak en gaffel i dåsen og moste lidt. Kastede salt, peber, et drys sukker i. Tørret oregano, basilikum, lidt hvidløgspulver. Og en skivs tomatpure (fra flaske, selvfølgelig..), samt balsamico.
På med dåselåget igen - eller så godt som sådan et dåselåg kan klemmes over åbeningen igen. Ryste, ryste.
Hvem gider svine en skål til? Ej, så hellere tomatsauce rundt i køkkenet..
Og voila! Tomatsauce på dåse. Lige til at hælde ud over pizzabunde. Kun med én gaffel i opvasken.
Det er et køkkentip rent til youtube, hva? ;)
Og så glemmer vi selvfølgelig den massive opvask fra både pizzadej, aubergine-/kødfyld og selve aftensmaden...
Ingredienser
Pizzabund
- 15 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 7 dl pizzamel
Fyld
- 1 stor aubergine eller 2 små
- Olivenolie
- Salt/peber
- Tomatsauce
- 2 kugler frisk mozzarellaost
- 2 tsk tørret oregano
- Frisk oregano
Sådan gør du
- Oplæs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af melet tilbage.
- Ælt dejen til den er smidig og glat.
- Smør en skål med lidt olie og kom dejen herop i.
- Dæk med et stykke film eller en plastikpose.
- Lad dejen hæve 2-3 timer til dobbelt størrelse.
- Dej dejen i 2 kugler.
- Drys lidt mel i 2 runde bageforme (eller pizzaforme).
- Tryk dejen ud i formene. Lad dem efterhæve 15 minutter mens ovnen forvarmes til 225 grader.
- Forbag pizzabundene 5-7 minutter.
Fyld
- Skær Aubergine ud i tynde skiver.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp dem alle med olivenolie, krydr med salt og peber.
- Bag dem ca. 10 minutter ved 200 grader til de er møre.
- Smør de forbagte pizzabunde med en god tomatsauce.
- Fordel aubgergineskiverne ovenpå, de må godt overlappe lidt. Drys med oregano.
- Bræk mozzarellaosten i grove chunks og kom halvdelen på toppen.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er gennembagte.
- Kom straks resten af mozzarellaen på toppen og afslut med frisk oregano.
- Server straks.
Johanna
Du frister som altid! Håber snart du udgiver en kogebog med lækkerier og din fine humor :)
Loui&bearnaisen
Hvor er du sød Johanna - tusinde tak :)
Pia
Hej Louise
Plejer ikke at kommentere, men bliver nødt til at rose dig for din lækre blog, dejlige skrivestil og flotte billeder. Du fortjener en masse succes.
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Tusinde tak, hvor er du sød :)
Anna
Ser super lækkert ud :)
Loui&bearnaisen
Det er den også ;)