• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Rubbed kylling på dåse i grill - med lækkert tilbehør

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    kylling på dåse på grill - øldåse - grillkyllingGrill-sæson. Ja tak, herfra! Vi griller egentlig ikke specielt meget herhjemme, det bliver oftest i weekenden, hvor der er tid til at futte op i kul, få grillen ordentlig varm og ret gerne kunne sidde udenfor. Well, med en gasgrill vil det nok blive til lidt mere, men den nuværende helt klassiske Weber-sag - den kræver lige lidt mere omsorg.

    Og ligeså tradionelle grill-mennesker vi er, ligeså traditionel er maden derpå. Kød og brød. Måske mest fordi min rolle er at vrikke med tæerne og sippe hvidvin. Yea, vi kører den traditionelle stil helt ud. Manden griller, styrer bålet. Intet behov herfra om, at det behøver ændres ;)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Okay, jeg kan da godt lige indskyde et forslag eller to til grill-kødet. Ham her står ret højt på min liste; grill-kylling. Med masser af saft og kraft. Sprødt skind. kød, som kan tygges med øjenbrynene. Nøj, vi er ret gode venner.

    Men hey, er det ikke en dåse som min kylling står på?

    Det er jo forbudt!

    Eller er det?

    Er kylling på dåse farligt?

    Ret mange har forbehold overfor kylling på dåse, grundet en risiko for afgivelse af stoffer fra dåsen. Producenten af dåser er kun forpligtet til at sikre dåserne indvendig, så lak og farve kan ved opvarmning afgive stoffer og bekymring er derfor helt reel.
    Griller du ofte anbefaler jeg at du bruger en godkendt "holder" til kylling, de kan efterhånden fås de fleste steder og koster ikke alverden. Her er det muligt at tilsætte væsken, så den fungerer præcis som en dåse.
    Vi griller som sagt kun et par gange om året og er ikke så bekymret, så her er det blot dåse-metoden - jeg indtil videre klaret kylling på øldåse helt uden forgiftning, eller i al fald hvad jeg ved af.
    Men med en faglig uddannelse indenfor præcis fødevare, emballage, kvalitet m.m - altså præcis det her område kan jeg ikke proklamere, at der ikke er en risiko og du derfor bare skal smide øldåser i dine kyllinger - ej heller, at du ikke skal gøre det.

    kylling på grill - øldåse - grillkylling

    Rubbed kylling på dåse i grill

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid2 timer timer
    Samlet tid2 timer timer

    Ingredienser

    • 1 kylling, rengjort og tør
    • 1 dåse øl, eller æblemost, vasket

    Rub

    • 1 spsk. brun farin
    • 1 spsk. sukker
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk sellerisalt
    • 2 spsk paprika
    • 2 spsk smoked paprika
    • 1-2 tsk cayennepeber
    • 1 tsk peber
    • 1 tsk sennepspulver
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk løgpulver
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Gør din grill klar til indirekte varme (kul i den ene side)
    • Bland alle krydderierne sammen.
    • Gnub kyllingen ind i olie og krydderiblanding. Skær toppen af øldåsen og sæt kyllingen nedover.
    • (kom evt. stanniol omkring dåsen, hvis du er bekymret for farve og lak)
    • Sæt dåsen med kyllingen på den side af grillen, hvor der ikke er kul/gløder og læg låg på grillen.
    • Lad kyllingen grille 2-3 timer ved ca. 110 grader.
    • Tjek kyllingens kernetemperatur, når den er ca. 78 grader er den perfekt.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Nå. Men med eller uden dåse, hvad skal du servere til grill-kylling?

    På salatfronten tænker jeg Mexicansk bønnesalat, spidskålssalat med ærter eller sommer coleslaw.

    Kartoffelfronten, der har vi luksus kartoffelsalat med glaskål eller marineret kartoffelsalat.

    Brød skal der også til; Øl-brød med ost eller  focaccia med kartofler, måske et stort madbrød vil være mægtig lækkert hertil.

    Rubbed kylling på dåse i grill

     

     

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen