Det allerførste år efter jeg var flyttet hjemmefra delte jeg lejlighed med en anden pige som også var studerende. Egentlig er hun nok blevet læge nu, hun læste i hvert fald medicin, så måske du møder hende en dag. Sig hej :)
Nå, men vi boede i kronisk karrylugt, da vi cirka levede af wokmad 3-4 gange om ugen.Karry på pande, en pose wokgrøntsager og nudler, lidt kokosmælk.
Haps, så var der både aftensmad og rester til lange dage på universitet. Jeg tør slet ikke tænke på de mængder karry vi fik kørt ind. Og smidt ud i lejligheden med stegeos. Jaa, emhætten virkede ikke rigtig og sådan noget karry hænger altså godt fast. I alt. Forestil dig lige en duft der må have været, når vi var ude og svinge med håret ;)
Siden har jeg fastholdt spisevanen og eeeelsker min wokmad, hvilket egentlig burde være ensbetydende med at jeg er virkelig god til smarte saucer og spændende kombinationer. Det er jeg så ikke! Karry, kokosmælk, soja - jeg er ikke rigtig kommet videre. Det fungerer jo. Sammen med nudler og grøntsager.
Kød og ris? Naah, bare ovenstående.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Eller okay, indimellem bliver der speedet op for min indre asiat og der får fuld gas med alt det rigtige. Fæltlugtende saucer. Dør en smule over fiskesauce og østersauce hver gang. Lækre krydderier og masser af grønt og godt bliver kastet rundt i wokken. Den lokale asiatiske pusher ville give mig et klap på skulderen, det er jeg sikker på..
Og jeg er også helt sikkert på, at hun vil ryste på hovedet bag min ryg, for jeg har absolut ingen anelse om det asiatiske køkken, andet end det jeg har fået serveret i en china-box. Halvlunkent. I provinsen.
Well, indtil nogen sætter mig på et fly til, hvor det rigtig sker, så får I i en hverdagsklassisker helt uden karry og kokosmælk. Jeg plejer at vende en omgang kogte nudler i retten, som jeg vist også fik skrevet i opskriften. Men den kan nu sagtens spises som den er.
Og med frygt for at få virkelig at blive nægtet adgang til de asiatiske butikker, så har jeg erstattet koriander.
Med persille..
Undskyld.
Ingredienser
Marineret mørbrad
- 1 svinemørbrad, pudset og skåret i tern eller strimler
- 4 spsk rapsolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 4 cm frisk ingefær, fintrevet
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk chiliflager
- Peber
Wok
- 2 porrer i tynde ringe eller strimler
- 2 peberfrugter i forskellige farver
- Sukkerærter, groft snittede
- ¼ spidskål, fintsnittet
- 0,5 dl soya
Sådan gør du
- Kom svinemørbrad, olie, hvidløg, ingefær, koriander, chili og peber i en frysepose. Ryst det godt sammen så krydderierne fordeles på mørbradstykkerne. Kom posen i køleskabet og lad kødet marinerede min. 1 time.
- Varm en wok godt op og svits kødet sammen med marinaden.
- Tag kødet op af wokken når det er gennemstegt.
- Kom lidt ny olie i wokken og svits først porrer. Tilsæt dernæst peberfrugter og sukkerærter og svits det hele et 1-2 minutter.
- Hæld kødet tilbage i wokken og tilsæt kålstrimlerne - svits 1 min.
- Smag til med sojasauce.
- Server med nudler eller ris.
Danika Maia
Yum this looks delicious! I love everything asian inspired and this would go great with some noodles.
Danika Maia
http://www.danikamaia.com
Loui&bearnaisen
Thanks, Danika :)