• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gryderet med svinekød, svesker og ærter

    Af Louise | 2 Comments

    sammenkogt med svesker - gryderet med svinekød - efterårsret - opskriftDer er krudtet op under de store gryder nu. Det er den tid på året. Jeg har startet sæsonen for gryderetter ud med den her, som er en ren klassiker i familien.

    Min mutters speciale og det er kun min mutter, som kan lave den sådan helt rigtig. Desværre kommer hun ikke lige forbi sådan hver og hveranden dag med en grydefuld. Æv. Men selvom min udgave af sammenkogt ikke nær får det rigtige touch, så bliver den alligevel lavet særdeles ofte herhjemme.

    Opskriften er ret enkel. Sådan virkelig så nem, at man kan snydes til at tænke der aldrig kommer noget med smag ud af den. Men det er bare spil for galleriet.

    Yea, du har luret på sveskerne, ikke? De springer i øjnene. Og de er fuldstændig afgørende for, at retten får den helt rigtige smag. Beklager, hvis du ikke er på sveske-holdet - men der er ingen sammenkogt uden dem. De er hele hemmeligheden bag smagen.

    By the way, køb de gode svesker, dem som er tykke, lækre og saftige. Man kan få sådan nogle billige svesker, som mest af alt ligner store rosiner, der er blevet kvalt i posen. De dur altså ikke, der skal fede svesker i saucen.

    Og masser af giftig kulør. Ammonieret karamel. E-150c.

    Host, host...Nogle mener jeg er dronningen af kulør. Nuvel, en flaske holder ikke længe i mit køkken, der ryger en hel del i diverse saucer. Vi taler dobbelt op og mere til - det er faktisk lidt grumt. Men altså farve er lig med smag i mit hoved - jo mørke, jo bedre. Den her sammenkogt har jeg endda begrænset mig med farven.

    Der var ikke mere i flasken..

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Hermed tilføjet til indkøbslisten. Jeg er i fuld firspring på vej ud af døren, ud det lækre efterårsvejr, som jeg lige kan nå at nyde 2 sekunder, mens jeg løber hen til bilen og bruger de næste par timer på Aarhus veje. Ærinder, møder og flere ærinder. Det er ren mandag.

    Dog på den gode måde.

    Hav en lækker mandag - og nyd en kop kaf' i efterårssolskinnet.

    Det er min plan senere i dag - sammen med hundesnuden :)

    🍴 Opskrift

    sammenkogt med svesker - gryderet med svinekød - efterårsret - opskrift

    Gryderet med svinekød, svesker og ærter

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid1 time time
    Samlet tid1 time time
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 1 spsk olie
    • 200 g champignoner, rengjort og i skiver
    • 1 spsk olie
    • 1,5 tsk karry
    • 400 g svinkekød i tern
    • 1 liter vand + 2 bouillonterninger, eller tilsvarende i flydende form
    • 15 svesker uden sten
    • Salt/peber
    • 3 spsk jævning + 1 dl mælk
    • Kulør!
    • 2 dl frosne ærter

    Tilbehør

    • Ris
    • Syltede rødbeder
    • Syltede agurker
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom olie i en stor gryde og svits champignonerne til de får farve og begynder at smide vandet fra sig. Tag dem op og dræn dem for vand.
    • Kom lidt mere olie i gryden og tilsæt karryen. Brænd karryen af.
    • Kom svinekød i gryden og brun det ved høj varme. Krydr med salt og peber.
    • Hæld vand og bouillon ved, samt kom sveskerne i.
    • Lad det hele simre ved svag varme under låg i 45 minutter. Sveskerne skal koge lidt ud.
    • Rør jævning med mælken og jævn saucen - den skal være ret tyk.
    • Kom kulør i og tilsæt de frosne ærter.
    • Kog retten igennem 1 minut. Smag til med salt og peber.
    • Server!

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pernille

      september 29, 2015 at 7:06 pm

      Det er altså virkelig kun dig, der kan få en gryderet til at se lækker ud på et billede, Louise! :D

      Spændende ret... Er selv vild med simreretter :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 01, 2015 at 9:50 pm

        Hej Pernille

        Hvor er du sød, tusinde tak :) Simreretter er det bedste her til efteråret - og det bedste af det hele; de passer sig selv ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen