Her midt på ugen trænger vi vist til en burger, gør vi ikke? Måske har du allerede taget oksekød op af fryseren til milllionbøf eller lasagne. Men hey, burgerbollerne mangler jo. Fortvivl ej, for glem bare alt om tørre burgerboller, her i 2015 er det nudler, som skal bruges til alt. Også burger.
Jeps, den er god nok. Kan du ikke lide nudler, så klarer du den nok ikke rigtig her i år. Beklager, men de fancy spaghetti'er har overtaget middagsbordene, streetfood-vognene og restauranter. Takeaway, to-go og kantiner. Lejrbålene. Überalles! De slynger sig rundt.
Jeg var allerede på i sidste uge med nudelsuppe i glas og så de 1-2 gange om ugen, hvor jeg spiser wok. Hmm..måske jeg burde smide wok på bloggen snart, det er alligevel en del jeg får kørt ind.
Men nu nudel burger. Skørt. Og herligt. Jeg er vild med trenden, som udfordrer både kedelig burgerbolle og traditionel kødsovs. Det er jo egentlig en fast form for det. Hakket oksekød og spaghetti lavet til burger. Men så er lasagne jo også snyd. Jeg vælger bare at konkludere at oksekød og pasta er bedste venner. Også her.
Burgeren her er nogenlunde nem. Selvfølgelig ikke helt i samme liga, som at smide en burgerbolle på risteren. Det kræver lige lidt tålmod med nudlerne, men ellers går det hurtigt og smager fuldstændig formidabelt.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg er vild med den nøddeagtige smag, som stegte nudler får. Det er præcis ligesom retten "pasta på panden", kender i den? Total yndlings herhjemme.
Well, lav den her bandit. 20 minutter så er der mad på en onsdag. Slet ikke dårligt, hva?
Kan du ikke lige gennemskue fremgangsmåden med nudlerne, så forslår jeg en tur forbi den altid behjælpelige Youtube. Der er step-by-step videoer af Ramen Burger i alle versioner. Og ja, det gode amerikanske folk har selvfølgelig allerede produceret en ramen-burger-form. Og indkøbt den. Sådan en skal man jo have...
Ingredienser
Nudler
- ½ pose nudler
- 1 sammenpisket æg
Bøf
- 300 g hakket oksekød
- ½ tsk friskkværnet peber
- ½ tsk soyasauce
- ½ tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk chili
- ½ tsk hoisin sauce
- ½ tsk stødt ingefær
Fyld
- Grøn salat
- Forårsløg, finthakket
- Ost
- Spejlæg
- Tomatchutney med chili
Sådan gør du
Nudler
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
- Lad den dryppe et par minutter i en si.
- Bland de kogte nudler med ægget.
- For ramekiner eller andre små, runde forme med madfilm - lad det hænge lidt ud over kanten.
- Fordel nudlerne heri og tryk dem godt sammen. Pak madfilmen omkring.
- Sæt en konserves dåse eller andet tung ovenpå, for at sætte nudlerne i pres.
- Lad dem hvile 15 minutter i køleskabet.
- Tag dem ud og vip forsigtigt dem ud af formen.
- Pak dem ud af madfilmen.
- Kom olie på en pande, læg forsigtig nudelkagerne på panden og steg dem på begge sider ved jævn varme. De skal være gyldne.
Bøf
- Bland det hakkede oksekød med de øvrige ingredienser.
- Del farsen i to og form til bøffer.
- Kom dem på en pande med lidt olie og steg til de er gennemstegte eller hvad du foretrækker.
- Lad dem hvile 2-3 minutter før de lægges sammen med burgeren.
Burger
- Saml burgeren med det ønskede fyld og server straks.
Opskrift på tomatchutney'en kommer en af de nærmeste dage. Alternativ kan den købes i de fleste større supermarkeder eller udskiftes med en salsa - gerne sådan lidt asiatisk inspireret.
Simone
Hold nu op det ser lækkert ud! Og vildt flotte billeder!
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Simone :)