Laksebøffer eller laksefrikadeller er nemme at lave og er en god måde, at få mere fisk ind i hverdagen. Find den bedste opskrift her.
Laks! Jeg er pjattet med den fede fisk og smed da også rigeligt i mine tærteopskrifter. Den nemmeste måde, at få kørt fisk ind på ugemenuen. Well, lige foruden den her sag.
Jeg har altid tænkt at laksefrikadeller er lidt en fjollet fiskefrikadelle. I min verden er der kun "hvide" fiskefrikadeller, lavet af sej eller torsk, som skal spises med remoulade (den gode slags!) ovenpå rugbrød. De der laksefrikadeller griner man lidt af i Nordjylland ;)
Ej, man kalder det bare en laksebøf. Og laver selvfølgelig farsen selv. 1. Fordi det er billigt. 2. Fordi det er ånssvagt nemt at smide laks i en foodprocessor. Hvilket jeg også gjorde med de her, sammen med masser af krydderurter for at give noget spark til fisken, ellers kan den godt blive lidt kvalm.
Laksebøffer.
Man kunne servere dem med nye kartofler, gerne i en kartoffelsalat. Eller som her, med agurkesalat. I en bagel. Den er dog valgfri, jeg kan bare ret gode lide burger-feelingen. Kan vi alle ikke det? :)
Uanset hvad, så er de gode både til en ganske almindelig tirsdag aften og efterfølgende de næste dage på madpakken.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min madpakke er alt det, som kommer ud af en gennemtestning til bloggen de her dage. Jeps, der er test i den her uge og vi taler gode, gode sager. Af den bagte slags :)
🍴 Opskrift
Ingredienser
Laksebøffer
- 500 g laks
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 dl friskhakket persille
- ½ dl friskhakket dild
- Saft af ½ citron
- 1 æg
- Salt/peber
Agurkesalat
- 1 agurk
- 1 rødløg, finthakket
- Friskhakket dild
- 1 tsk nigellafrø
- 4 tsk olivenolie
- 2 spsk citron
- 2 spsk hvid balsamico
- 1 nip sukker
- Salt/peber
Sådan gør du
Laksebøf
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det sammen til en jævn fars.
- Kom farsen på køl i min. 30 minutter inden brug.
- Varm en pande op med olie. Form bøffer af farsen og steg dem på panden. Ca. 3 på hver side til de er gennemstegte.
- Eller beklæd en bageplade med bagepapir. Form bøffer af farsen og sæt dem på bagepladen. Bag bøfferne ca. 8-10 minutter ved 180 grader til de er gennembagte.
Agurkesalat
- Skræl lange strimler af agurken med en tyndskræller.
- Pisk olie, citron, balsamico, sukker, salt og peber sammen til en dressing.
- Bland agurkestrimler, løg, dild og nigellafrø sammen. Vend det med dressingen.
Burger
- Lun bagels og smør dem med flødeost.
- Sæt et par bøffer på bunden. Top med agurkesalat.
- Spis løs.
Skriv en kommentar