Det virker lidt malplaceret med den planlagte fredagsgodte i det 30 graders sommervejr i dag. Primært fordi den indeholder godt og vel 300 g smør og vil løbe hen af bordet under bagningen. Den venter vi med til næste uge. Så i stedet foreslår jeg, at I finder nærmeste supermarked og køber ind til iskaffe. Hvis du da kan komme frem for menneskemængden.
Her i Aarhus kniber det, det er Northside-weekenden og byen er på den anden ende. Mildst talt. Men det er nu meget hyggeligt med festivalmennesker, godt humør og gummistøvler. Skal du afsted?
Selv springer jeg let og elegant over. En tur på Nibe for 10 år siden var mere end fint. Okay, jeg har hørt de skulle have ret god mad på Northside, så det kunne godt friste. Kan man bare komme for maden?
Well, jeg har en date med manden og nogle dinosaurer i aften! Jep, det kaldes kompromis. Popcorn (mange!) til mig, forsinket fødselsdagsfejring til manden med længeventet premiere.
Det betyder nem aftensmad, da eftermiddagen er fyldt op med kaffeaftaler og arbejde. Haps, til pitabrød :)
De pitabrød som jeg bagte forleden er ikke kun til fyld, de er nemlig også så tilpas smidige at de fungerer perfekt som fladbrød. Samme koncept, og den snedige vil helst sikkert sige at fyldet jo bare kunne være kastet i brødet. Men jeg syntes nu det er meget rart, at variere lidt med udtrykket. Og sådan en hapser med fladbrød, den står højt på min liste af mad-hits.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Well, alene hjemme på matriklen. Det betyder ofte vegetarisk, masser af hvidløg og nåhr ja ja...digitale apparater med til bords. Okay, så sofaen, hvis vi skal være ærlige her. Og fladbrød med fyld er den perfekte spise i de blødere gemakker. En smule snasket og der skal da også lige en klud til mobilen (og mulen) - men hey, det er skam noget så hyggeligt :)Er du lidt betænkeligt ved det vegetariske udtryk, så kast en krydret frikadelle indover. Eller lidt grillet kylling eller laks. Det forestiller jeg mig er ret så lækkert til herligheden.
I dag bliver det dog bare en hurtig klap-sammen med resterne og afsted det gik gennem folkevandringen i Aarhus. Til dino-land.
Hav en lækker fredag :)
Ingredienser
- ½ blomkål
- ½ dl friskhakket persille
- ½ dl friskhakket dild
- 1 dl sugar snaps, i små stykker
- 1 dl edamamebønner
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- Salt/peber
Sådan gør du
- Riv blomkålen fint på et rivejern eller brug en foodprocessor, hvilket er nemmest.
- Bland blomkål med krydderurter, ærter, edamamebønner.
- Pisk olie, citronsaft, salt og peber sammen. Vend dressingen i salaten.
- Server straks.
Ingredienser
- ½ agurk
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 fedt hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citron
- Salt/peber
Sådan gør du
- Riv agurken groft. Pres vandet ud af den.
- Rør yoghurt, hvidløg, salt, peber og citron sammen. Smag til.
- Bland agurk i og lad det trække 1 times tid i køleskabet før brug.
Skriv en kommentar