• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Bagte kikærter og blomkål i quinoa med jalapeno/lime-dressing

    Af Louise | 4 Comments

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifterHvordan gør folk det? Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det er muligt. Altså ikke at have en ovn, eller for den sags skyld nøjes med en bord-udgave. Jeg er et ovn-menneske.

    Og nu bliver det en smule nørdet - i følge af mit indlæg om spekulationer igår. Men jeg har observeret (tænkt for meget..), at der altid er en tilberedningsform, som man sværger til. Sikkert ubevidst.
    Jeg er glad for det bagte. Kæresten for det stegte. Nogle er på grillet, kogt, dampet. Well, vi stopper her. Selvom du helt sikkert nu sidder og overvejer hvilken tilberedningstype du er ;)

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifter

    Men ovnbagt. Den er for de dovne, som ikke gider fedte for meget. Ind i ovnen og så klarer den al arbejdet + minimum af opvask. Genialt!

    Og jeg bager vitterlig alt, som jeg kan komme til. Lige pt. er det kikærter, som ofte hygger sig derinde. Gerne sammen med en form for grøntsag. Forleden blev det blomkål. Ej, jeg glæder mig til sommer-udgaverne ankommer.

    Hey, et bonus-tip fra ovn-eksperten! Hvis du døjer med at blomkål koger ud, så skal du prøve at bage det i stedet. Buketterne bliver lækre møre - helt uden "mosen" og lugten af "kål" i hele hytten. Jeg siger jer det, ovnen er vejen frem ;)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Advarsel! Dressingen til salaten er ret stærk. Egentlig var det en rest, som jeg havde stående fra endnu et mexicansk gilde, som jeg har haft gang i - men nøj, den fungerer mægtigt til den her salat og giver et ordentlig spark. Jeg måtte da lige gnide øjenkrogen og gispe efter vejret efter en lidt for gavmild sjat. Den har altså rigtig krudtet op under sig selv, den dressing, mens den har stået på køl.

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifterDen sidste rest er blevet spist til frokost, maven er fuld og jeg har en mission, som meget gerne skal klares i dag. Nyt spisebord. Og stole. Yes, vi sidder endnu på klapstole et år efter vi er flyttet ind. De er stadig 10 centimeter for lave.. Vi kan lige se over bordkanten.

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifter

     

    🍴 Opskrift

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifter

    Bagte kikærter og blomkål i quinoa med jalapeno/lime-dressing

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 2 pers.

    Ingredienser

    Bagte kikærter og blomkål

    • ½ blomkål, delt i små buketter
    • 1 dåse kikærter, skyllet og tørret (400 g)
    • 2 spsk citronsaft
    • 4 spsk olivenolie
    • ½ tsk spidskommen
    • Groft salt
    • Peber

    Jalapeno lime dressing

    • 1 jalapeno, finthakket
    • 1 forårsløg, finthakket
    • saft af 1 lime
    • 2 spsk olivenolie

    Salat

    • 1 dl kogt quinoa
    • ½ dl pecannødder, grofthakket (eller mandler)
    • 2 dl frisk persille
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bagte kikærter og blomkål

    • Fordel blomkål og kikærter i et jævn lag på en bradepande.
    • Kom citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber udover og vend det hele sammen.
    • Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter til det er gyldent og blomkålet er mørt. Vend det hver 5 minut, så det ikke brænder.
    • Tag det ud og afkøl lidt.

    Jalapeno lime dressing

    • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
    • Blend evt. med en stavblender til en grov dressing.

    Salat

    • Bland de bagte blomkål og kikærter med quinoa, nødder og persille.
    • Server med dressingen.

    Noter

    Spis den vegetarisk - eller til grillet laks eller kylling.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Bagte kikærter og blomkål i quinoasalat med jalapeno-lime dressing - vegetar mad - mad opskrifter

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Bonnie

      juni 26, 2020 at 8:53 pm

      Hej 😃
      Det lyder skønt! Kan jeg bruge perlebyg eller grov bulgur istedet for quinoa?
      Vh Bonnie

      Svar
      • louiogbearnaisen

        juni 30, 2020 at 1:08 pm

        Hej Bonnie,

        Der kan du sagtens - det lyder super lækkert 🙂

        Fortæl os gerne om resultatet.

    2. Julie Nielsen

      marts 20, 2019 at 9:22 am

      Jeg ville bare sige tak for den her helt fantastiske opskrift!
      Min kæreste og jeg LEVER af den og kunne nærmest spise den i stedet for slik :-D
      Elsker at følge din blog, du har så mange gode opskrifter!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 20, 2019 at 10:52 am

        Tusinde tak Julie for din kommentar og de søde ord :-)

        Det er så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne, og at du følger med på bloggen.

        Hav en fatastisk dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen